Truck  |  Bus 

Wit-blauwe ambassadeurs met een lange traditie

Ongeveer honderd jaar geleden behoorde brouwerij Augustiner tot onze eerste vrachtwagenafnemers. Ook vandaag de dag heeft het bedrijf nog vertrouwen in de trucks van MAN.

In 2015 viert MAN Truck & Bus zijn honderdjarige bestaan. Al ongeveer even lang bezorgt brouwerij Augustiner haar biervaten met vrachtwagens van MAN. Portret van een bijzondere samenwerking tussen twee Münchense bedrijven.

Brandweerkorpsen en brouwerijen vormden honderd jaar geleden de eerste klanten van de nieuw opgerichte vennootschap Lastwagenwerke M.A.N.-Saurer. Hoe verschillend ze ook waren, beide groepen hadden in 1915 dringend nieuwe voertuigen nodig. De brandweer wilde branden sneller kunnen bereiken dan met paarden, terwijl de Münchense brouwerijen, zoals Augustiner, hun biervaten verder buiten de stad wilden bezorgen. De paarden hadden gewoon niet genoeg uithoudingsvermogen voor ritten naar plaatsen als Rosenheim en Traunstein. Snellere voertuigen met een grotere actieradius waren absoluut noodzakelijk. Dat leidde ertoe dat Augustiner en MAN een bedrijfsrelatie aangingen die tot op de dag van vandaag voortduurt.

“Als je erover nadenkt, is het best raar”, zegt Wolfgang Ketterl, vlootbeheerder van Augustiner-Bräu Wagner KG. “We zijn nu honderd jaar verder en bezorgen onze houten vaten nog steeds met MAN-trucks … alleen hebben we nu geen 36 maar 440 paardenkrachten ter beschikking.” Het is niet zomaar een bier dat om half zes ’s ochtends in het logistieke centrum in München-Freiham op de vrachtwagens wordt geladen. Augustiner produceert nog steeds zijn eigen gerstemout in zijn eigen vloermouterij. Dat streven naar kwaliteit en authenticiteit levert resultaat op, want het bier van Augustiner neemt in München een voorname positie in. “Wie de brouwerij bezoekt, ziet direct hoe trots de werknemers op het bedrijf en zijn traditie zijn”, zegt Stefan Mini, MAN’s vertegenwoordiger voor Augustiner. En omdat de brouwerij veel waarde aan streekeigenheid hecht, zoekt ze met name naar dienstverleners uit München, zoals MAN. “Voor ons is het gewoon essentieel dat onze partners dezelfde taal spreken als wij”, zegt vlootbeheerder Ketterl. De contactpersonen van MAN en Augustiner staan altijd met elkaar in verbinding, of ze nu een telefoongesprek voeren of elkaar persoonlijk ontmoeten. “In de loop der jaren is zo een echte vertrouwensrelatie ontstaan”, zegt Ketterl.

Deze vertrouwensrelatie is natuurlijk gebaseerd op de lange gedeelde geschiedenis van beide bedrijven. Honderd jaar geleden konden de bierbezorgers van Augustiner optrekken tot maar liefst 23 kilometer per uur. De bestuurders moesten het stellen zonder de meeste gemakken die wij tegenwoordig verwachten. “In die tijd hadden de vrachtwagens nog houten wielen met harde rubberbanden en heel weinig schokdemping”, zegt Henning Stibbe, directeur van het historisch archief van MAN Truck & Bus. Luchtbanden deden pas eind jaren twintig hun intrede. Op korte routes in de stad bleef Augustiner vasthouden aan het gebruik van paard en wagen, wat deels zo doorging tot de jaren zeventig. Tegelijkertijd bleef het gemotoriseerde wagenpark na de Tweede Wereldoorlog groeien. In 1947 stonden er twaalf voertuigen op de balans, maar in 1958 waren het er al 28. Met bloemen versierde vrachtwagens van Augustiner deden in de jaren zestig zelfs mee aan de Oktoberfest-optochten. “Dit is een teken dat het bedrijf ook toen al trots was op zijn voertuigen”, zegt Ursula Eymold, die het archief van Augustiner beheert. Halverwege de jaren tachtig nam het bedrijf zijn wagenpark onderhanden. Terwijl de brouwerij daarvoor hoofdzakelijk tweedehands voertuigen had gekocht, begon ze nu te investeren in een nieuwe vloot met moderne trucks, zoals de MAN F90, die vooral opviel door zijn royale cabine en nieuwe, bijzonder efficiënte reeks motoren.

Gaandeweg werden de eenvoudige planken laadvloeren vervangen door speciale opbouwen voor dranken. Hydraulische hefplatforms hielpen bij het laden en lossen, terwijl gestuurde naloopassen het manoeuvreren in smalle stadsstraatjes vergemakkelijkten. “Een vrachtwagen besturen was vroeger echt afmattend, maar is nu net zo comfortabel als een auto besturen”, zegt vlootbeheerder Ketterl. Van de F90 uit de jaren tachtig tot de TGA uit de jaren nul tot de gloednieuwe TGX van nu heeft Augustiner goed gebruikgemaakt van elke generatie MAN-trucks. “Een hoge efficiëntie was en is nog steeds cruciaal, vooral als het gaat om brandstofverbruik en lage onderhoudskosten”, benadrukt Ketterl.

Toen het hoofdkantoor van Augustiner in het centrum van München te klein werd, verhuisde de vloot naar het nieuwe logistieke centrum in München-Freiham. Sindsdien hebben de trucks zowaar een eigen wasstraat, waar de voertuigen één of twee keer per week – en ’s winters nog vaker – worden gereinigd. Voor het bedrijf, dat totaal niet aan traditionele reclame doet, zijn de glanzende witte vrachtwagens met de naam Augustiner in het blauw een uithangbord dat iedereen in de stad kent. De brouwerij hoeft zelden ook maar een van zijn voertuigen te missen, daar zorgt de onderhoudsafdeling van MAN wel voor. “We kunnen altijd flexibele reparatietermijnen zonder wachttijden afspreken”, zegt MAN-vertegenwoordiger Stefan Mini. In München is er bovendien een groot voordeel, want de werkplaats van MAN is slechts een paar kilometer verwijderd van het logistieke centrum van Augustiner. Verder maakt Augustiner nu al enkele jaren gebruik van MAN’s haal- en brengservice wanneer onderhoud noodzakelijk is. Een medewerker van MAN haalt de truck dan na de laatste route voor het weekend op en brengt hem stipt vóór de eerste rit op maandagochtend weer terug. “Zo vermijden we kostbare downtime door de week”, legt vlootdirecteur Ketterl van Augustiner uit.

De werknemers van Augustiner zelf zorgen voor het onderhoud van een ander uithangbord van het bedrijf: de historische, door paarden getrokken wagens die vlak naast de trucks staan in het logistieke centrum. De brouwers gebruiken deze wagens nog steeds om bier te bezorgen in het weekend, bijvoorbeeld tijdens festivals. De teugels zijn dan vaak in handen van vrachtwagenchauffeurs van Augustiner die op weekdagen de nieuwste MAN-trucks besturen. Zij houden de geest levend die al meer dan honderd jaar de samenwerking tussen Augustiner en MAN kenmerkt. Hierdoor blijven ze bij de tijd zonder de traditie uit het oog te verliezen.