Elektriseert de toekomst – de nieuwe MAN Lion’s City E

E-mobiliteit in gebruik: de MAN Lion’s City E

Duurzame mobiliteit – opnieuw gedefinieerd

MAN is als uitvinder van de dieselmotor al ruim 75 jaar de katalysator voor de transportwereld van morgen. Volgens deze traditie zet MAN nu ook bij de eMobility nieuwe maatstaven met de toekomstgerichte MAN Lion’s City E. Door zijn elektriserende design is het al bij de eerste aanblik duidelijk: dit is de toekomst van het lokale openbaar vervoer - stil, efficiënt en met een aandrijving die geen schadelijke stoffen uitstoot. Ontdek het volledig elektrische antwoord op de prangende vraag naar meer levenskwaliteit in de steden.

Innovatieve technologie voor mens en natuur

Het is goed als visionaire ideeën een solide basis hebben. De MAN Lion’s City E maakt gebruik van hetzelfde betrouwbare voertuigplatform als de diesel- en gasbusversies. Maar verder is alles nieuw. Van de krachtige centrale motor en de toekomstbestendige celtechnologie tot de doordachte depot charging: met deze bus ervaart u een duurzaam aandrijfconcept vol met innovaties voor een schoon milieu. Stap in.

Accucapaciteit MAN Lion’s City E

Hoge accucapaciteit

Met een beschikbare energie-inhoud van 480 kWh (solobus) of 640 kWh (gelede bus) hebt u een betrouwbare actieradius voor de volledige levensduur van de accu.

Betrouwbare accutechnologie

Bewezen accutechnologie

Op de lithium-ion-accumodule kunt u vertrouwen – ook bij extreme temperaturen en bij maximaal vermogen.

Korte laadduur

Hoog laadvermogen

Met de gestandaardiseerde CCS-stekker worden de accu’s in enkele uren met maximaal 150 kW vermogen opgeladen.

MAN accutechnologie: Schone prestaties voor maximaal dagelijks gebruik

Met een totale accucapaciteit van 480 kWh (solobus) of 640 kWh (gelede bus) biedt MAN Lion’s City E een flinke hoeveelheid power. Dankzij onze toekomstbestendige lithium-ion-accutechnologie (NMC) en onze ReliableRange gebruiksstrategie beschikt u met onze volledig elektrisch aangedreven stadsbus over een betrouwbare actieradius en dat voor de volledig levensduur van de accu.

Het modulaire accusysteem van de MAN Lion’s City E is opgebouwd uit zes of acht accumodules met elk 30 celmodules. De modules zijn allemaal op het dak gemonteerd. Door de accumodules niet in de crashzones te monteren wordt de veiligheid voor bestuurder en passagiers verhoogd en wordt onderhoud van uw voertuig eenvoudiger. Doordat de accumodules op het dak zijn gemonteerd, neemt het aantal zitplaatsen toe met vier stuks en bovendien oogt de ruimte royaler.

Met het slimme remise laadconcept gebruikt u de stilstandtijd van uw voertuig optimaal. Laad de accu’s van uw MAN Lion’s City E volledig op in minder dan drie uur (solobus) of vier uur (gelede bus). Nog een voordeel: Dankzij de eenvoudige integratie in bestaande bedrijfsprocessen hoeft er geen laadinfrastructuur langs de route te worden gerealiseerd. Dat bespaart tijd en geld waardoor de flexibiliteit om uw e-bussen in te zetten toeneemt.

Elektrische centraalmotor

Elektrische centraalmotor en een geoptimaliseerde chassisconfiguratie: performance, die vooruit gaat

In de nieuwe MAN Lion’s City E worden Efficiëntie en Nulemissie met hoofdletters geschreven. De aandrijving van de stadsbussen is gebaseerd op elektrische centraalmotoren die eenvoudig toegankelijk en daardoor onderhoudsvriendelijk gemonteerd zijn. Bij de solobus is een motor op de achteras gemonteerd en bij de gelede bus is op de tweede en derde as een centraalmotor gemonteerd. Met een continu vermogen van 160 kW, een maximaal vermogen van max. 270 kW en een maximaal koppel van 2100 Nm levert de elektromotor schone prestaties waar de bestuurder en passagiers warm voor lopen. De geoptimaliseerde chassisconfiguratie zorgt bovendien voor een uitstekende rijdynamiek, waardoor de e-bus net zo prettig en rustig rijdt als alle andere voertuigen uit de MAN Lion’s City familie.

