Bus 

Topscores voor chassis en comfort

De NEOPLAN Skyliner wint de IBC 2016.

Bij de grote vergelijkingstest International Bus & Coach Competition (IBC) werden dit jaar drie dubbeldekkers onderworpen aan het strenge oordeel van de jury. Na een intensieve testweek sleepte de NEOPLAN Skyliner de meeste punten in de wacht en won het daarmee van de VDL Futura en de Van Hool Astromega. Wolfgang Tschakert, hoofdtester, legt daarbij de nadruk op de objectiviteit van de IBC: "De punten geven de mening van het testteam weer. Het testteam bestaat uit grote en kleine bestuurders, met verschillende karakters en verschillende voorkeuren. Ze vertegenwoordigen dus waarheidsgetrouw professionele bestuurders."

De Neoplan Skyliner, die volgens de testaankondiging werd voorgesteld als interlineruitvoering met plaats voor rolstoelen, met extra brede deuren en bestemmingaanduiding, kreeg de hoogste score voor passagierscomfort en chassis, en scoorde ook het best bij de werkplaatstest. Vooral het bovendek van de dubbeldekker wordt positief onthaalt: Passagiers aan het raam genieten prachtig uitzicht dankzij de tot in het dak verhoogde zijramen (skylights), terwijl het bijna volledig doorlopend glazen dak met vijf ramen het middenpad extra verlicht en een heel ruimtelijk gevoel geeft.

Maar ook de veiligheid staat bij dit voertuig hoog in het vaandel. Zo overtuigden de gemeten remafstand bij koude en warme rem van 39,8 en respectievelijk 39,1 m bij 80 km/per uur, de stuurprecisie en de voertuigbalans. Die balans wordt verkregen door onder meer de elektronisch gestuurde schokdempers MAN CDS (ComfortDriveSuspension). De testbus beschikt nog over andere hulpsystemen zoals de anticiperende cruisecontrol Tempomat MAN EfficientCruise en de alertheidsassistent MAN Attention Guard.

De IBC-award wordt uitgereikt in het kader van de IAA (Internationale Automobilausstellung) voor bedrijfsvoertuigen van 2016. "We zijn bijzonder trots dat we deze prestigieuze prijs in ontvangst mogen nemen. Het is het bewijs dat de voortdurende verbeteringen aan de Neoplan Skyliner de moeite hebben geloond", zegt Rudi Kuchta, Senior Vice President Product & Sales Bus bij MAN Truck & Bus. "Dat bevestigen overigens ook onze klanten die de Neoplan-Skyliner niet alleen erg waarderen als interliner, maar ook coach."

De NEOPLAN Skyliner: Het succesverhaal gaat verder

De Neoplan Skyliner is sinds juni 2015 in Euro 6 verkrijgbaar. De premiumdubbeldekker weet te overtuigen door de ideale combinatie van zuinigheid, milieuvriendelijkheid en exclusief comfort. Het bekroonde „Sharp Cut-Design“ met helder, consequent lijnenspel garandeert de beste aerodynamische waarden. Dat resulteert in een brandstofbesparing van tot wel 5% ten opzichte van dubbeldekkers die niet optimaal aerodynamisch zijn ontworpen. Als we het over de laadruimte hebben, vormt de Neoplan Skyliner een nieuwe maatstaf in zijn klasse. Tot wel 11 m3 biedt ruim voldoende bergruimte voor bagage.

De ruim ontworpen binnenruimte zorgt voor maximale bewegingsvrijheid in de dubbeldekker. Met tot 83 zitplaatsen is de bus perfect inzetbaar als interliner. De interlineruitvoering met bestemmingsaanduiding en 230 V-contactdozen en/of USB-aansluiting aan alle zitplaatsen alsook een nieuwe chauffeurzetel voor de beste houding, biedt een verhoogd comfort voor passagiers en chauffeur. Op lange ritten zorgt het onboard entertainment voor ontspanning. Naast wifi is er ook een TopLine-multimediacenter aan boord met twee 19" tft-schermen boven en een 10" flatscreen beneden.

Ook de bijzondere uitdaging om de interliner breed toegankelijk te maken, wordt door de Neoplan Skyliner comfortabel opgelost voor zowel busbedrijven, chauffeurs als passagiers. Passagiers met een fysieke beperking geraken op de bus via een neerklapbaar platform. MAN heeft voor busmaatschappijen een bijzonder comfortabele oplossing ontwikkeld om binnenin extra plaats te creëren. Daarbij kunnen tot drie dubbele zitplaatsen op een railsysteem samen worden geschoven. Dat kan de busmaatschappij het compleet uitbouwen van zitplaatsen besparen. De stoelen blijven in het voertuig, zodat het ombouwen niet noodzakelijk in de garage maar ook in enkele minuten onderweg kan gebeuren.