Collectief 

SITRAK - nieuw vrachtwagenmerk van MAN en Sinotruk

  • Eerste SITRAK T7H-product voor China en de opkomende markten
  • Start van de productie in december 2011, begin van de verkoop in de eerste helft van 2012
  • Verkoop van 200.000 stuks voorzien tegen 2018

Op het autosalon "Auto Shanghai 2011" hebben Chunji Ma, Voorzitter van de controleraad van Sinotruk, en Dr. Georg Pachta-Reyhofen, CEO van MAN SE, een nieuw gemeenschappelijk vrachtwagenmerk voorgesteld voor China en andere groeimarkten in Azië, het Midden-Oosten, Afrika en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS).

Het nieuwe vrachtwagenmerk zal internationaal SITRAK heten, maar het zal in het thuisland China op de markt gebracht worden onder de Chinese naam Shandeka. Het logo zal bestaan uit drie gestileerde ginkgobladeren, die in Azië uithoudingsvermogen en vitaliteit symboliseren. De merknamen staan voor een goed partnerschap tussen MAN en Sinotruk. Terwijl de verkoop in China exclusief via Sinotruk zal verlopen, zullen de exportmarkten bediend worden door de bestaande verkoopnetwerken van MAN en Sinotruk. MAN zal ook deelnemen aan de verkoop in China, ten gevolge van zijn direct aandeel in Sinotruk. De maatschappijen verwachten tegen 2018 een jaarlijkse omzet van totaal 200.000 vrachtwagens, waarvan 160.000 voor de Chinese markt.

Sinotruk en MAN zetten het eerste product met het nieuwe merk, de SITRAK T7H, in de spots op hun gemeenschappelijke stand op het salon van Shanghai. De zware vrachtwagen T7H combineert componenten van Sinotruk met technologie van MAN. De T7H moet in december 2011 in productie gaan op de site van Jinan in China. Chinese klanten zullen de nieuwe vrachtwagen reeds kunnen bestellen in de eerste zes maanden van 2012, terwijl de verkoop voor export gepland is tegen de tweede helft van 2012.

Sinotruk en MAN werken samen op twee niveaus: terbeschikkingstelling van kapitaal en transfer van technologie en beheerservaring. MAN investeerde in 2009 560 miljoen euro in Sinotruk en heeft directe belangen in de Chinese fabrikant met een aandeel van 25 % van het kapitaal plus één aandeel. De overdracht van technologie en knowhow op het gebied van beheer is gebaseerd op een door de beide partijen ondertekend contract betreffende de overdracht van technologische octrooien.

MAN ging reeds in 1983 een partnerschap aan met de Heavy Duty Truck Corporation (vandaag Sinotruk) voor de bouw en de gunning voor Steyr vrachtwagens. Sinotruk en MAN zijn dus al door een lange samenwerkingsgeschiedenis verbonden. Vertrouwen is de echte ruggengraat van deze samenwerking.

"Op korte tijd hebben Sinotruk en MAN een nieuw vrachtwagenmerk ontwikkeld, dat wij u vandaag samen voorstellen op het autosalon van Shanghai. Deze dag is een mijlpaal voor Sinotruk, aangezien SITRAK het ons nu mogelijk zal maken onze klanten een Chinese vrachtwagen met state-of-the-art technologie aan te bieden ,” zei Chunji Ma, Voorzitter van de controleraad van Sinotruk.

Dr. Georg Pachta-Reyhofen, CEO van MAN, voegde hieraan toe: "Met SITRAK voegen wij een sleutelelement toe aan onze BRIC-strategie. Deze zware vrachtwagen "made in China" vult de portfolio van MAN producten en merken perfect aan. Dankzij het uitstekende partnerschap met Sinotruk, zijn wij in staat een verdere belangrijke stap te zetten voor de huidige globale groei van MAN."

Over Sinotruk:

Sinotruk is wereldwijd een van de grootste vrachtwagenfabrikanten en een van de weinige producenten in China die kan terugblikken op een vijftigjarige geschiedenis. Sinotruk wordt vooral in China beschouwd als specialist in zware vrachtwagens, maar het heeft zijn activiteiten de laatste jaren uitgebreid tot lichte bedrijfsvoertuigen en voertuigen voor de bouw. In 2010 heeft de CNHTC-groep een omzet van € 8,05 miljard gerealiseerd. Wij hebben ook ongeveer 200.000 vrachtwagens verkocht, 60 % meer dan het vorige jaar.