Truck 

Optimalisatie van het vlaggenschip: een nog aantrekkelijkere TGX D38 voor het jaar 2016

De nieuwe functies: EfficientCruise in combinatie met EfficientRoll Aandrijflijn met TipMatic TX en nieuwe comfortfuncties Nieuwe veiligheidssystemen, led-dagrijlichten en automatische regenlichten

Voor het jaar 2016 biedt MAN zijn klanten een op talrijke vlakken verbeterde TGX D38 aan. Het topmodel is voorbestemd voor een efficiënte en soevereine rijstijl bij beperkte toerentallen. Voor zijn vlaggenschip heeft MAN het accent gelegd op de Total Cost of Ownership (TCO): op die manier werd de aandrijflijn van de TGX D38 geperfectioneerd. Sinds de zomer van 2015 beschikt het model met de MAN TipMatic TX over een nieuwe generatie versnellingsbakken met uitgebreide comfortfuncties. In de nieuwe generatie is de EfficientCruise uitgerust met nog meer brandstofbesparende functies.

EfficientCruise en EfficientRoll

Sinds de marktintroductie van de gps-snelheidsregelaar EfficientCruise overtuigt het systeem onze klanten en de gespecialiseerde media door zijn bestuurdersgerichtheid, een nauwgezette anticipatie van de reisroutes en een brandstofbesparing van ongeveer 6 procent. MAN heeft al ongeveer 9000 voertuigen verkocht die uitgerust zijn met EfficientCruise.

MAN is het EfficientCruise-systeem voor anticiperende snelheidsaanpassing blijven optimaliseren. Op de modellen van de generatie 2016 stuurt het systeem eveneens de EfficientRoll navigatiemodus aan en combineert het op die manier de voordelen van beide systemen. In combinatie met EfficientRoll schakelt het nieuwe EfficientCruise telkens in de neutraalstand wanneer op die manier brandstof kan worden bespaard. Daarvoor gebruikt het systeem opgeslagen 3D-kaarten van de reisroute.

Bovendien komt EfficientCruise actief op een anticiperende manier tussen bij het schakelen: het schakelt op het juiste moment terug, voordat hellingen worden aangevat, waardoor de trekkracht tijdens het naar boven rijden niet wordt onderbroken. Op korte hellingen vermijdt het voertuig indien mogelijk dat er teruggeschakeld wordt. Om brandstof te besparen wordt er bovendien op het einde van een helling snel opgeschakeld.

Het systeem is gebaseerd op een anticipatie van de reisweg. Dit wordt mogelijk gemaakt door de in de boordcomputer opgeslagen 3D-kaarten en de lokalisatie van het voertuig per satelliet (gps). De vrachtwagen kan zodoende automatisch anticiperend rijden, voor de helling vaart opbouwen en aan het einde van de helling met verminderde snelheid over de top rollen. Dankzij de toepassing van EfficientCruise in het distributie- en langeafstandsverkeer kan het brandstofverbruik van een vrachtwagen met ongeveer zes procent dalen, zonder dat dit tot tijdverlies op het traject leidt. Deze assistent helpt de bestuurder op lange trajecten en neemt de veeleisende functie op zich van het voortdurend anticiperend remmen.

De generatie 2016 ondergaat geen wijzigingen op het gebied van de beproefde werking van de assistent: aan de hand van een door de bestuurder gekozen gewenste snelheid en een in vier niveaus instelbare snelheidstolerantie berekent EfficientCruise de meest geschikte snelheid waarmee zo zuinig mogelijk bergopwaarts en bergafwaarts gereden kan worden en past de rijsnelheid overeenkomstig aan. Het tolerantieniveau ten opzichte van de voorgeselecteerde snelheid kan op elk moment door de bestuurder in functie van de verkeerssituatie worden gewijzigd. Vier in de praktijk geteste niveaus vereenvoudigen de keuze van de snelheidstolerantie voor de bestuurder. Bij het starten van de vrachtwagen is steeds niveau 3 geselecteerd, wat overeenkomt met een tolerantie van +/- 7 km/u. Niveau 4 biedt een nog grotere mogelijke afwijking naar boven of naar beneden bij vlot verkeer. Niveaus 2 en 1 zijn handige opties voor drukke verkeerssituaties.

