MAN Lion's Coach - Interieur

Het Lion's Coach-interieur - voor passagiers en chauffeur

Leeuwesterke binnenwaarden

Comfort en veiligheid voor passagiers en chauffeur

„Instappen a.u.b.“ - bij de MAN Lion’s Coach zullen uw passagiers het zich geen tweemaal laten zeggen. Zijn inwendige waarden van de met licht doorspoelde passagiersruimte tot het zitcomfort op alle plaatsen maken elke reis vanaf het vertrek tot een genot.

Bij de MAN Lion’s Coach is het volledige interieur consequent volgens het „Volledige feel good-concept“ ingericht. Dat geldt uiteraard ook voor de bestuurderswerkplek. Tot in het detail zijn hier alle componenten voor best mogelijke ergonomie en optimale functionaliteit ontworpen.

Passagiersruimte van de MAN Lion's Coach

Standaard feel good-sfeer

Vakantiegevoel vanaf het moment dat u binnenstapt

Het goed verlichte ruimte, de extra indirecte LED-verlichting en het zowel optisch als technisch doordachte interieur: Bij de MAN Lion's Coach is comfort voor onderweg standaard ingebouwd:

 • Ergonomische comfortstoelen
 • Royale bagagerekken
 • Houders voor tablets en kleine laptops
 • USB-aansluiting voor onderweg opladen

Maak uw passagiers meteen bij het instappen al enthousiast. Al bij de eerste blik in de aantrekkelijk ingerichte passagiersruimte is duidelijk: hier reist men ontspannen en comfortabel. De interieuruitvoering schept een aangenaam harmonische en moderne sfeer. En tijdens de gehele rit genieten uw passagiers van uitstekend reiscomfort. Ze kunnen gebruikmaken van tal van handige functies of lekker ontspannen gaan zitten en de vele designdetails op zich laten inwerken.

Glazen dak met luik in de MAN Lion's Coach-reisbus

Inspirerende ruimte

U wilt uw passagiers een volledig geslaagde reiservaring bieden? In de passagiersruimte van de MAN Lion's Coach lukt u dat al op weg naar de bestemming. Harmonische en tijdloos-elegante kleuren zorgen voor een buitengewone sfeer. Veel licht, verse lucht en ons hoogwaardige interieur scheppen een buitengewoon aangename sfeer.

De indirecte plafondverlichting met doorlopende LED-lampjes verlicht het gehele plafond in de MAN Lion's Coach met indirect warmwit licht, zowel overdag als 's nachts. De ruiten en het glazen dakluik met UV-filter zorgen voor een natuurlijke verlichting van de passagiersruimte.

De standaard geïntegreerde airconditioning regelt de temperatuur tijdens de reis volautomatisch. Afhankelijk van het weer zorgt de airconditioning voor een aangenaam verwarming of verfrissende koeling van de passagiersruimte. Bovendien voert de airconditioning continu frisse lucht toe.

Uw passagiers genieten in een MAN-reisbus ook naar verre bestemmingen van een aangename reis. Alle ingebouwde componenten hebben we zo vormgegeven en geïntegreerd dat er in de gehele passagiersruimte een maximum aan bewegingsvrijheid is en een royale open ruimte wordt gecreëerd.

Gemak en reiscomfort: de stoelen in de MAN Lion's Coach

Reiscomfort

We hebben bijzondere aandacht besteed aan de vormgeving van de stoelen van de MAN Lion's Coach: elke zitplaats scoort bij uw passagiers vanwege het aangename reiscomfort. Dankzij de ergonomische reisstoelen voelen uw passagiers zich ook tijdens langere reizen prettig. Alle stoelen hebben een verstelbare hoofdsteun en voldoende beenruimte om zo aangenaam mogelijk te kunnen zitten.

De stoelen kunnen licht naar achter worden gekanteld. In de achterkant van de stoel voor u is een klaptafeltje met bekerhouder geïntegreerd. Tot het standaard comfortpakket van elke stoel hoort de service-set boven de zitplaats: voor uw passagiers zijn hier een LED-leeslampje, verstelbare luchttoevoer, luidsprekers en serviceknoppen ingebouwd.

Uitrusting naar wens

Passagiers en bestuurder horen zich in de MAN Lion's Coach bus prettig te voelen. Dat is ons streven. Daarom zijn onze reisbussen standaard uitgerust met een comfortpakket. De uitrusting van de voertuigen kan aan uw wensen en toepassingen worden aangepast. Uw MAN-dealer geeft u graag advies.

Overzicht van uw contactmogelijkheden bij MAN

Wilt u alle zintuigen van uw passagiers prikkelen? MAN Individual biedt u hiervoor een groot aantal oplossingen op maat voor het interieur van uw bus.

Bekijk meer informatie over MAN Individual

Makkelijk instappen

In- en uitgangen met ruime traptreden

Alle in- en uitgangen van onze reisbussen hebben brede treden, waardoor uw passagiers zonder risico en makkelijk kunnen instappen. LED-verlichting van de treden zorgt voor extra veiligheid.

Optionele rolstoellift

Optioneel kan in de achterdeur een rolstoellift worden geïntegreerd. Ook in de passagiersruimte kunnen uw passagiers zich vrij en veilig bewegen. De gehele vloer is zonder drempels of trappen uitgevoerd. MAN Lion's Coach-voertuigen zijn daarom de ideale keuze als u uw passagiers een rolstoeltoegankelijke reis wilt bieden.

