Truck 

Tot 2020 investeert MAN meer dan € 2,4 miljard in zijn vestigingen

Europa’s modernste en milieuvriendelijkste lakstraat voor cabines gaat van start MAN-Entwicklungszentrum begint vorm te krijgen Vestiging in München ontvangt € 1,1 miljard aan investeringen tussen 2015 en 2020

De lakstraat voor cabines en het nieuwe hoofdgebouw van het MAN-Entwicklungszentrum wijzen erop dat MAN in zijn belangrijkste fabriek in München blijft investeren. Het bedrijf heeft beloofd om de efficiëntie in alle divisies te verbeteren en daarnaast zijn internationale productienetwerk te reorganiseren als onderdeel van zijn programma voor de toekomst. Elke vestiging heeft zodoende een duidelijk en zelfstandig profiel gekregen. Daarnaast wordt een forse investering gedaan om de betreffende vestiging te moderniseren en de capaciteit aan te passen. In 2020 zal de Münchense fabrikant van bedrijfsvoertuigen zo’n € 2,4 miljard in de modernisering van zijn vestigingen geïnvesteerd hebben. Alleen al in München wil het bedrijf tussen 2015 en 2020 ongeveer € 1,1 miljard investeren om zijn belangrijkste fabriek, die zware vrachtwagens produceert, gereed te maken voor de toekomst. Naast de bouw van een nieuwe fabriek voor warmtekrachtkoppeling en andere projecten, zoals de uitbreiding van de carrosserieafdeling, heeft het bedrijf nu in het bijzijn van Josef Schmid, de locoburgemeester van München, een nieuwe lakstraat in bedrijf genomen.

“De nieuwe productielijn voor basislakken bevindt zich in een reusachtige hal, die symbolisch is voor alle maatregelen die we hier in München de laatste jaren hebben genomen. Tijdens de bouw waren de hijskranen en steigers rond de hal een afspiegeling van het voortdurende optimisme en de toekomstgerichte aanpak van ons bedrijf. De bouw zelf was een verbluffend staaltje van logistiek. Het verheugt mij nu dat de lakstraat voor cabines naar verwachting werkt en daarmee een belangrijke bijdrage levert aan de bescherming van het milieu in München”, zegt Joachim Drees, lid van de Raad van Bestuur van MAN Truck & Bus en MAN SE.

“Het feit dat deze fundamentele veranderingen in onze vestiging in München worden doorgevoerd, is voor mij een droom die uitkomt. Bij MAN hebben we jarenlang ervoor gevochten om met moderne systemen te kunnen werken. De nieuwe lakstraat biedt arbeidszekerheid voor 1500 mensen die in München werkzaam zijn, zowel in de cabineproductie als in administratieve functies. Het gebouw van het nieuwe Entwicklungszentrum biedt onze technici, constructeurs en testingenieurs eindelijk de juiste omstandigheden om in te werken. De investering stelt de toekomst van ons personeel en het merk MAN veilig. Het nieuwe gebouw versterkt dit gevoel op een indrukwekkende manier”, zegt Saki Stimoniaris, voorzitter van de ondernemingsraad.

Josef Schmid, locoburgemeester van de stad München, is duidelijk verheugd wanneer hij opmerkt: “München is een economisch centrum dat welvaart bij zijn unieke diversiteit. MAN is van groot belang voor de industriële sector van de stad. Door fors in zijn vestiging in München te investeren, verbindt MAN zich op lange termijn aan de Beierse hoofdstad, wat aantoont hoe aantrekkelijk München is voor grote ondernemingen.”

Europa’s modernste lakstraat voor cabines gaat van start

De hal van de nieuwe lakstraat voor cabines telt vijf verdiepingen en heeft een totale vloeroppervlakte van 18.000 m2. Het gebouw is 150 meter lang en ongeveer 30 meter hoog. De hoogte van de investering bedraagt ongeveer € 85 miljoen.

Het zeer efficiënte lakproces in de nieuwe hal bestaat uit de volgende fasen: voorbehandelen, kathodisch dompellakken via rotatie, naden dichten en vulmiddel aanbrengen. Door bij het dompellakken via rotatie de nieuwste technieken toe te passen, kan de hoeveelheid verbruiksmaterialen en chemicaliën aanzienlijk verminderd worden. Door de uiterst effectieve reiniging neemt het aantal deeltjes in de afvoerlucht bovendien met 90 procent af en daalt het waterverbruik met 80 procent. Het gebruik van innovatieve en efficiënte technologieën stelt MAN verder in staat om de emissies van de betreffende processen te halveren, het lakgebruik met 15 procent te verminderen en het energieverbruik met maximaal 25 procent te verlagen. De nieuwe systemen werken volgens de modernste groene technologie en dragen zo aanzienlijk bij aan het streven van het bedrijf om een ‘Green Factory’ te worden. De groene ruimte op het dak van het gebouw, die een totale oppervlakte van circa 6000 m2 heeft, helpt ook mee om dit doel te verwezenlijken. Er zijn 56 dragende betonkolommen met een gewicht van elk 50 ton geïnstalleerd. Voor de bouw van de nieuwe lakstraat waren in totaal 280.000 ton beton en 6800 ton staal nodig.

