MAN in België

Er zijn 181 Resultaten gevonden

2021-05-20 · Onderzoek | Bus

MAN vestigt nieuwe norm voor rijbereik: volledig elektrische bus doorbreekt grens van 550 kilometer

24 uur in dienst, geen tussentijdse laadbeurt en een rijbereik van 550,8 kilometer: dat is het indrukwekkende resultaat van een test met de MAN e-bus, die op 18 mei in reële omstandigheden werd uitgevoerd in München. De MAN Lion’s City E bewees zo onomstotelijk dat dagelijkse e-mobiliteit niet langer toekomstmuziek is en dat ze een volwaardig alternatief vormt voor lokaal openbaar vervoer.

Ga voor meer informatie naar


2021-04-16 · Bus | Truck

Gemeente Kuurne kiest resoluut voor zero emission met de MAN eTGE

Kiezen voor duurzame transportoplossingen die de ecologische voetafdruk verkleinen wordt meer en meer een bewuste en duidelijk onderbouwde strategie. Zo ook voor de West-Vlaamse gemeente Kuurne die onlangs een gloednieuwe 100% elektrische MAN eTGE bestelwagen overhandigd kreeg van MAN concessiehouders MAN West-Vlaanderen en MAN Zuid-Vlaanderen wiens professionele samenwerking dit mogelijk maakte, in het bijzijn van de directie van MAN Truck & Bus België.

Ga voor meer informatie naar


2021-04-07 · Bus | Truck

Focus op duurzaamheid als rode draad in partnership tussen Afval Alternatief en MAN.

De inzameling en verwerking van afval- en recyclagestromen anders en vooral efficiënter en meer ecologisch organiseren dan de grote marktspelers, dat is het uitgangspunt van Afval Alternatief met exploitatiezetel in Dessel. In de gehele keten ligt de nadruk op duurzaamheid, een gegeven waarin transportpartner MAN een cruciale rol speelt, des te meer dankzij de lancering van het nieuwe en verder geoptimaliseerde MAN truckgamma.

Ga voor meer informatie naar


2021-02-16 · Bus | Truck

TGX Individual Lion S: de alfa-leeuw drijft het tempo op

Met de onthulling van de MAN TGX Individual Lion S, het exclusieve topmodel van de nieuwe generatie MAN-vrachtwagens, maakt MAN Truck & Bus opnieuw een sterk statement. Het nieuwe topmodel, dat door MAN Individual werd verfijnd, werd op 11 februari onthuld door Göran Nyberg, lid van de Raad van Bestuur voor Verkoop en Marketing. Hij gebruikte daarvoor de nieuwe YouTube-reeks ‘MAN QuickStop’, dat nieuws heet van de naald brengt.

Ga voor meer informatie naar
2021-01-21 · Bus | Truck

De nieuwe MAN TGX. Winnaar in de Euro Truck Test 2020.

Met de introductie van de compleet nieuwe MAN TGX, onderdeel van de nieuwe MAN Truck Generation, zet MAN wederom maatstaven op het gebied van bedrijfsvoertuigen. Naast de bekroning tot “International Truck of Year 2021” via een internationale vakjury, komt de MAN TGX nu ook als winnaar uit de bus in de onafhankelijke Euro Truck Test 2020.

Ga voor meer informatie naar


2020-12-03 · Bus | Truck

Eerste MAN Lion’s City E op Belgisch grondgebied voor Hansea

In navolging van de door de Europese Unie gestemde richtlijnen en toekomstvisie moeten steden zich reeds vandaag voorbereiden op een emissievrije toekomst. Zo moeten openbare vervoersdiensten tegen 2025 tot 45% inzetten op lage-emissie voertuigen bij de hernieuwing van hun vloten. Met de introductie van de volledig elektrisch aangedreven MAN Lion’s City E gaat MAN nog een stapje verder en wordt “lage emissie mobiliteit” herleid tot “emissievrije mobiliteit”. Gisteren werd de eerste Belgische MAN Lion’s City E tijdens een coronaproof sleutelmoment overhandigd aan Hansea dat het voertuig zal inzetten als onderaannemer voor de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn.

Ga voor meer informatie naar


2020-12-02 · Bus | Truck

H.Essers kiest met nieuwe generatie MAN Trucks voor ergonomie, veiligheid en duurzaamheid

Met maar liefst 167.000 arbeidsuren aan ontwikkeling werd bij de nieuwe MAN Truck Generation niets aan het toeval overgelaten. Met als resultaat een voertuig dat ergonomie, veiligheid en duurzaamheid verenigt in één dynamisch concept. Internationaal logistiek dienstverlener H.Essers bestelde alvast 139 trucks van de nieuwe MAN-generatie, die met de nieuwe MAN TGX zopas werd uitgeroepen tot International Truck of the Year 2021.

Ga voor meer informatie naar


2020-11-23 · Bus | Truck

Simply the best: MAN TGX, Truck of the Year 2021!

De nieuwe MAN TGX is ‘International Truck of the Year 2021’ (ITOY). De ITOY Award is een van de meest prestigieuze onderscheidingen op de markt van bedrijfsvoertuigen. Tijdens een virtuele ceremonie nam Andreas Tostmann, CEO van MAN Truck & Bus, de felbegeerde prijs in ontvangst van ITOY-voorzitter Gianenrico Griffini. De jury, bestaande uit 24 vakjournalisten die de 24 belangrijkste gespecialiseerde vrachtwagentijdschriften van Europa vertegenwoordigen, bekroonde de nieuwe MAN TGX voor zijn uitzonderlijke rijcomfort, werk- en leefomstandigheden, veiligheid, brandstofefficiëntie, connectiviteit, innovatieve diensten en bedienings- en weergaveconcept.

Ga voor meer informatie naar