Bus 

Onderscheiding: de iF Gold Award 2016 voor de MAN Lion's Intercity

De jongste telg van de MAN-busfamilie wint de felbegeerde trofee van de wedstrijd iF International Forum Design in de categorie 'Automobiles/Vehicles/Bikes'.

Op 26 februari werden de laureaten van de prijs officieel uitgeroepen en geëerd in aanwezigheid van 2000 genodigden, naar aanleiding van de avond van de iF Design Awards, georganiseerd in BMW Welt in München. De Lion's Intercity van MAN werd door de iF Gold Award 2016 bekroond en kreeg zo een plaatsje tussen de 75 winnaars die het goud wegkaapten uit 5295 deelnames. In de categorie'Automobiles/Vehicles/Bikes' positioneerde de Lion's Intercity van MAN zich vóór sportwagens en motoren van beroemde fabrikanten.

De jury, bestaande uit 58 designexperts, lichtte haar beslissing als volgt toe: “Deze streekbus van MAN bewijst dat ook alledaagse ontwerpopdrachten enthousiasme kunnen opwekken. Ze overtuigde de jury met haar tijdloos design, haar opvallende lijnen en haar evenwichtige verhoudingen. Alles is tot in de puntjes verzorgd: het interieur past bij het buitendesign en omgekeerd, de ramen en deuren werden mooi geïntegreerd, en het kleurconcept, de materialen en de buitenzijde zijn perfect uitgedacht. Het resultaat is een moderne bus die absoluut overtuigde.”

Enkele criteria van de gerenommeerde award, die sinds 1953 jaarlijks wordt uitgereikt: innovatiegraad, ergonomie, functionaliteit en ecologische aspecten, naast het uiterlijk en de vorm van het product.

Stephan Schönherr, Adjunct-Directeur van de afdeling Busdesign bij MAN: “We zijn bijzonder blij met deze prijs. Het is een wereldwijd erkend bewijs van designkwaliteit. Een groot succes dat tot nu toe uitsluitend was voorbehouden aan ons luxesegment en onze exclusieve producten.” Volgens M. Schönherr bewijst deze onderscheiding dat de standaardproducten van MAN ook worden gezien engewaardeerd als hoogwaardige en volwaardige voertuigen in deprofessionele designwereld, en dat ze hoge eisen opleggen op het vlak vandesignkwaliteit en functionaliteit.

De Lion's Intercity van MAN, die voor het eerst aan een groot professioneelpubliek werd voorgesteld op de internationale beurs Busworld in Kortrijk inde herfst van 2015, combineert eersteklas comfort, een hoge functionaliteit,een voortreffelijke veiligheid en een superieure MAN-kwaliteit. De bus legtniet alleen criteria op dankzij haar uitgesproken design dat opaerodynamisch vlak werd geoptimaliseerd en haar uitstekende wegligging,maar vooral dankzij haar voordelig brandstofverbruik en lagelevenscycluskost.

Na onderscheidingen zoals de 'Red Dot Design Award', de 'iF DesignAward' en de 'German Design Award' is de 'iF Gold Award 2016' al de 13edesignprijs die de firma MAN in ontvangst mag nemen. Deze awardconsolideert het succes van de voertuigen van MAN en NEOPLAN op hetvlak van design en esthetiek.