Truck  |  Events & tentoonstellingen 

VAK Innovation Award voor de MAN Kombitruck

Op de IFAT-beurs behaalde MAN de 3e plaats van de VAK Innovation Award voor zijn stermodel op de beurs, de TGM-Kombitruck. Met deze multifunctionele truck kunnen gemeenten het hele jaar door vegen, ruimen en laden.

Dit is de eerste keer dat de industrievereniging van materieel en gemeentelijke voertuigen (VAK e.V.) een innovatieprijs uitreikt in de categorie 'Voertuigen / materieel' en 'Montage-element / componenten / besturingstechniek'. De jury, die was samengesteld uit specialisten van gebruikersverenigingen en bedrijven, beloonde het werk van MAN door de truck te bestempelen als nuttig, veelzijdig en bruikbaar gedurende het hele jaar. Omdat gemeentelijke voertuigen zijn uitgerust met een specifieke carrosserie, zoals veeg- of strooiwagens, worden ze doorgaans alleen in bepaalde perioden van het jaar gebruikt. De investeringskosten bij aankoop zijn dus hoog voor een beperkt seizoensgebonden gebruik.

MAN bedacht net hiervoor een oplossing: één chassis, meerdere functies. Deze verschillende combinaties zorgen voor flexibiliteit, efficiëntie en rentabiliteit.

Ann-Kathrin Kieler, verantwoordelijk voor het beheer van de carrosserieën van de gemeentelijke voertuigen bij MAN Truck & Bus, is verheugd met deze prijs: "Ons doel bestond erin een MAN TGM-chassis te bouwen dat het hele jaar door kon worden gebruikt. Dit garandeert de aannemer een hoge inzetbaarheid van de vrachtwagens en de gemeente de rentabiliteit van de investeringskosten bij aankoop. Op de IFAT-beurs hebben we de truck in de schijnwerpers geplaatst en hij heeft veel belangstelling gewekt. De uitgebreide ervaring van MAN op het gebied van het zakendoen met gemeenten en het overleggen met carrosseriebouwers werpt zijn vruchten af."

Om dit doel te bereiken kreeg MAN te maken met een aantal technische uitdagingen: het installeren van zowel een veegwagen als een winterdienstvoertuig op een MAN TGM-chassis. Een typische veegwagen is voorzien van een 4x2-chassis en een stuur aan de rechterkant, en tussen de assen is ruimte nodig voor afneembaar materieel. Een typisch winterdienstvoertuig is een terreinvoertuig met het stuur aan de linkerkant en een aanbouwplaat aan de voorkant voor de sneeuwruimer.

Op de IFAT-beurs stelde MAN een TGM 13.250 4x4 BL voor. De vierwielaandrijving is ideaal voor de winterdienst en maakt terreintoepassingen mogelijk als kiepwagen voor onderhoudswerkzaamheden aan de openbare weg en voor gebruik op gemeentelijke bouwplaatsen. Bovendien biedt de hoogte van het terreinchassis de nodige bodemvrijheid voor het veeg- en zuigmaterieel van de veegwagen. Daarom heeft MAN het Euro 6-uitlaatsysteem, de uitlaatgasrecirculatie (EGR), de persluchttank, het accuhuis en de hydraulische-olietoevoer van alle carrosserieën op een onderstel achter de cabine geplaatst.