Geoptimaliseerde aandrijflijn met nieuwe comfortfuncties

Het topmodel van MAN combineert compromisloos rijdynamiek en energie-efficiëntie. Dankzij de twee drukvullingsniveaus van de motor is het volledige koppel reeds beschikbaar vanaf 930 t/min. Het maximumkoppel van 2500 Nm (520 pk), 2700 Nm (560 pk) en 3000 Nm (640 pk zware last) is beschikbaar in alle versnellingen.

Op die manier is de TGX D38 voorbestemd voor een doeltreffende en soevereine rijstijl voor langeafstandstransport bij beperkte toerentallen. Klanten kunnen kiezen voor lange en zuinige versnellingen zonder hierdoor rijcomfort of soepelheid te verliezen. MAN heeft de aandrijflijn van de TGX D38 immers duidelijk geperfectioneerd en het voertuig uitgerust met de versnellingsbakgeneratie MAN TipMatic TX, die voorzien is van nieuwe comfortfuncties.

De variant van de TipMatic TX versnellingsbak met directe overbrenging is ontworpen voor het hoge koppel van de D38-motoren (2500 tot 2700 Nm). MAN biedt ook bijzonder zuinige configuraties van de aandrijflijn aan voor alle vermogensniveaus in het langeafstandstransport en voor trekkers van een maximaal toegestane massa van 70 ton.

De versnellingsbak MAN TipMatic TX beschikt over een bijzonder grote spreiding van de 12 versnellingen (16,69 – 1). Een lange overbrengingsverhouding in combinatie met een eindoverbrenging die geoptimaliseerd is voor het langeafstandstransport maakt een zuinige rijstijl met bijzonder lage toerentallen mogelijk. Tegelijk maakt een korte overbrengingsverhouding langzaam rijden en comfortabele manoeuvres mogelijk met een dergelijke lange eindoverbrenging op de achteras. Dit beperkt de slijtage van de koppeling.

Kopers van het topmodel beschikken over een hele reeks comfortfuncties op het niveau van de aandrijflijn. Die zorgen ervoor dat de TGX D38 bijzonder efficiënt is bij hoge vermogensniveaus.

  • Hellingsensor en Active Damping: Dankzij een geïntegreerde hellingsensor houdt de TGX D38 rekening met de reële topografie voor de keuze van de versnelling. De aandrijflijn vindt steeds de juiste versnelling, in het bijzonder tijdens het wegrijden, zelfs als het voertuig bergopwaarts rijdt en onafhankelijk van het feit of het voertuig leeg of maximaal beladen is. De grote spreiding van de versnellingsbak en een nieuwe regeling van de koppeling dragen bij tot een uitstekend rijgedrag tijdens het wegrijden en bij manoeuvres. De nieuwe functie 'Active Driveline Damping' maakt nauwkeurig wegrijden mogelijk, zelfs in moeilijke omstandigheden. De koppeling wordt hiervoor geregeld op basis van anticyclische impulsen, om de trillingen in de aandrijflijn tegen te werken.
  • Manoeuvremodus en wegrijdfunctie: MAN heeft de manoeuvremodus van de nieuwe generatie geoptimaliseerd. De combinatie van de positie van het gaspedaal/koppelingspedaal werd op een nog nauwgezettere manier ontworpen: zodoende kan de bestuurder erg nauwkeurig manoeuvreren om bijvoorbeeld een laadperron te naderen of in het geval van bevestiging van losse carrosserieën. De MAN TGX D38 biedt bovendien een wegrijdfunctie. Daardoor kan een geblokkeerd voertuig gemakkelijker wegrijden op een besneeuwde weg of een bouwterrein. Als de functie geactiveerd wordt, wordt de koppeling bijzonder snel geopend wanneer de bestuurder het gaspedaal loslaat. En wanneer opnieuw op het gaspedaal wordt gedrukt sluit de koppeling opnieuw. Op die manier kan de bestuurder erg fijn te werk gaan om zijn voertuig vrij te maken. De geschikte versnelling wordt automatisch geselecteerd om het koppel op de tandwielen te beperken en zodoende te vermijden dat de wielen doorslippen.
  • Schakelen: De versnellingsbak MAN TipMatic TX schakelt nog sneller tussen de drie hoogste versnellingen (10, 11 en 12) dankzij een speciale coördinatie van de aansturing van de motor, de koppeling en de versnellingsbak. Daardoor kan de transmissie bijvoorbeeld tijdens beklimmingen sneller terugschakelen en is de trekkrachtonderbreking korter. Hierdoor blijft het opgebouwde tempo gehandhaafd en bespaart het voertuig brandstof.
  • EfficientRoll: De transmissiefunctie EfficientRoll is ontwikkeld voor trajecten op licht dalende snelwegen en binnenwegen. Tijdens nagenoeg vlakke trajecten kan ook brandstof worden bespaard wanneer de vrachtwagen volledig zelfstandig in neutraal schakelt en verder rijdt zonder dat de motorremwerking de snelheid van het voertuig nadelig beïnvloedt. De nieuwe generatie EfficientCruise assistent activeert automatisch EfficientRoll, met name telkens wanneer er op een anticiperende manier brandstof kan worden bespaard.
  • Idle Speed Driving: De functie Idle Speed Driving maakt gebruikt van het hoge koppel van de 15,2 liter-motor bij lage toerentallen en zorgt ervoor dat er nog comfortabeler en zuiniger kan worden gereden. Dat is bijzonder praktisch in accordeonfiles of bij het naderen van een rotonde. In dergelijke situaties blijft het voertuig verder rijden met stationair toerental en met ingeschakelde koppeling zolang de bestuurder niet remt.