Een gezond, energie-efficiënt klimaat in de passagiersruimte

Bij de MAN Lion’s City E maken wij gebruik van een slim en geïntegreerd concept voor klimaatregeling en verwarming van de passagiersruimte. Het elektrische dakklimaatsysteem verwarmt en koelt door gebruik te maken van warmtepompen. Bovendien zorgen elektrische verwarmingselementen voor warmte in het voertuiginterieur. Passagiers en bestuurder profiteren met dit systeem van een energie-efficiënte klimaatregeling met een behaaglijke warmte in de winter en een aangenaam koel interieur in de zomer.

Tijdens het laden in de remise kunt u al de gewenste temperatuur voor het voertuiginterieur instellen. Hierdoor wordt het energieverbruik tijdens de rit voor het verwarmen of koelen gereduceerd waardoor de maximale actieradius is gewaarborgd.

Technische gegevens

  MAN Lion's City 12 E MAN Lion's City 18 E
Aandrijving/motor De elektrische centraalmotor met een continu vermogen van 160 kW of 270 kW maximaal vermogen Twee aangedreven assen en twee elektrische centraalmotoren met 320 kW continu vermogen of 540 kW maximaal vermogen
Verwarming/klimaatregeling Een op het gehele jaar afgestemd automatisch concept met elektrische dakklimaatregeling dat gebruik maakt van warmtepompen en elektrische verwarmingselementen (30 kW verwarmingsvermogen). Hulpverwarming met alternatieve brandstoffen (bijv. FAME-brandstof, HVO). Een op het gehele jaar afgestemd automatisch concept met elektrische dakklimaatregeling dat gebruik maakt van warmtepompen en elektrische verwarmingselementen (30 kW verwarmingsvermogen). Hulpverwarming met alternatieve brandstoffen (bijv. FAME-brandstof, HVO).
Passagierscapaciteit Max. 88, daarvan 25 zitplaatsen Max. 120, daarvan 43 zitplaatsen
Laadsysteem Laadstekker (CCS) Laadstekker (CCS)
Laadcapaciteit Tot 150 kW (DC) Tot 150 kW (DC)
Laadduur < 3 uur < 4 uur
Actieradius 200 km, betrouwbaar
270 km, onder gunstige omstandigheden 1)
200 km, betrouwbaar
270 km, onder gunstige omstandigheden 1)
Accu 6 modulaire lithium-ion-accumodules, accumodule met elk 30 celmodules, gemonteerd op het dak, ReliableRange gebruiksstrategie 8 modulaire lithium-ion-accumodules, accumodule met elk 30 celmodules, gemonteerd op het dak, ReliableRange gebruiksstrategie
Accucapaciteit 480 kWh 640 kWh
  1. Lage eisen aan gemiddelde snelheid, belading, topografie en klimaatregeling.
Met e-mobiliteit naar een emissievrije stad

0% emissie = 100% milieuvriendelijk

Doordat er bij de aandrijftechnologie geen fossiele brandstoffen worden gebruikt, worden resources en het milieu gespaard. De volledig elektrische MAN Lion’s City E overtuigt niet alleen door zijn visionaire aandrijving, geheel zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Ook maakt hij vrijwel geen lawaai. Hierdoor kunnen de inwoners van de steden niet alleen bevrijd ademhalen, maar ook de oren spitsen.


Wij zijn er voor u

Contactformulier
Contactformulier

Hebt u nog vragen over het MAN serviceaanbod? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Contact met ons opnemen
MAN partner in de buurt vinden
MAN partner in de buurt vinden

Met de werkplaats- en dealerzoekfunctie vindt u de juiste MAN partner bij u in de buurt.

Uw MAN partner in de buurt