Technologie opnieuw gedefinieerd – de nieuwe MAN Lion's City

Bushalte in Chicago

Met klanten voor klanten ontwikkeld.

Met de nieuwe generatie van de MAN Lion’s City doet een compleet nieuw ontwikkelde stadsbus, die over de goede genen van de bestaande MAN-bussen beschikt, zijn intrede in binnensteden. Tijdens de ontwikkeling van de compleet nieuwe bestuurderswerkplek hebben wij met onze klanten samengewerkt.

MAN-ontwikkeling.

Wij nemen de tijd bij het ontwikkelen, zodat wij ook in de toekomst voertuigen in de beproefde MAN-kwaliteit aan u kunnen aanbieden.

7jaar ontwikkeling

Er zit zeven jaar ontwikkeling in de nieuwe MAN Lion's City. Dat klinkt lang, maar is noodzakelijk voor een perfecte stadsbus. Tijdens de ontwikkeling hebben wij enkele mijlpalen bereikt.

Gedurende het ontwikkelingsproces werden er 18 prototypes, vijf duurlopers, acht veldtestvoertuigen en 20 launchvoertuigen gebouwd. Alles om u geteste en beproefde MAN-kwaliteit en jarenlang rijplezier te bezorgen.

Jarenlange ervaring die zich uitbetaalt

MAN is al jarenlang actief op het gebied van stadsbussen en bouwt op basis van zijn jarenlange ervaring voertuigen van het hoogste kwaliteits- en innovatieniveau. Dit komt bij de nieuwe MAN Lion’s City vooral tot uiting in de modulariteit en het grote aantal modellen. Voor alle toepassingen en eisen bieden wij het juiste concept en de passende voertuigconfiguratie.

Getest deursysteem van MAN

1miljoen testcycli

Kwantiteit zorgt voor kwaliteit

Bij de nieuwe Lion’s City wordt een nieuw en door MAN zelf ontwikkeld deursysteem toegepast. Verschillende testen, bijvoorbeeld een temperatuurniveautest, corrosietesten van de afzonderlijke onderdelen en een voertuigtest in Spanje, Zweden en Oostenrijk, leverden nuttige inzichten voor de ontwikkeling op.


MAN EfficientHybrid (automatisch start/stop-systeem)

MAN EfficientHybrid - krukasstartdynamo

Met de optie MAN EfficientHybrid doet een intelligent energiemanagementsysteem zijn intrede in de nieuwe MAN Lion’s City. Het belangrijkste onderdeel is een robuuste en slijtagevrije elektromotor, die in de aandrijflijn tussen de motor en de transmissie wordt ingebouwd.

Bij het remmen op de motor of het gewoon remmen werkt de krukasstartdynamo als dynamo en omgekeerd ook als startmotor. Zo bespaart u bovendien brandstof en verbetert u het rijcomfort.

Video bekijken


Wij zijn er voor u

Contactformulier
Contactformulier

Hebt u nog vragen over het MAN serviceaanbod? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Contact met ons opnemen
MAN partner in de buurt vinden
MAN partner in de buurt vinden

Met de werkplaats- en dealerzoekfunctie vindt u de juiste MAN partner bij u in de buurt.

Uw MAN partner in de buurt