Nieuwe generatie veiligheidssystemen met Sensorfusion-functie

De MAN TGX D38 is standaard uitgerust met noodremassistentie. Dit is van toepassing voor alle voertuigtypes waarvoor vanaf november 2015 de uitrustingsplicht voor nieuw ingeschreven voertuigen geldt, dus voor het grootste gedeelte van de MAN-vrachtwagens. Het noodremsysteem EBA wordt bij MAN sinds juli 2015 gemonteerd en overtreft reeds ruimschoots de strengere wettelijke vereisten van niveau 2, die vanaf 2018 van toepassing zijn op nieuw ingeschreven voertuigen. Klanten beschikken op die manier over een toekomstvast systeem met een duurzame waarde.

De nieuwe generatie van het noodremsysteem Emergency Brake Assist EBA van MAN combineert de gegevens van de radarsensor vooraan het voertuig met die van het voorruitcamera. De Sensorfusion-functie stelt het systeem in staat complexe wegsituaties op een betrouwbaardere manier te interpreteren. Voorliggend verkeer en vaste obstakels worden sneller en met meer zekerheid geïdentificeerd. Op die manier beschikt het systeem over meer tijd om, indien nodig, een noodstop uit te voeren. In geval van nood kan het voertuig de snelheid beter afremmen en enkele kostbare meters eerder tot stilstand komen.

Wanneer een situatie een noodstop noodzakelijk maakt en de bestuurder niet reageert (door van rijstrook te veranderen of te remmen), grijpt de noodremassistent (EBA) in door een reeks trapsgewijze handelingen: in de eerste fase wordt de bestuurder verwittigd door een luid waarschuwingssignaal en een boodschap op het scherm. Tegelijk worden de remleidingen voorgevuld om de reactiesnelheid te verkorten. Ook de stoplichten worden geactiveerd om achterliggend verkeer preventief te waarschuwen.

De noodremassistentie van MAN verlaagt bovendien al tijdens de waarschuwingsfase het motorkoppel. Dat heeft een bijkomend waarschuwend effect voor een eventueel onoplettende bestuurder. Als de bestuurder niet reageert, begint het systeem als bijkomende waarschuwing automatisch af te remmen. Als er vervolgens een dreigend ongeval wordt gedetecteerd en de bestuurder niet reageert, voert het EBA-systeem een noodstop uit die in ideale omstandigheden een kop-staartaanrijding zelfs tegen de topsnelheid van 80 km/u kan vermijden.

De interactie van de radar en de camera verlaagt aanmerkelijk het risico op onterechte waarschuwingen, omdat beide technologieën kunnen worden gebruikt voor objectherkenning. Op die manier slaagt MAN erin de bestuurder zo weinig mogelijk te storen met waarschuwingssignalen.

Noodremsignaal ESS

Wanneer er een noodstop wordt uitgevoerd, activeert het ESS-systeem (Emergency Stopping Signal) bovenop de stoplichten ook de waarschuwingsknipperlichten, die sneller knipperen dan gewoonlijk om achterliggend verkeer op de hoogte te stellen van de noodsituatie. Testen hebben uitgewezen dat een vroegtijdige waarschuwing kop-staartbotsingen kan voorkomen.

De nieuwe rijstrookcontrole LGS en ACC

De nieuwe rijstrookcontrole LGS is uitgerust met de recentste cameratechnologie. Het systeem biedt een nauwkeurigere herkenning van de rijstrook en reduceert het aantal onterechte waarschuwingen.

