Truck  |  Onderzoek  |  Bus 

Nieuwe MAN-efficiencytechnologieën voor vrachtwagens en bussen op de IAA

Als de op een na grootste exposant op de IAA presenteert MAN Truck and Bus zijn nieuwe voertuig- en motortechnologieën, met als hoogtepunt de hoogwaardige TGX D38-truck tot 640 pk.

Met genoegen nodigen wij u uit voor onze persconferentie op 24 september 2014 om 8.30 uur op onze beursstand B 14 in hal 12. Daar presenteren wij alle innovaties en hoogtepunten uit ons productassortiment. Tijdens de hele persdag kunt u met vragen terecht bij onze experts en contactpersonen.

Met zijn nieuwe 15,2 liter zescilinder motor, die goed is voor 520, 560, of 640 pk, schittert ons vlaggenschip, de TGX D38, als wereldprimeur op de IAA 2014. Een toonbeeld van innovatie is de robuuste aandrijfmotor met 640 pk. De 19 trucks op de stand en het buitenterrein zijn representatief voor de product- en sectordiversiteit van de TGL-, TGM-, TGS- en TGX-serie.

Brandstofbesparing – dit centrale thema gaat hand in hand met ons streven naar vermindering van de CO2-uitstoot. De nieuwe TGX EfficientLine is uitgerust met alle efficiencytechnologieën, waaronder met name de EfficientCruise GPS Tempomat en de TopTorque-koppelvergroter voor zuiniger rijden. Met de consequent voor maximale brandstofbesparing ontworpen TGX EfficientLine biedt MAN het meest succesvolle model op de markt. Sinds de introductie in 2010 hebben al meer dan 27.000 klanten gekozen voor de modellen en pakketten uit de EfficientLine.

MAN heeft de volledige D26-motorenlijn voor trucks met 400 tot 480 pk opnieuw ontworpen. Alle motoren zijn nu voorzien van de TopTorque-functie, die in de twee hoogste versnellingen 200 Nm extra koppel biedt. Daarmee zijn de nieuwe motoren te vergelijken met long-design aandrijflijnen, voor duurzame brandstofbesparing. Met een MAN TGM met een 280 pk CNG-motor biedt MAN de toeschouwers ook een blik op de toekomst van vrachtwagens op aardgas.

Met de integratie van de progressieve EfficientCruise GPS Tempomat in de TGX- en TGS-serie en in bussen levert MAN een significante bijdrage aan vermindering van de CO2-uitstoot bij bedrijfswagens. In het bussegment exposeert MAN een Lion's Coach en drie MAN Lion's City-bussen met CNG-, hybride- en Euro 6-dieselmotoren. Busfabrikant NEOPLAN is vertegenwoordigd met de Skyliner-, Cityliner- en Jetliner-modellen. Ook MAN Latijns-Amerika neemt deel aan de beurs en exposeert er twee VW Constellations en een VW Volksbus voor internationale markten.

MAN Solutions richt zich op de integratie van diensten waarmee de klant grote kostenbesparingen kan realiseren, en MAN zal op dit gebied een groot aantal innovaties presenteren tijdens de IAA.