Truck  |  Events & tentoonstellingen 

Roadshow toont de kracht van het merk met de leeuw: MAN’s Europese tournee met nieuwe TG-modellen

In oktober 2016 begon MAN Truck & Bus aan zijn roadshow door Europa met zijn nieuwe TG-modellijnen, die kort daarvoor op de IAA in Hannover waren gepresenteerd. Tijdens de 9800 km lange reis maakten de MAN TGX, TGS, TGM en TGL indruk met hun nieuwe, opvallende ontwerp en hun nog efficiëntere en doeltreffendere aandrijvingen. De MAN TGE en RIO, het nieuwe merk voor digitale netwerklogistiek, die hun werelddebuut maakten op de IAA, waren ook te bewonderen tijdens de roadshow.

Met elf grootschalige presentaties boden de landelijke dochterbedrijven van MAN het perfecte kader voor Europese klanten om de vele innovaties die MAN op de IAA 2016 had voorvertoond, van dichtbij te bekijken. De tournee deed in totaal negen Europese landen aan en gaf meer dan 4600 bezoekers de kans om MAN’s nieuwe generatie voertuigen in actie te zien. De mogelijkheid om een proefrit met de nieuwe trucks te maken bleek bijzonder populair. Aan het einde van de tournee waren er 3300 proefritten gemaakt met de trucks, die daarbij een totale afstand van 170.000 km hadden afgelegd: meer dan vier keer de omtrek van de aarde.

De proefritten onder begeleiding van MAN ProfiDrive toonden met name de prestaties en efficiëntie van de nieuwe generatie aandrijvingen in de TG-modellijnen aan. Tal van maatregelen zorgen voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik in combinatie met hogere prestaties, een betere rijdynamiek en de verwachte hoge mate van betrouwbaarheid. De D38-motor van de nieuwe generatie is goed voor 640 pk aan vermogen en levert tot 3000 Nm aan koppel bij lage toerentallen. De nieuwe D26, die optimaal geschikt is voor vloottoepassingen, is leverbaar met 420 pk tot 500 pk aan vermogen en onderscheidt zich door zijn lage gewicht en lage brandstofverbruik. In combinatie met de nieuwe versies van de MAN TipMatic-transmissie met individueel afgestemde rijprogramma’s voor elk toepassingsgebied beschikken de MAN-modellijnen over zeer efficiënte, zuinige en milieuvriendelijke aandrijvingen.

Ook de vele ontwerpinnovaties in de TG-voertuigen kregen zeer positieve reacties van de roadshowbezoekers. Aan de buitenkant staat de MAN-leeuw trots op de voorgrond. De TGX en TGS hebben nieuw ontworpen, dynamische luchtkoelingsinlaten. Door het gebruik van nieuwe materialen en stoelbekleding in warme kleuren hebben alle TG-modellen aan de binnenkant een lichte, hoogwaardige uitstraling, die wordt aangevuld door het opvallende ontwerp van het stuurwiel. In alle modellen profiteert de bestuurder op zijn werkplek bovendien van een nieuw infotainmentsysteem, automatisch inschakelende koplampen en een regensensor. Het nieuwe MAN Multimedia Truck Advanced-infotainmentsysteem is leverbaar met een scherm van 5 inch of 7 inch en heeft een groot aantal nieuwe functies, zoals digitale radio-ontvangst, relevante verkeersinformatie, aansluitingen voor verschillende apparaten en een speciale navigatiefunctie op verzoek voor vrachtwagens.

Roadshow met een krachtig en gevarieerd aanbod

De roadshow ging op weg met in totaal twaalf nieuwe TG-voertuigen, waaronder de derde generatie van de MAN TGX EfficientLine, die een brandstofbesparing van 6,35% biedt ten opzichte van zijn voorganger. Een TGS 18.420 stelde klanten uit de tank- en silotransportsector in staat om zelf kennis te nemen van de indrukwekkende nuttige last en uitstekend presterende rijveiligheidssystemen van MAN’s nieuwe TGS-modellijn, die vanwege zijn diversiteit de helft van de geshowde voertuigen vormde. De roadshow bestond verder uit het TGS 18.360 chassis met aandrijving op alle wielen als winterdienstvoertuig en een TGS 26.500 6x4 houttransportwagen met extra hydrostatische voorwielaandrijving voor het rijden op moeilijk begaanbare boswegen. De goede prestaties van de MAN TGS-modellijn bij bouwtoepassingen werd aangetoond door een TGS 35.500 8x4 driezijdige kipper met een bijzonder wendbare asconfiguratie van het type 1+3 met gestuurde en hefbare naloopas, een TGS 32.420 8x4 betonmixerchassis en een zware kraan, eveneens gemonteerd op een TGS 8x4 basisvoertuig dat was uitgerust met de krachtigste variant van de nieuwe D26-motor met een vermogen van maximaal 500 pk.

