Zuinigheid opnieuw gedefinieerd – de nieuwe MAN Lion's City

De nieuwe MAN Lion's City definieert zuinigheid opnieuw

Modernste lichttechnologie

De LED-koplampen en -achterlichten stralen niet alleen in een modern design, maar verhogen ook de veiligheid in het lijnverkeer en verlagen dankzij een laag stroomverbruik en een lange levensduur de exploitatiekosten.

Perfectie open u

Het nieuw ontwikkelde deursysteem is dankzij de beproefde en geteste onderdelen buitengewoon bedrijfsveilig en onderhoudsvriendelijk. Bij de deuren kan worden gekozen uit pneumatische en elektro-hydraulisch aangedreven naar binnen zwenkende deuren, naar buiten zwenkende deuren en zwenkschuifdeuren.

Gesegmenteerde zijwanden

De zijwanden van de nieuwe MAN Lion’s City zijn optisch in glazen en kunststof oppervlakken verdeeld. De drie verschillende segmenten – bestuurdersruit, passagiersruit, zijwanden met glazen en kunststof delen – geven de ruitoppervlakken een royale en moderne uitstraling en kunnen bij schade heel eenvoudig worden vervangen dankzij het steeksysteem.

Perfect motorconcept

De krachtige D15-motor met een cilinderinhoud van 9 liter heeft een vermogensbereik van 280 tot 360 pk. Het concept is eenvoudig, maar veelbelovend: één motorvariant voor alle stadsbussen alsmede een uitlaatgasnabehandelingssysteem.

Nieuw vloerdesign

De vloer van de passagiersruimte in de nieuwe MAN Lion’s City beschikt niet over zichtbare lasnaden. Er wordt aan de onderkant van de vloer in de gangzone gelast. Hierdoor gaat de vloer langer mee, omdat er minder vocht kan binnendringen. Bovendien ziet de vloer er goed uit en zijn de vloeroppervlakken glad en eenvoudig te reinigen.

Innovatieve carrosseriestructuur

Het nieuwe concept van de carrosseriestructuur maakt een gewichtsreductie mogelijk: dankzij de sandwichconstructie, de overstap naar een aluminium dakframe alsmede zijwanden van zeer stevig staal en aluminium is de nieuwe Lion’s City lichter dan zijn voorganger.

Het perfecte klepsysteem

Het geoptimaliseerde kleppenconcept maakt eenvoudigere onderhouds- en diagnosewerkzaamheden mogelijk. In de nieuwe MAN Lion’s City zijn alle kleppen, van de zijkleppen tot de accuklep, eenvoudig toegankelijk.

Intelligent energiemanagement en lage Life Cycle Costs (LCC)

Perfecte zuinigheid – met de nieuwe MAN Lion’s City. De compleet nieuw ontwikkelde MAN Lion’s City-stadsbus ziet er niet alleen nieuw uit, maar is ook qua zuinigheid, motorisering, bestuurderswerkplek en veiligheid op de nieuwste stand. Alles is hier herzien en past perfect bij elkaar. Hierdoor is deze stadsbus perfect afgestemd op de eisen van het moderne lokale openbaar vervoer en maakt hij de moderne stad nog leefbaarder.

Vernieuwingen voor perfecte zuinigheid

Nieuwe carrosseriestructuur met veel voordelen.

Dankzij de sandwichconstructie is de nieuwe MAN Lion’s City bijna 500 kg lichter dan zijn voorganger. Door de geoptimaliseerde toegankelijkheid is hij bovendien makkelijker te onderhouden.

Gewichtsreductie die zich dubbel uitbetaalt.

Deze gewichtsreductie verlaagt het brandstofverbruik en u kunt bovendien uw nuttige last verhogen. Het eenvoudige gebruik verkort bovendien de stilstandtijden bij onderhoudsbeurten.

Nieuwe motorgeneratie D15.

De nieuwe D15-motor is door de uitgebalanceerde constructie lichter en dankzij het start/stop-systeem met energiemanagement MAN EfficientHybrid ook efficiënter dan zijn voorganger.

Efficiënter verbruik.

Zo daalt het brandstofverbruik en door de gewichtsreductie kan de passagierscapaciteit worden verhoogd.

Nieuw design biedt nieuwe mogelijkheden.

