Truck 

Truck & Transport 2011, het jaar goed ingezet voor MAN

De meest recente editie van Truck & Transport ligt alweer eventjes achter ons en mocht terecht een groots succes worden genoemd. De vakbeurs klokte dan ook af op maar liefst 32.878 bezoekers.

Ook de deelname van MAN bleek duidelijk een schot in de roos. Klanten en prospects werden getrakteerd op een uitgebreid productportfolio en konden terecht bij de verschillende vakspecialisten en verkopers voor verdere informatie. Elke bezoeker werd dan ook hartelijk verwelkomd wat meteen voor een aangename en ongedwongen sfeer op de stand zorgde en leidde tot talrijke concrete contacten. Eén gegeven kon men bovendien niet naast zich neerleggen en dat is het duidelijke optimisme dat zich opnieuw manifesteerde. De markt blijft voorzichtig maar de hernieuwde bereidheid tot kopen bleek duidelijk tijdens Truck & Transport, teken aan de wand dus van het economisch herstel! Opvallend was ook de mate waarin prospecten spontaan naar de MAN-stand afzakten om zich uitvoerig te informeren.

Net als andere collega-constructeurs heeft ook MAN twee moeilijkere jaren achter de rug, een periode waarin echter niet op de lauweren werd gerust. Alles werd in het werk gesteld om onder meer de serviceverlening verder te optimaliseren. Zo weet MAN zich nu duidelijk te profileren als service provider en aanbieder van totaaloplossingen op maat van de klant. Een positionering die duidelijk veel verder reikt dan het louter commercialiseren van premium producten.

MAN verwacht dan ook een gunstige evolutie dit jaar en heeft alle troeven in handen om haar positie verder te versterken. Januari’11 kon worden afgesloten met een excellente order intake wat maakt dat het reeds goed gevulde orderboek verder toenam. De vooruitzichten zijn dus meer dan gunstig en de ingeslagen weg bleek duidelijk de juiste. Ook meer algemeen beschouwd zijn de tekenen van economisch herstel manifest aannwezig, kijken we bijvoorbeeld maar naar het succes van de korte termijnverhuur.

Met de geplande deelname aan Matexpo 2011 wil MAN bovendien ook haar leiderschap op de markt van bouwvoertuigen bestendigen, een segment waarin MAN al meer dan 10 jaar als de onbetwiste nummer één geldt. Een benijdenswaardige positie dus die, ondanks inspanningen van de andere constructeurs, kan worden gehandhaafd, juist dankzij de kwaliteit en de flexibiliteit van de oplossingen die MAN in dit segment biedt.