MAN SE 

Raad van Commissarissen van MAN SE benoemt Drees tot CEO

Dr. Georg Pachta-Reyhofen treedt met ingang van 30 september 2015 af als Chief Executive Officer

De Raad van Commissarissen van MAN SE heeft Joachim Drees (50) met ingang van 1 oktober 2015 benoemd tot nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van MAN SE. “Ik ben blij dat het ons is gelukt om een zeer ervaren en dynamisch iemand als de heer Drees tot CEO van MAN SE te benoemen”, zegt Andreas Renschler, voorzitter van de Raad van Commissarissen van MAN SE, voor bedrijfsvoertuigen verantwoordelijk lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG en CEO van Volkswagen Truck & Bus Holding. Joachim Drees heeft MAN Truck & Bus AG, een volledige dochteronderneming van MAN SE, sinds 1 april 2015 geleid en is tegelijkertijd lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen Truck & Bus Holding.

De Raad van Commissarissen van MAN SE heeft ook Jan-Henrik Lafrentz (49) benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) van MAN SE. De heer Lafrentz is sinds 1 juli 2014 lid van de Raad van Bestuur van MAN Truck & Bus AG, waar hij verantwoordelijk is voor financiën, IT en juridische zaken. Dr. Peter Park (50), die veel ondersteuning in CFO-kwesties aan MAN SE heeft gegeven, gaat zich nu volledig richten op zijn functie als Chief Financial Officer van MAN Diesel & Turbo SE.

Ulf Berkenhagen (54), Chief Procurement Officer van MAN SE en MAN Truck & Bus AG sinds 1 juli 2012, treedt met ingang van 30 september 2015 af als lid van de Raad van Bestuur van MAN SE. Hij behoudt wel zijn functie als Chief Procurement Officer van MAN Truck & Bus AG. In juli 2015 is de heer Berkenhagen ook benoemd tot hoofd van de inkoopsector voor alle merken van Volkswagen Truck & Bus Holding.

Dr. Georg Pachta-Reyhofen (60) treedt met ingang van 30 september 2015 af als Chief Executive Officer van MAN SE. “Na de verdere succesvolle ontwikkeling van de MAN Group als een op transport en energieopwekking gerichte, internationaal gepositioneerde onderneming en de integratie van MAN in Volkswagen AG zijn mijn belangrijkste taken intussen vervuld. Dit heeft mij ertoe gebracht om mijn verantwoordelijkheden als lid van de Raad van Bestuur aan iemand anders over te dragen”, zei dr.