Events & tentoonstellingen  |  Bus 

Voyages Leroy wint “Loyalty International Award” tijdens Neoplan Skyliner Awards 2017

De aanwezigheid van MAN Truck & Bus op de Busworld vakbeurs ging gepaard met het 50-jarig bestaan van de Neoplan Skyliner dubbeldeksbus. De ideale gelegenheid dus om een specifieke Neoplan Skyliner award ceremonie te organiseren, op de MAN stand in het bijzijn van tal van genodigden.

Onder hen ook Voyages Leroy, een succesvol familiebedrijf uit Havinnes. Oorspronkelijk gestart in 1948 met het ombouwen van een bestelwagen tot een minibus, nota bene voor het vervoer van vrienden, wist het bedrijf snel uit te breiden. Halfweg jaren’60 werden de fundamenten gelegd voor de huidige bedrijfsvoering en werden tevens de reisactiviteiten opgestart. In de jaren’70, meebepaald in 1973, vond de ontmoeting plaats met toenmalig Neoplan verkoper Carle Dumoulin, een ontmoeting met de aankoop van de allereerste Neoplan bus in België, een Neoplan Skyliner met 80 zitplaatsen, tot gevolg.

Vanaf dat ogenblik ontstond er een vertrouwband tussen de klant in kwestie en Neoplan en groeide de onderneming gestaag, met de opening van een bijkomend reisbureau en de continue uitbreiding van het aantal touringcars. Gefocust op het luxesegment worden doorheen de jaren de meest indrukwekkende voertuigen ingezet op de Europese wegen waaronder zelfs de Neoplan Megaliner. Bij de introductie van de nieuwe Skyliner, in 2016, is Voyages Leroy er als de kippen bij om deze aan zijn wagenpark toe te voegen en in 2017 koopt hij als eerste de spiksplinternieuwe Neoplan Tourliner. Intussen staat de jongste generatie mee aan het roer van dit familiebedrijf en is de toekomst meer dan ooit verzekerd.

Het hoeft geen betoog dat deze decennialange samenwerking dé perfecte aanleiding was om tijdens de uitreiking in de bloemetjes te worden gezet. Zo mocht Voyages Leonard de award voor “Loyalty International” in ontvangst nemen, als waardering voor hun klantentrouw. Francine Leroy, dochter van oprichter Jean Leroy en echtgenoot Francis Delmeulle waren duidelijk verheugd met deze unieke onderscheiding.

Voyages Leroy ontvangt de “Loyalty International Award” uit handen van Marc De Baerdemaeker (Managing Director MAN Truck & Bus) en Mieke Glorieux (Director Busworld)