Bus 

Red dot design award voor de MAN Lion’s City Hybrid

De "red dot award: product design 2011" voor uitstekende designkwaliteit gaat naar MAN Truck & Bus voor de MAN Lion’s City Hybrid. Deze innovatieve bus is niet enkel een technisch meesterwerk met zijn brandstofbesparingen tot 30 percent en zijn lage CO2 -uitstoot – in de ogen van de internationale jury is hij ook een streling voor het oog.

Stedelijk transport is het ideale terrein voor lagevloerbussen die uitgerust zijn met seriële hybride aandrijving. Deze solo voertuigen tot 18 ton worden ingezet aan lage gemiddelde snelheden, versnellen tot 40 à 50 km/u, om dan weer kortelings te stoppen aan een halte. Bij het afremmen zetten gewone bussen hun extra kinetische energie om in warmte, die nadien verloren gaat. De innovatieve MAN Lion’s City Hybrid daarentegen recupereert de opgewekte energie en zet deze om in aandrijvende energie. Het automatisch start-stop systeem maakt het mogelijk dat de hybride bus zijn brandstofverbruik en uitstoot nog in verdere mate kan verminderen. Uiteindelijk spenderen stadsbussen 25 tot 40 percent van hun tijd aan bushaltes en stoplichten.

Het integreren van een groot aantal hybride componenten in de MAN Lion’s City bus was een volledige nieuwe uitdaging voor de MAN-ingenieurs. Om de beschikbare ruimte voor de passagiers niet te beperken, werden sommige onderdelen op het dak van het toestel geplaatst. Zowel de high-performance capacitoren, gebruikt om de energie op te slaan, als het energie-management systeem moeten immers afgekoeld worden. Om dit te bereiken hebben MAN-ingenieurs een nieuw design gecreëerd, gunstig voor de afvoer van lucht: in een dynamische curve hebben ze de A kolom uitgebreid met een koepelvormige voorzijde over het dak, wat hen de noodzakelijke opslagruimte gaf. Zijdelings bekeken geeft het dak de indruk uit één gedeelte te zijn vervaardigd, terwijl een aaneenschakeling in de kleur van het voertuig de contouren accentueert. Deze lopen door tot het achtergedeelte van het voertuig waar ze een tweede design-element kruisen, de « AeroLine » in mat aluminium. Dit element vertrekt vanaf de B kolom tot de dakrondingen. Een achterspoiler met gemodelleerd design, maakt dat de componenten op het dak niet zichtbaar zijn vanaf de achterzijde. Het vooraanzicht van het voertuig benadrukt het design van de aërodynamisch gevormde luchtdoorstroming via twee karakteristiek vormgegeven luchtkanalen.

De MAN Lion’s City Hybrid is beschikbaar sinds de herfst van 2010. Brandstofbesparingen tot 30% (en bijgevolg ook aan C02), alsook de mogelijkheid tot het geruisloos en uitstootvrij vertrekken aan haltes, benadrukken het innovatieve rijconcept. Verscheidene transportbedrijven in Duitsland en andere Europese landen hebben reeds beslist om deze hybride bus in te schakelen.

Tiende design award voor bussen van MAN en NEOPLAN

Stephan Schönherr, hoofd van Bus Design, zal de award in naam van MAN Truck & Bus in ontvangst nemen op een ceremonie in Essen op 4 juli 2011. Het is reeds de tiende keer dit decennium dat MAN- en NEOPLAN-bussen werden bekroond met prestigieuse awards zoals « red dot design award » of « IF design award ». De MAN TGX en TGS trucks zijn bovendien ook lid van de elite groep die de red dot design award reeds gewonnen hebben.

Ongeveer 1700 bedrijven uit 60 landen, met een totaal van 4433 producten, streefden dit jaar mee voor de eer van het befaamde internationale design. De « red dot design award » is een internationale erkende competitie ; deze award winnen wordt door experts beschouwd als een bezegeling van kwaliteit voor een goed ontwerp. Het jurycomité evalueert de producten op basis van verscheidene criteria, zoals de graad van innovatie, functionaliteit, uiterlijke kwaliteit, ergonomische, symbolische en emotionele inhoud en het voor zichzelf sprekende aspect van het product.