Alles prima opgeborgen

Vooral in het reis- en langeafstandsverkeer heeft u veel opbergruimte nodig voor de bagage van uw passagiers. Daarom hebben we ons beproefde hoogdekkerconcept verder geoptimaliseerd: afhankelijk van het model van uw MAN Lion's Coach beschikt u over 11,7 of 14,3 m3 opbergruimte voor de bagage van uw passagiers.

Bagagerekken boven de stoelen

In de passagiersruimte hebben uw passagiers bijzonder veel plaats voor extra bagage. De dakgoten van de MAN Lion's Coach zijn zo ontworpen dat er een maximale hoeveelheid opbergruimte tot uw beschikking staat. In de open bagagerekken boven de stoelen kunnen passagiers met gemak handbagage en middelgrote reistassen kwijt.

Bagage inladen in de Lion's Coach

De opbergvakken buiten bieden ruimschoots plek voor grote koffers en tassen. Deze vakken zijn voorzien van nieuwe, extreem lichte kleppen. Daardoor gaat in- en uitladen van de bagage bij de nieuwe MAN Lion's Coach nu nog eenvoudiger en sneller.

Extra comfortabel op reis

Geïntegreerde boordkeuken in de MAN Lion's Coach

Dankzij de keuken aan boord zorgt u ervoor dat uw passagiers ook tijdens langere afstanden van hun reis blijven genieten. De hele reis door kunt u koele drankjes, warme koffie en snacks serveren. Ook kunt u in de MAN Lion's Coach zonder problemen kleine maaltijden bereiden.

Zitplaats met USB-aansluiting

Modern mobiel met MAN

Smartphones, tablets en andere digitale apparaten gaan tegenwoordig vanzelfsprekend mee op reis. Onze reisbussen hebben alles aan boord om uw passagiers ook onderweg van hun informatie en entertainment gebruik te laten maken: Elke zitplaats heeft een USB-aansluiting om de batterij van een mobiel apparaat te sparen en op te laden. Zo zijn smartphone, tablet en digitale camera bij de volgende stop direct weer klaar voor gebruik. We zorgen er zo ook voor dat uw passagiers tijdens de reis geheel naar eigen voorkeur hun elektronische apparaten kunnen gebruiken. In het tafeltje in elke stoel hebben we een handige houder verwerkt: hierdoor kunnen passagiers hun smartphone, tablet of andere mobiele apparaat tijdens de rit veilig en makkelijk gebruiken.

Voor entertainment voor de hele bus staat ons Infotainment-systeem MAN Multimedia Coach inclusief dvd- en videosysteem ter beschikking. Twee platte 19-inch beeldschermen garanderen goed zicht vanuit elke stoel.

MAN Busdesigner

Ontwerp uw MAN Lion's Coach

Met onze MAN Busdesigner kunt u het passagierscompartiment van uw bus individueel samenstellen en de buitenkant vormgeven. Probeer verschillende stoffen en kleurencombinaties. U bepaalt zelf wanneer uw ontwerp perfect is!

Naar MAN Busdesigner

Cockpit van de MAN Lion's Coach

Tot in detail doordacht voor veilig rijden

De volledige feel good-cockpit als werkplaats

De cockpit van de MAN Lion's Coach is optimaal aan de behoeften van de bestuurder aangepast. In de vormgeving is meer dan tien jaar aan ervaring met de productie van bedrijfswagens verwerkt en is rekening gehouden met de nieuwste inzichten uit verkeers- en veiligheidsonderzoek.

Lion's Coach-cockpit
Bestuurderswerkplek opbergconcept

Een bestuurderswerkplek vol highlights

Het gebruiksvriendelijke en praktische concept van de opbergruimten en de opnieuw verbeterde positie van de schakelaars zijn zo ontworpen dat de bestuurder zijn volle aandacht bij het verkeer kan houden. De ergonomisch vormgegeven werkplek zorgt ervoor dat de bestuurder ontspannen rijdt, waardoor de veiligheid in het verkeer wordt verhoogd. Met een MAN reisbus biedt u uw bestuurders het beste uitgangspunt om reizigers veilig en comfortabel te vervoeren.

 • Opnieuw ontworpen opbergruimten inclusief bekerhouder en vakje voor een telefoon
 • Gebruiksvriendelijke positie van de schakelaars
 • Luchtgeveerde, veelvoudig verstelbare stoel voor ontspannen rijden (optioneel met stoelverwarming en armleuningen)
 • Multifunctioneel stuurwiel – traploos in hoogte en hoek verstelbaar
 • MMC (MAN Multimedia Coach) met navigatiefunctie
 • Centraal display met weergave van bedrijfs- en diagnosegegevens
 • Controle- en indicatielampjes met LED-technologie
 • Routinechecks op het bestuurdersdisplay met betrekking tot veiligheid en slijtage
 • On- en off-board-diagnosemogelijkheid
 • Individuele klimaatregeling van de cockpit
 • Buitenspiegels met geïntegreerde groothoek- en achteruitkijkspiegel voor optimaal zicht
 • Comfortabele slaapcabine

MAN-diensten

Diensten

Omdat de beste service iets goeds nóg beter maakt. Ontdek meer over de diensten van MAN.

MAN Service-website bezoeken
MAN DigitalServices

Digitalisering optimaliseert uw bedrijf op het gebied van transport en logistiek. Met MAN DigitalServices is het mogelijk om het gehele transportecosysteem te verbinden, optimaal afgestemd op uw werkzaamheden.

MAN DigitalServices-website bezoeken