De optisch in glazen oppervlakken en bekledingsoppervlakken verdeelde zijwanden geven de nieuwe MAN Lion’s City een royale en moderne uitstraling en zijn eenvoudig te onderhouden. Er zijn drie verschillende segmenten: bestuurdersruit, passagiersruit en zijwanden met glazen en kunststof delen.

Lage TCO – dankzij eenvoudig onderhoud.

Dankzij het steeksysteem kunnen de zijwanden bij beschadiging snel worden vervangen. Kleinere segmenten minimaliseren de lakwerkzaamheden en het aantal werkplaatsbezoeken en hiervoor zijn voldoende reserveonderdelen beschikbaar. Zo bespaart u tijd en de levenscycluskosten (LCC) dalen.

Geoptimaliseerd kleppenconcept.

Het geoptimaliseerde kleppenconcept van de nieuwe MAN Lion’s City verbetert de toegankelijkheid van componenten en vergemakkelijkt zo onderhouds- en diagnosewerkzaamheden.

Perfecte kleppen.

De kleppen, nu links in plaats van rechts gemonteerd, zijn optisch op elkaar afgestemd en verbeteren de toegang. Zo bespaart u tijd en kosten bij servicewerkzaamheden. De grote koelluchtopening wordt bijna niet vuil, verkort de werkingsduur van de radiateur en verlaagt het brandstofverbruik.

Modernste lichttechnologie.

De LED-koplampen en -achterlichten met het typische MAN-design leveren een flinke bijdrage aan de veiligheid in het wegverkeer en aan de daling van de exploitatiekosten.

Helderder en veiliger licht.

Dankzij het lage stroomverbruik wordt er brandstof bespaard. Ter vergelijking: het dim- en grootlicht van de twee LED-koplampen hebben samen slechts ca. 120 watt nodig – bij de halogeenkoplamp is dit met ongeveer 300 watt 2,5 keer zo veel. Bovendien is het gegenereerde lichtoppervlak veel groter dan bij gloeilampen en verhoogt het de veiligheid. Door de bovengemiddelde levensduur van maar liefst 10.000 bedrijfsuren worden bovendien de kosten verlaagd.

Nieuw ontwikkeld deursysteem.

Het nieuw ontwikkelde deursysteem biedt een hoge bedrijfsveiligheid en verhoogt de kwaliteit. De deursystemen zijn verkrijgbaar in verschillende aandrijvings- en openingsvarianten.

Bedrijfsveilig en onderhoudsvriendelijk.

Het nieuwe deursysteem is dankzij de robuuste, grotendeels slijtage- en onderhoudsvrije onderdelen buitengewoon bedrijfsveilig en onderhoudsvriendelijk. De deuren zijn dankzij robuuste onderdelen zeer vandalismebestendig. Dit leidt tot een daling van de LCC.

Hoogwaardige corrosiewering.

De vloer van de passagiersruimte beschikt niet over zichtbare lasnaden. Door het lassen aan de onderkant van de vloer dringt er minder vocht binnen en is de vloer bestand tegen corrosie. De gladde en eenvoudig te reinigen vloeroppervlakken zorgen in de nieuwe MAN Lion’s City voor een hoogwaardige uitstraling.

Dankzij onzichtbare lasnaden.

Er wordt aan de onderkant van de vloer in de gangzone gelast volgens de koudlasmethode. Moeilijk toegankelijke hoeken behoren daarmee tot het verleden en de vloer kan efficiënter en goedkoper worden gereinigd.

Aandrijving van de nieuwe MAN Lion's City

De nieuwe MAN Lion’s City is uitgerust met de nieuwe D15-motor. Deze maakt indruk door zijn heldere concept: één motorvariant voor alle stadsbussen alsmede een uitlaatgasnabehandelingssysteem.

De efficiënte D15-motor in de nieuwe MAN Lion's City

280-360pk

Perfect voor alle toepassingen.

Een 9-litermotor met een vermogensbereik van 280 tot 360 pk heeft de ideale cilinderinhoud. Vooral de perfecte balans tussen gewicht en grootte alsmede tussen vermogen en verbruik maakt de MAN D15 ideaal voor alle eisen in het stadsverkeer.