Het LGS-systeem bewaakt vanaf een snelheid van 60 km/u de positie van het voertuig ten opzichte van de rijstrook en waarschuwt de bestuurder wanneer hij ongewild de wegmarkering raakt.

Bijkomende functies verhogen het comfort van de bestuurder. Het nieuwe systeem erkent volledig autonoom wijzigingen in de toestand van de rijstrook: een betrouwbare waarschuwing is alleen mogelijk als de rijstrook een minimale breedte heeft en aan beide zijden afgebakend is met markeringen.

Het nieuwe LGS-systeem houdt ook rekening met het feit dat talrijke bestuurders van bedrijfsvoertuigen uit veiligheidsoverwegingen de neiging hebben op de buitenkant van de rijstrook (en zelfs op de rechterrand in landen waar rechts gereden wordt) te rijden, en geeft voor die kant van het voertuig pas veel later een waarschuwingssignaal. Het systeem past zich bovendien automatisch aan het land aan d.w.z. of er links of rechts wordt gereden. Op die manier geniet de bestuurder van de voordelen van een adaptieve benadering van waarschuwingssystemen.

De snelheidsregelaar met aanpassing van de afstand ACC (Adaptive Cruise Control) past de rijsnelheid op snelwegen en binnenwegen in goede staat automatisch aan en houdt een gepaste veiligheidsafstand aan.

ACC is een geperfectioneerde versie van de snelheidsregelaar en stuurt zelfs de remsystemen van het voertuig aan. Hij helpt de bestuurder vooral tijdens lange trajecten op de snelweg. Doordat de veiligheidsafstand automatisch gerespecteerd wordt, neemt de verkeersveiligheid aanzienlijk toe. De nieuwe ACC gebruikt daarvoor twee onafhankelijke detectiesystemen: een radar en een camera. De radarsensor detecteert voorliggende voertuigen en berekend hun snelheid, afstand en positie ten opzichte van het bestuurde voertuig. De voorruitcamera is uitgerust met een onafhankelijke objectherkenningsfunctie en detecteert bovendien de wegmarkering. De camera en de radar communiceren voortdurend met elkaar en hun resultaten worden vergeleken. Op die manier kan voorliggend verkeer op ingewikkelde trajecten met een zo groot mogelijke nauwkeurigheid en betrouwbaarheid worden gedetecteerd. Op bochtige binnenwegen blijkt het systeem van MAN met camera en radar duidelijk betrouwbaarder te zijn dan systemen die enkel een beroep doen op een radar.

Het elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP), dat ook de remmen van de oplegger of de aanhanger bedient, behoort eveneens tot de standaarduitrusting.

Led-dagrijlichten en automatische regenlichten

Vanaf begin 2016 krijgt de voorkant van de modellen TGS en TGX een volledig nieuwe look, dankzij de in de hoofdkoplampen geïntegreerde led-dagrijlichten. Er wordt een horizontale lichtstrook in de koplampen geïntegreerd die altijd geactiveerd wordt wanneer het voertuig rijdt. De standlichten en de led-dagrijlichten van die strook hebben een verschillende lichtintensiteit. De led-dagrijlichten verzekeren een betere zichtbaarheid en verbruiken tegelijk duidelijk minder energie.

Vanaf begin 2016 wordt er naar wens op alle gamma's een systeem voor de automatische ontsteking van de lichten geïnstalleerd. Als de bestuurder de lichtschakelaar in de positie 'Auto' plaatst, ontsteekt en dooft het voertuig automatisch de dimlichten in functie van de lichtintensiteit van de omgeving. Een schemeringssensor ontsteekt bijvoorbeeld automatisch de lichten in een tunnel of wanneer de avond valt. Ook bij regen worden de lichten geactiveerd (als de ruitenwissers gedurende een bepaalde tijd blijven werken). Op die manier is het voertuig beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Het systeem stuurt eveneens de standlichten en de zijdelingse standlichten aan.

Op aanvraag kan het automatische ontstekingssysteem al dan niet worden gecombineerd met een systeem dat automatisch de ruitenwissers inschakelt. Dat systeem zorgt ervoor dat de voorste ruitenwissers automatisch in- en uitgeschakeld worden en regelt de frequentie ervan (maximale instelling: voortdurend wissen). Via een draaiknop op de pitmanarm kan de bestuurder de gevoeligheid van het systeem voor de automatische bediening van de ruitenwissers op een ergonomische en intuïtieve manier regelen. Er zijn vier instellingsniveaus beschikbaar om de lengte van de intervallen te bepalen. De aanzienlijke oppervlakte van de regensensor op de onderste rand van de voorruit verzekert een erg betrouwbare detectie van de hoeveelheid neerslag.

