Truck 

Sleuteloverhandiging bij Façolog Wagenpark versterkt met 5 MAN TGS 8x4-4

Façolog (Gilly), specialist in bouwmaterialen en dakbedekking, heeft onlangs 5 MAN TGS 8x4-4 Tridem-vrachtwagens in gebruik genomen. Dankzij deze aankoop zal het bedrijf nog meer werven kunnen beleveren. Het is bovendien een nieuwe fase in de reeds meer dan 10 jaar durende trouwe verstandhouding tussen deze onderneming en MAN.

Het in Gilly gevestigde bedrijf biedt onderdak aan de filialen Façopro en Façozinc, die respectievelijk gespecialiseerd zijn in bouwmaterialen en dakbedekking. De onderneming beschikt over een betoncentrale, een bewerkingscentrum en 10 winkels in Wallonië. In twee ervan worden er bouwmaterialen aan de man gebracht. Bij de acht andere winkels ligt de focus op dakbedekking.

Maxime Mullie, Supply Chain Manager van Façolog:

“Onze activiteiten nemen meer en meer toe. We moeten kunnen inspelen op de toenemende verwachtingen van onze klanten. Vandaar dat we deze 5 MAN TGS 8x4-4 Tridem-voertuigen hebben aangekocht. Vier van de vijf vrachtwagens zijn uitgerust met laadvloer en Fassi-kraan van 42 t/m. De vijfde is uitgerust met een kraan van 66 t/m. Het zijn onze eerste ervaringen met tridem-assen. In vergelijking met de gebruikelijke 4 assen in ons wagenpark, zijn we aangenaam verrast door de wendbaarheid van de nieuwe configuratie, waarbij de achterste as een gestuurde as is. Ondanks het gewicht van de kraan, zijn we ook tevreden over het laadvermogen. Dit was voor ons een doorslaggevende factor omdat de klanten ons meer en meer tot het uiterste drijven in combinatie met zwaardere ladingen.”

MAN domineert

De vijf nieuwe bakwagens met medium cabine zijn uitgerust met motoren van 440 pk in combinatie met een automatische versnellingsbak. Façolog wilde bovendien speciale aandacht besteden aan comfort en veiligheid. Vandaar dat ze uitgerust werden met een PriTarder-retarder en de meest recente on board technologieën: achteruitrijcamera, vrachtwagen-gps, aslastsensoren en een systeem om de vier richtingaanwijzers aan te zetten in geval van vertragend verkeer.

De vrachtwagens met kraan vormen het leeuwendeel van het voertuigenpark van Façopro en Façozinc dat in totaal uit 22 voertuigen bestaat. Verder zijn er ook betonmixers en twee trekker-opleggers. De vloot bestaat voor 70% uit MAN-voertuigen.

“MAN levert ons kwaliteitsvolle voertuigen die perfect beantwoorden aan onze eisen en aan de eisen van onze klanten”, aldus Maxime Mullie. “We kiezen niet bewust voor één merk, maar van zodra we vertrouwd zijn met de kwaliteit van de producten, zien we geen reden om bij andere merken aan te kloppen! Bovendien onderhouden we een uitstekende verstandhouding met MAN Henegouwen.”

Sinds vorig jaar is Façolog ook actief in Frankrijk. Een uitbreiding van de activiteiten richting Vlaanderen staat in 2017 op de planning. Het ziet er dus naar uit dat de vloot opnieuw zal uitgebreid worden. Hetzelfde geldt overigens voor de samenwerking tussen MAN en Façolog!