Duitsland rijdt MAN

Het Duitse nationale voetbalelftal van de mannen en vrouwen en ook de spelers van Jong Duitsland laten zich in de exclusieve MAN Lion’s Coach-spelersbus comfortabel naar hun wedstrijden rijden.

MAN Lion's Coach-spelersbussen voor het Duitse nationale voetbalelftal
Duitse voetbalbond

Duitse voetbalbond

Voertuig: MAN Lion's Coach
Toepassing: Spelersbus
Voltooiing: March 2019

Prestatie voor prestatie: sinds maart 2019 wordt het Duitse nationale voetbalelftal in een premium bus van MAN vervoerd. De 500 pk sterke en 13,4 meter lange MAN Lion’s Coach uit het Bus Modification Center in Plauen is uniek: hij combineert innovatief comfort, rijdynamiek en efficiëntie met de emotionele waarde van een spelersbus.

Bij de door ingenieurs en designers tot in detail ontworpen uitrusting is rekening gehouden met de reisgerelateerde behoeften van de topsporters en ook met de belangrijke identiteit als team. Elke ergonomische stoel van donker leer maakt met een flexibel verstelbare hoofdsteun individuele houdingen mogelijk en is voorzien van het DFB-logo. Aan vier vis-à-vis-tafels kunnen besprekingen voor of na de wedstrijd worden gehouden en ook persoonlijke gesprekken worden gevoerd. In het moderne cateringgedeelte staan een koelkast en koffiebar.

Aan de buitenkant domineert helder wit, vergezeld door een zwart-rood-gouden arcering en het logo van de Duitse voetbalbond. Aan de binnenkant komt het logo als signatuurelement terug op de stoelen, op de tafels en bij de instap.

0000
/
0000

Een moderne multimedia-uitrusting aan boord biedt de profs entertainment op het hoogste niveau. Premium WLAN, LTE-ontvangst, een mediaserver, LCD-schermen achterin, een geluidsinstallatie met extra luidsprekers en subwoofers, een HDMI-aansluiting en USB-stopcontacten maken een stabiele communicatie mogelijk en zorgen voor een voortreffelijke beeld- en geluidskwaliteit.

Ook qua veiligheid behoort MAN tot de top: talrijke assistentiesystemen zoals de omgevingsobservatie door middel van zes camera's, het geavanceerde noodstopsysteem (EBA), het Lane Guard System (LGS), het elektronische stabiliteitsprogramma (ESP), de regen-licht-sensor, de aandachtsassistent "MAN AttentionGuard" en de Adaptive Cruise Control ondersteunen de rijperformance.

Ergonomische leren stoelen met flexibel verstelbare hoofdsteun en het DFB-logo. Vis-á-vis-tafels bieden plaats voor besprekingen en persoonlijke gesprekken in de MAN Lion's Coach-spelersbus. Achteraanzicht van de MAN Lion's Coach-spelersbussen