Bus 

Milieuvriendelijke MAN bussen voor Hansea

Vorige week (31 januari) werden de eerste MAN Lion’s City bussen van een groot order aan eigenaar Hansea overhandigd in het decor van het Antwerpse Havenhuis.

De firma Hansea is, met een vloot van 805 voertuigen en 1.130 werknemers, de grootste private busmaatschappij in Vlaanderen. Het bedrijf is als pachter actief voor De Lijn en de TEC, in het stads- en streekvervoer, school- en personeelstransport en touringcardiensten.

Hansea plaatste in 2017 een bestelling van maar liefst 72 MAN lijnbussen, meteen de grootste bestelling ooit sinds de introductie van de Bus & Coach verkoopafdeling van MAN Truck & Bus in België, intussen 13 jaar geleden. Aanvullend levert MAN ook de technologie voor een erkende werkplaats voor MAN en Neoplan bussen, inclusief opleidingen, onderdelenvoorziening en de installatie van ManCats diagnoseapparatuur.

Tevens werden in 2017 eveneens zeven touringcars van de types MAN Lion’s Coach en MAN Lion’s Intercity in het orderboek opgenomen.

Ook in 2018 loopt de samenwerking duidelijk als een trein en werden er reeds 8 lijnbussen voor De Lijn besteld (7 gelede en 1 standaard versie), alsook 8 voor de TEC.

Een voertuigoverhandiging in stijl.

Het spreekt voor zich dat deze eerste voertuigoverhandiging met de nodige luister werd aangepakt. In het bijzijn van Managing Director Marc De Baerdemaeker alsook Rudi Kuchta, Senior Vice President Product & Sales Bus van moederbedrijf MAN Truck & Bus AG, werd een delegatie van Hansea op geheel gepaste wijze ontvangen. Plaats van het gebeuren was het hart van de Antwerpse Haven, meer bepaald het Havenhuis. Naast een presentatie, die de waarde van de samenwerking nogmaals bekrachtigde, was er een begeleide rondrit van het havengebied, uiteraard met de bus.

Euro 6c milieunorm

De nieuwe Hansea bussen zijn allen uitgerust met een Euro 6c motor, beantwoordend aan de meest recente milieunorm. Euro 6c betekent een enorme stap vooruit op het gebied van de uitstootvermindering van stikstofoxiden (NOx) en stofdeeltjes. De nieuwe bussen vervangen oudere Euro 3 bussen wat een serieuze positieve impact heeft op het (stads)verkeer. Zo is de uitstoot van één Euro 3 bus het equivalent van niet minder dan 25 Euro 6c bussen.

“De overschakeling naar de Euro 6c norm is een win-win situatie, zo is dit niet enkel in het belang van het milieu maar zorgt de Euro 6c dieseltechnologie eveneens voor een optimaal rendement”, verklaart Luc Jullet, CEO van Hansea. “We geloven daarnaast sterk in alternatieve aandrijfmogelijkheden zoals hybride en elektrische motoren en bekijken op dat vlak intensief de mogelijkheden, onder meer met onze partner MAN. Euro 6c is voor ons zeker geen einddoel, maar eerder een tussenstap naar nog milieuvriendelijkere voertuigen.”

Focus op aftersales van primordiaal belang

Naast het product zelf speelt het aftersales gebeuren uiteraard ook een grote, zij het niet een nog grotere rol. “MAN kijkt verder dan louter verkopen en denkt proactief met ons mee. Zo biedt MAN oplossingen op het gebied van aftersales, volledig in lijn met onze verwachtingen”, stelt Mario Provez, CTO bij Hansea. “MAN investeert in een continue opleiding van onze techniekers, geheel in lijn met de MAN standaarden. Zo halen onze werkplaatsen het vereiste niveau om als geautoriseerde werkplaats te worden erkend.”

MAN Lion’s City

De MAN Lion's City is de MAN bestseller voor stadsvervoer en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De 72 Hansea bussen omvatten 70 MAN Lion’s City standaardbussen (12 meter) en 2 MAN Lion’s City gelede bussen (18 meter). Ze zijn telkens met een volledige lage vloer en een horizontaal geplaatste motor uitgerust.

MAN kan de MAN Lion’s City tevens leveren in een versie met een verticaal geplaatste motor. Van de MAN Lion’s City bestaan bovendien verschillende lengtes (10,5 – 12 – 13,7 – 14,7 – 18 en 18,75 meter) met verschillende verdeling van deuren (van 2 tot 5 dubbele deuren).

Naast de standaard Euro 6c diesel biedt MAN als alternatief motoren aan op CNG. Van de 12 meter versie is er tevens een elektrisch hybride versie beschikbaar. Er werd bovendien reeds succesvol getest met voertuigen op waterstof, ook al wordt deze technologie momenteel nog niet op grote schaal toegepast.