BAYERN ON TOUR IN DE SPELERSBUS

De profvoetballers van FC Bayern München worden in een MAN vervoerd. Een in het MAN Bus Modification Center in Plauen exclusief voor de succesvolle club omgebouwde MAN Lion’s Coach brengt de voetballers naar hun wedstrijden.

De MAN-spelersbus van FC Bayern München voor de Allianz Arena.
FC Bayern München

FC Bayern München

Voertuig: MAN Lion's Coach
Toepassing: Spelersbus
Voltooiing: October 2018

Een sterke begeleider: sinds november 2018 worden de topvoetballers van FC Bayern München in een MAN Lion’s Coach L naar de wedstrijden vervoerd – en dat met 500 pk en krachtige techniek. De premium bus uit het MAN Bus Modification Center in Plauen is actief op het hoogste niveau van configureerbare bussen.

Het gepersonaliseerde design en de exclusieve speciale uitrusting van de Lion‘s Coach van FC Bayern München weerspiegelen de persoonlijke behoeften van de spelers en de bijzondere identiteit van een topteam. Het karakteristieke logo van FC Bayern München staat aan de achterkant op de rode lak en komt als verbindend signatuurelement terug op elke stoel.

In de ergonomische leren stoelen met een flexibele hoofdsteun vinden de spelers altijd de juiste houding. Bij de vier in de hoogte verstelbare vis-à-vis-tafels kan men zich terugtrekken voor teambesprekingen en privégesprekken.

Verder maakt de keuken in het achterste gedeelte deel uit van de omvangrijke speciale uitrusting: dankzij de microgolfoven, de stoomoven, drie koelkasten, spoelbakken en voldoende ruimte voor het bereiden van maaltijden wordt het team ook aan boord altijd goed verzorgd.

Assistentiesystemen zoals de omgevingsobservatie door middel van zes camera's, het geavanceerde noodstopsysteem, het Lane Guard System, het elektronische stabiliteitsprogramma (ESP), de regen-licht-sensor, de aandachtsassistent MAN AttentionGuard en de Adaptive Cruise Control waarborgen de voortreffelijke rijperformance.

Qua rijdynamiek is de Lion‘s Coach net zo recordbrekend als zijn passagiers: de geautomatiseerde schakeltransmissie "MAN TipMatic" met 12 versnellingen en een geïntegreerde retarder garandeert dat er rustig en stil wordt gereden. Dankzij de wegrijhulp "MAN Easy Start" kan er op hellingen comfortabel worden weggereden.

Voor entertainment op het hoogste niveau en in afwachting van veel redenen voor een feestje hebben de MAN-ontwikkelaars gekozen voor een satelliettelevisie, een mediaserver, vijf monitors, een geluidsinstallatie met extra luidsprekers, subwoofers en HDMI-aansluiting en voor premium WLAN met LTE-ontvangst en USB-stopcontacten voor stabiele verbindingen.

Ergonomische leren stoelen met een flexibele hoofdsteun met het logo van FC Bayern München. De boordkeuken in het achterste gedeelte van de spelersbus van FC Bayern München. Beamer op de voor- en achterdeur van de bus die het logo van FC Bayern München projecteert.