Turbomachinery  |  Bus 

Neoplan Starliner voor Autocars Leroy

Autocars Leroy uit Doornik heeft zwaar geïnvesteerd in twee nieuwe Neoplan Starliners om aan de toenemende vraag naar hoogwaardig toerisme te voldoen. De beide autocars, goed voor een investering van 800.000 euro, beantwoorden volkomen aan de eisen van de familie Leroy-Delmeul. De Starliners hebben vier sterren en zijn veertien meter lang zodat de reizigers veel beenruimte hebben. De touringcars zijn bovendien uitgerust met alle veiligheidsvoorzieningen die vandaag op de markt zijn.

Maar ook gde lookh is belangrijk, zegt mevrouw Leroy. gDe Neoplan Starliner is een mooi publicitair visitekaartje. Wij krijgen veel mails van mensen die toevallig ergens onderweg onze touringcars zagen voor reizen met deze cars. De Neoplan Starliner biedt niet alleen de reizigers veel comfort, ook de chauffeur en de reis(bege)leider zijn niet vergeten. gDat is eveneens belangrijkh, zegt mevrouw, gwant op die manier is rijden veel minder vermoeiend voor de chauffeur en de reis(bege)leiderff.

De aankoop van de beide Starliners past volkomen in het beleid van nv Autocars Leroy, sinds 2007 geleid door de derde generatie Séverine Delmeul en haar broer Emmanuel. De familie mikt steeds meer op toerisme van hoge kwaliteit. Daarom moet de vloot ook minstens voor 25% bestaan uit kwalitatief hoogwaardige voertuigen als de Neoplan Starliner. De nv Leroy is overigens al sinds 1973 afnemer van Neoplan. Leroy was één van de eerste ondernemingen die met de dubbeldekker van Neoplan Europa introk. Autocars Leroy beschikt vandaag over vijftien touringcars.

Toerisme is de belangrijkste bron van inkomen (97 %) voor de nv Leroy. De familie Leroy heeft een eigen brochure met een aanbod voor individueel cliënteel over heel Europa en een ruime waaier aan eendagsreizen. Behalve toerisme verzorgt de firma ook een weinig werklieden- en schoolvervoer.