De organisatoren hadden nog een aantal statische voorbeelden van MAN’s aantoonbare kennis van zware voertuigen in de roadshow opgenomen, namelijk twee zware TGX-opleggertrekkers met respectievelijk drie en vier assen, waarvan de eerste een vermogen van 580 pk had en de laatste met de 640 pk sterke versie van de nieuwe D38-motor was uitgerust. Het feit dat de krachtigste versie van de nieuwe motor nu ook leverbaar is voor de meeste standaardtoepassingen van de TGX met D38-motor, werd aangetoond door het vlaggenschip van de roadshow: de MAN TGX 18.640 als oplegger-trekker combinatie in de exclusieve PerformanceLine-uitvoering die op de IAA 2016 was gepresenteerd. Naast tal van exclusieve ontwerpelementen aan de binnen- en buitenkant beschikt deze speciale uitvoering over de krachtigste motor met een vermogen van maximaal 640 pk. Met de PerformanceLine-uitvoering biedt MAN echt een product van topklasse, waarop bedrijven en chauffeurs allebei trots kunnen zijn.

Het belangrijke segment van het distributievervoer werd op de roadshow vertegenwoordigd door een MAN TGM 18.290 koelbakwagen met een verbeterde frameconstructie voor maximaal één ton aan extra nuttige last en voorbereiding voor een Frigoblock-wisselstroomdynamo (af fabriek leverbaar). Als aantoonbare specialist met jarenlange ervaring op het gebied van brandweervoertuigen nam MAN ook een brandweeruitvoering van de nieuwe TGL-modellijn mee op tournee. De MAN TGL 8.220 4x2 met een volledig stalen cabine die aan alle brandweereisen voldoet, was tijdens de roadshow te zien als voorbeeld van de grote verscheidenheid aan gestandaardiseerde brandweeroplossingen voor reddingsvoertuigen en brandweerauto’s die af fabriek leverbaar zijn.

De nieuwste uitbreiding van de MAN TGE-modellijn deed ook mee aan de tournee. Dit bedrijfsvoertuig voor het distributievervoer en de bouw is leverbaar met een maximaal toegestaan voertuiggewicht van 3,0 tot 5,5 ton en maakt daarmee een fullserviceprovider van MAN. De MAN TGE, die de laagste totale eigendomskosten (TCO) en een indrukwekkende nuttige last van maximaal 1,5 ton heeft, is vanaf de marktintroductie dit jaar leverbaar in tal van aanpasbare varianten. De compleet nieuwe generatie dieselmotoren in de voertuigen, die zich kenmerkt door duurzaamheid, betrouwbaarheid en zuinigheid, belooft topprestaties voor de nieuwe MAN TGE wanneer het om efficiëntie en respect voor het milieu gaat. Tegelijkertijd zorgen state-of-the-art assistentiesystemen voor maximale veiligheid, terwijl de vertrouwde professionele service van MAN natuurlijk nooit ver weg is.

Beproefde en nieuwe diensten

MAN presenteerde ook zijn uitgebreide dienstenaanbod op de elf tourneelocaties. Bezoekers van de roadshow konden meer te weten komen over het uitgebreide aanbod van financiële diensten en aftersalesoplossingen van MAN en over het gevarieerde MAN ProfiDrive-trainingsprogramma.

Tijdens de tournee bood MAN een speciaal platform voor RIO – het nieuwe merk voor digitale oplossingen van Volkswagen Truck & Bus – dat eveneens op veel belangstelling van bezoekers kon rekenen. RIO is een open bedrijfs- en technologieplatform van meerdere fabrikanten dat individuele en bijzonder intuïtieve digitale diensten voor het hele logistieke en transportecosysteem biedt. De nieuwe digitale producten en diensten van RIO stellen klanten in staat om hun logistieke processen te optimaliseren en productstromen efficiënter te beheren dankzij intelligent netwerkgebruik. Vanaf het voorjaar van 2017 voldoet elke nieuwe MAN-truck aan de technische voorwaarden om de mogelijkheden van deze nieuwe diensten volledig te benutten. Als initiatiefnemer van RIO is MAN verantwoordelijk voor de ontwikkeling ervan binnen de Volkswagen Truck & Bus Group.