Truck 

Rapport van de TÜV (Duitse vereniging voor technische keuring)

met zijn nieuw record versterkt MAN zijn leiderspositie en bevestigt het merk zijn statuut van betrouwbaarste vrachtwagenfabrikant.

De door de TÜV uitgevoerde technische keuring heeft aangetoond dat MAN vrachtwagens veel minder gebreken vertonen dan het gemiddelde. In de eindbalans onderscheiden ze zich duidelijk van de voertuigen van de concurrentie.

In het rapport 2015 van de TÜV met betrekking tot bedrijfsvoertuigen blinkt MAN uit als de vrachtwagenfabrikant waarvan het grootste aandeel vrachtwagens zonder opmerking de keuring doorstond, en dat voor het vierde jaar op rij. De vrachtwagens in de reeksen TGL, TGM, TGS en TGX overtuigen al jarenlang door het laagste storingspercentage. In de categorie van de eenjarige voertuigen verbeterde MAN nogmaals zijn score van het voorgaande jaar, met een resultaat van 85,9 % voertuigen zonder defect. Zelfs in de oudste leeftijdscategorie (twee tot vijf jaar) presteren talrijke MAN-voertuigen tijdens de technische keuring veel beter dan gemiddeld op het vlak van de afwezigheid van gebreken. "Een gemiddelde van 65,5 % voor vijf jaar oude voertuigen is een zeldzame score", aldus het rapport 2015 van de TÜV.

Regelmatig professioneel onderhoud werpt zijn vruchten af

"Voor de vierde keer op rij voert MAN met voorsprong de rangschikking aan in het rapport van de TÜV inzake bedrijfsvoertuigen. En daar ben ik trots op", zegt Heinz-Jürgen Löw, directielid van de afdeling Sales & Marketing bij MAN Truck & Bus. "Onze klanten zullen blij zijn te vernemen dat talrijke MAN-vrachtwagens de technische keuring doorstaan met bovengemiddelde resultaten inzake de afwezigheid van defecten. Dat betekent een aanzienlijke geldbesparing. De evaluatie toont aan dat MAN een betrouwbare partner is waarop klanten kunnen rekenen, ook na de aankoop. En ze weten dat hun voertuigen in goede handen zijn in onze gespecialiseerde MAN werkplaatsen."

Dat rechtvaardigt eveneens het groeiend aantal door MAN afgesloten onderhouds- en servicecontracten. Regelmatig professioneel onderhoud werpt duidelijk vruchten af voor vrachtwageneigenaars: de voertuigen van hun vloot zijn gebruiksklaar en moeten niet onverwachts naar de werkplaats wegens nalatigheid bij het onderhoud.

In het rapport van de TÜV inzake bedrijfsvoertuigen evalueert de TÜV-vereniging in samenwerking met het Duitse gespecialiseerde Verkehrsrundschau de resultaten van de inspecties die werden uitgevoerd op 1 tot 5 jaar oude bedrijfsvoertuigen tijdens de jaarlijkse keuring van het voertuig. Het rapport kan via de volgende link gedownload worden: www.vdtuev.de en/of www.verkehrsrundschau.de/tuev-report