MAN-Entwicklungszentrum begint vormt te krijgen

MAN Truck & Bus stimuleert niet alleen productie-innovaties, maar heeft ook een groot bouwproject in de Münchense wijk Allach opgezet om het onderzoeks- en ontwikkelingswerk ingrijpend te veranderen. Het nieuwe hoofdgebouw van het MAN-Entwicklungszentrum, dat ongeveer € 90 miljoen kost, zal in januari 2018 zijn deuren openen. Het bevindt zich op het terrein van Teststrecke I en belooft de ideale omgeving te bieden voor de steeds complexere ontwikkelingsactiviteiten van het bedrijf.

“Alternatieve aandrijvingen, zoals elektromotoren, spelen een steeds belangrijkere rol in de productie van bedrijfsvoertuigen. Tegelijkertijd blijft de vraag naar onze schone verbrandingsmotoren, bijvoorbeeld voor langeafstandsvervoer, nog wel een tijdje bestaan. Dit betekent dat we alternatieve en conventionele aandrijftechnologieën naast elkaar moeten ontwikkelen. Daarvoor hebben we zowel de noodzakelijke financiële steun als de meest gemotiveerde en gekwalificeerde werknemers nodig. Waar het uiteindelijk op neerkomt, is echter heel eenvoudig: ruimte. Met zijn technische uitrusting en ontwerp dat is afgestemd op een moderne manier van werken, geldt het nieuwe MAN-Entwicklungszentrum als de norm op dit gebied”, zegt Drees.

Ongeveer 360 technici zullen in de toekomst aan vrachtwagens en bussen werken in het nieuwe MAN-Entwicklungszentrum, terwijl in de werkplaats ruimte is voor nog eens honderd werknemers. Het gebouw heeft een totale oppervlakte van 33.000 m2 en biedt onder meer onderdak aan prototypes die met behulp van ultramoderne, snelle technieken voor prototypeontwikkeling, zoals 3D-printen, worden gemaakt. Er worden speciale testbanken gebruikt om aandrijflijnen op de proef te stellen, terwijl medewerkers van de omgevingssimulatieafdeling het effect van weer en wind op verschillende bus- en vrachtwagenonderdelen proberen te begrijpen. Een andere afdeling onderzoekt dan weer de wisselwerking tussen diverse bedieningseenheden.

De volgende bouwfase is al in voorbereiding en zal van start gaan zodra de eerste onderdelen van het gebouw gereed zijn. Het belangrijkste onderdeel is een speciale rollenbank die de technici van MAN in staat stelt om de geluidseigenschappen van aandrijflijnen en complete voertuigen te onderzoeken.

De architectuur van het nieuwe gebouw is uniek. Om heen en weer lopen zo veel mogelijk te beperken en de altijd schaarse vloeroppervlakte in productiebedrijven optimaal te benutten, heeft MAN een oplossing in de hoogte gezocht. Vandaar dat de vijf verdiepingen van het gebouw naadloos op elkaar aansluiten. Dit is mogelijk dankzij een intelligent vloermarkeringensysteem en een lift voor bussen en vrachtwagens, waarmee het bedrijf een wereldprimeur heeft. De lift is 14 meter hoog en heeft een draagvermogen van 15 ton.

De laadpunten en snellaadstations op verschillende plekken in het gebouw zorgen voor flexibiliteit en maken het mogelijk om elektrische vrachtwagens en bussen in een mum van tijd te laden. In het nieuwe hoofdgebouw van het MAN-Entwicklungszentrum worden afdelingen samengevoegd die zich momenteel nog verspreid over het fabrieksterrein in Allach en op externe locaties bevinden. Dat garandeert een snelle en efficiënte dialoog en zorgt voor een optimale synergie tussen de verschillende onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. Het open kantoorlandschap is voorzien van diverse vergaderruimtes en is van begin af aan ontworpen met het oog op nieuwe methoden voor agile projectmanagement, zoals Scrum.