Positief effect op de TCO

De verwachte nieuwe kenmerken van het model tijdens het jaar 2016 hebben een positieve invloed op de total cost of ownership (TCO). Tijdens een onderhoudsbeurt wordt een bedrijf zich bewust van de grootteorde van de besparingen die worden gerealiseerd door de combinatie van het nieuwe EfficientCruise-systeem van MAN en EfficientRoll, die beide beroep doen op de functies van de TipMatic TX versnellingsbak. De reeks TGX D38 wordt dus aanbevolen voor wagenparken met hoge productiviteitseisen van de transportmiddelen.

In het najaar van 2015 heeft MAN vergelijkende testen uitgevoerd met de MAN TGX D38, uitgerust met de functies met bewezen doeltreffendheid van het model 2016. Hij werd door werknemers van MAN en externe piloten getest op trajecten met een gemiddelde topografie in het noorden en het westen van Beieren. Als tegenstander van het huidige vlaggenschip van de langeafstandsvloot, de TGX 18.560 4x2 BLS, werd voor deze testen het vorige topmodel gekozen, dat dateert van de Euro 5-norm: de TGX 18.680 4x2 BLS, uitgerust met een 120 pk sterkere V8-motor. De resultaten spreken voor zich: een verschil in verbruik van ongeveer 15 % voor de zuinige en hypermoderne systemen. Een ander positief punt: de gemiddelde snelheid van de MAN TGX D38 lag ongeveer even hoog als die van zijn concurrent, met een verschil van 1 tot 2 km/u. Op het einde van de test was de bestuurder ervan bovendien aanzienlijk meer ontspannen, omdat EfficientCruise van MAN de topografie van het traject kan lezen. Dat was niet het geval aan boord van de TGX V8, die niet was uitgerust met dit assistentiesysteem. De bestuurder zag niet verder dan de volgende heuvel en kon dus niet optimaal gebruik maken van het gaspedaal.

Optische herziening: MAN stijlpack op de TGX

Begin 2016 presenteert MAN drie stijlpacks voor de TGX-reeks die voldoet aan de Euro 6-norm. Hierdoor wordt de look van het voertuig verbeterd en worden bestuurders die hun werkinstrument graag personaliseren extra gemotiveerd. Door de fabrieksassemblage is het onmogelijk achteraf de onderdelen aan te brengen. De klant ontvangt in een keer zijn volledige bestelling van MAN, met de voertuigdocumenten die de nodige informatie bevatten.

Het extern stijlpack bestaat uit treeplanken, een set verstralers van roestvrij staal en twee persluchtclaxons op het dak, een zonneklep en een deurextensie. Als optie kan aan dit pack ook een frontale en zijdelingse stijgbeugel van roestvrij staal worden toegevoegd, evenals een bescherming en een schroefdeksel van roestvrij staal op de vooras. Het standaard stijlpack is minder volledig: het bestaat uit een deurextensie, een zonneklep, een pneumatische geluidssignaalinrichting en een Metal-Eye-inzetstuk in het instrumentenpaneel. Met het stijlpack Plus wordt de MAN TGX zowel aan de binnenkant als de buitenkant verfraaid. Lederen bekledingen, een multifunctioneel stuurwiel en een Metal-Eye-inzetstuk dragen bij aan een verbeterde interieursfeer. Aan de buitenkant maken de deurextensie, de zonneklep en de geluidssignaalinrichting deel uit van die elementen.

Zoals gebruikelijk zijn deze packs veel goedkoper dan wanneer de elementen ervan afzonderlijk worden besteld.

Nieuwe functionaliteiten van MAN in het modeljaar 2016

De productverbeteringen voor het modeljaar 2016 van MAN hebben niet enkel betrekking op de reeks MAN TGX D38. De volgende tabel biedt een overzicht van de beschikbare uitrustingselementen in de diverse reeksen.

MAN TipMatic TX TGX D38 1)      
  TGX 1) TGS 1)    
  TGX TGS    
  TGX TGS TGM 1) TGL 1)
  1. 1) Enkel Euro 6