Intelligent energiemanagement dankzij MAN EfficientHybrid met automatisch start/stop-systeem

Efficiënt start/stop-bedrijf

Met de optie MAN EfficientHybrid doet een intelligent energiemanagementsysteem zijn intrede in de nieuwe MAN Lion’s City. Het belangrijkste onderdeel is een robuuste en slijtagevrije elektromotor, die tussen de motor en de transmissie wordt ingebouwd. Bij het remmen op de motor of het gewoon remmen werkt de krukasstartdynamo als dynamo en omgekeerd ook als startmotor. Zo bespaart u bovendien brandstof en verbetert u het rijcomfort voor de bestuurder en passagiers.

Video bekijken

Motor D1556
Uitlaatgasstatus Euro 6d
Aantal cilinders / indeling / kleppen per cilinder 6 / rij / 4
Cilinderinhoud (l) / slag (mm) / boring (mm) / compressieverhouding 9 / 145 / 115 / 21:1
Inspuitsysteem Common rail
Nominaal vermogen (kW/pk)
Interne motoraanduiding
206/280
LOH12
243/330
LOH11
265/360
LOH10
Nominaal toerental (1/min) 1.800 1.800 1.800
Maximaal koppel (Nm) 1.200 1.400 1.600
bij toerental (1/min) 800-1.600 900-1.600 900-1.550
Minimaal laagste stationair toerental (1/min) 550 550 550
Motorgewicht (kg) 1) ca. 900 ca. 900 ca. 900
Olievulhoeveelheid zonder/met oliefilter (l) 39/40,5 39/40,5 39/40,5
Olieverversingsinterval/reinigingsinterval DPF (km) 2, 3) tot 80.000/750.000 tot 80.000/750.000 tot 80.000/750.000
Inspuitdruk/ontstekingsdruk (bar) tot 2.500/230 tot 2.500/230 tot 2.500/230
Koude start (°C) tot -32 tot -32 tot -32
  1. Het motorgewicht wordt bij MAN Truck & Bus in droge toestand bepaald.
  2. Alleen met motorolie volgens specificatie M 3677.
  3. Onder bedrijfsomstandigheden waarbij de maximale olieverversingsintervallen met onderhoudscomputer worden bereikt, kunnen deze reinigingsintervallen van het dieselroetfilter en zelfs langere worden bereikt.
Transmissie

Grote keuze uit transmissies

Voor de nieuwe MAN Lion’s City staan twee automatische transmissies van Voith en ZF ter beschikking.

  • De Voith DIWA 6 is een 4-traps automatische transmissie met een gewicht tussen 367 en 388 kg.
  • De automatische transmissie ZF EcoLife Step 3 heeft zes versnellingen en weegt 379 kg. Waar u ook voor kiest, de aandrijving in de nieuwe MAN Lion’s City komt absoluut niets te kort.

Minder gewicht - dankzij speciale constructie

Minder gewicht dankzij de nieuwe carrosseriestructuur

De sandwichconstructie van de carrosseriestructuur maakt de nieuwe MAN Lion’s City tot een echt lichtgewicht. Dankzij de aluminium dakmodulen en het chassis en frame van zeer stevig staal en aluminium kon het gewicht met bijna 500 kg worden verlaagd ten opzichte van de voorganger.

Mede dankzij deze gewichtsreductie kunt u brandstof besparen en bovendien uw nuttige last verhogen. Het eenvoudige gebruik van de modulen verkort bovendien de stilstandtijden bij onderhoudsbeurten.

Efficiëntie tot in perfectie

De meest efficiënte stadsbusgeneratie van MAN zorgt voor verbruiks- en kostenbesparing

De nieuwe MAN Lion’s City is de meest efficiënte stadsbusgeneratie van MAN. Dit is niet alleen te danken aan de talrijke technische vernieuwingen zoals de nieuwe D15-motor met MAN EfficientHybrid of de zuinige LED-koplampen.

Ook de verder ontwikkelde vormentaal met moderne materialen en goed te repareren onderdelen levert een bijdrage aan de efficiëntieverhoging en de daaruit voortvloeiende verbruiksbesparing in de nieuwe MAN Lion’s City.


Wij zijn er voor u

Contactformulier
Contactformulier

Hebt u nog vragen over het MAN serviceaanbod? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Contact met ons opnemen
MAN partner in de buurt vinden
MAN partner in de buurt vinden

Met de werkplaats- en dealerzoekfunctie vindt u de juiste MAN partner bij u in de buurt.

Uw MAN partner in de buurt