Events & tentoonstellingen 

« Feel your heart beat » - MAN is nationale logistieke partner voor het Eurovisie Songfestival 2011

MAN Truck & Bus is verantwoordelijk voor de logistiek van de afgevaardigden van de deelnemende landen aan es werelds grootste muziekspektakel. In mei worden er in totaal 43 exclusieve MAN coaches ingezet in Düsseldorf en omstreken.

MAN Truck & Bus is de nationale logistieke partner voor het 56ste Eurovisie Songfestival. De grootste muziekshow ter wereld vindt plaats op 10 mei (halve finale) en 12 mei (finale) in Düsseldorf, Duitsland. MAN voorziet een totaal van 43 exclusieve touring coaches voor het transporteren van de muzikanten en hun entourage van de 43 concurrerende landen naar de verschillende trefpunten. Lena en de andere artiesten zullen reizen in MAN Lionfs Coach voertuigen, wiens elegante uiterlijk gekenmerkt wordt met het stralende logo van het Eurovisie Songfestival (een gekleurd hart op een donkere achtergrond). De naam van het land en de vlag, geplaatst aan de voorzijde van de coach, zullen de fans duidelijk maken wie er in het respectievelijke voertuig reist.

« We zijn trots verantwoordelijk te mogen zijn voor de logistiek van deze internationale muzikanten als nationale partner van het Eurovisie Songfestival. Onze MAN coaches staan voor uitstekende technologie en een geprezen design. Reizen in deze voertuigen zal ongetwijfeld een aangename ervaring zijn voor de muzikanten en hun entourage, » zegt Dr. Frank Hiller, Directeur Marketing, Sales en Service van MAN Truck & Bus AG.

Op 30 april, twee weken voor de finale, gaan de repetities volgens een strak schema van start. 1000 afgevaardigden worden verwacht, evenals 2500 internationale journalisten.

Na 28 jaar vindt het Eurovisie Songfestival in 2011 nogmaals plaats in Duitsland, voor de derde keer na 1957 en 1983. Alle shows zullen plaatsvinden in de arena van Düsseldorf. Anke Engelke, Judith Rakers en Stefan Raab zullen de wedstrijd presenteren in het Engels en het Frans voor een publiek van 35.000 toeschouwers in de Arena en ongeveer 120 miljoen televisiekijkers over de hele wereld. De eerste halve finale van de internationale wedstrijd zal uitgezonden worden door ProSieben op dinsdag 10 mei om 21 uur. De tweede halve finale zal live uitgezonden worden door de eerste publieke zender van Duitsland «Das Erste» om 21 uur op donderdag 12 mei. De finale kan daarenboven bekeken worden op hetzelfde kanaal, startend om 21 uur op 14 mei. Nederlandstalige kijkers kunnen het Eurovisie Songfestival bekijken op de nationale zender féénf.