Truck 

Meer efficiëntie en veiligheid: MAN Truck & Bus zorgt voor verdere verbetering van truckseries TGX e

MAN Truck & Bus breidt zijn aanbod van uitrustingspakketten, die bijdragen tot een grotere transportefficiëntie, voortdurend uit. De baanbrekende MAN TGX EfficientLine krijgt gezelschap. Sinds de marktintroductie vorig jaar hebben tests door onafhankelijke media en op verbruik gerichte proefritten de brandstofbesparingsmogelijkheden van deze serie overtuigend aangetoond. De meer dan duizend voertuigen die binnen een paar maanden zijn verkocht, bewijzen het marktsucces van de TGX EfficientLine.

MAN Truck & Bus biedt de belangrijke efficiëntieverbetering van de EfficientLine nu ook in de vorm van flexibele pakketten aan, zodat andere vrachtwagentypes eveneens een brandstofbesparing en vermindering van de CO2-uitstoot kunnen realiseren. MAN houdt daarbij rekening met de specifieke toepassingen van klanten die met trekkers in verschillende configuraties werken, zoals met de grote XXL-cabine of zonder het AeroPackage, om een optimale luchtstroom over een gekoppelde tankoplegger mogelijk te maken. Voor trekkers ten behoeve van tank/silotransport, waarbij het laagst mogelijke leeggewicht een belangrijke factor is, zijn ook geschikte EfficientLine-pakketten beschikbaar.

Er zijn EfficientLine-pakketten verkrijgbaar voor tweeassige MAN TGX-trekkers met een vermogen van 360 tot 480 pk en blad/luchtvering of volledige luchtvering. Hiertoe behoren ook de Ultra-modellen met verlaagde koppelingsschotel. Er zijn ook pakketten voor MAN TGS 4x2-trekkers met een vermogen van 320 tot 480 pk en blad/luchtvering, die ideaal zijn voor langeafstandsvervoer, zowel in eigen land als internationaal in grensregiofs. De pakketten zijn flexibel als het gaat om het tanksysteem, het AeroPackage en de intarder. Er kunnen daarom voertuigen met EfficientLine-pakketten worden geleverd die precies aan de uiteenlopende eisen van klanten voldoen. De keuze van energiebesparende banden is ook flexibel.

Veiligheidspakket voor MAN TGX en TGS

MAN Truck & Bus verbetert zijn zwarevrachtwagenseries met een veiligheidspakket. Sinds halverwege dit jaar biedt MAN zijn klanten twee veiligheidsvoorzieningen, namelijk Lane Guard System (LGS) en Adaptive Cruise Control (ACC), tegen een aantrekkelijke prijs aan. Deze voorzieningen zijn verkrijgbaar voor de TGX EfficientLine en TGS-TS van MAN. De TGS-TS (Tank/Silo) heeft door zijn lichte constructie een bijzonder hoge nuttige last en is daardoor bij uitstek geschikt voor tank- en silotransport. De twee ondersteunende systemen, LGS en ACC, helpen aantoonbaar om de kans op ongevallen te verminderen. Met dit aantrekkelijk geprijsde aanbod levert MAN Truck & Bus een bijdrage aan de verkeersveiligheid, voornamelijk bij het langeafstandsvervoer en het riskante transport van brandstoffen en gevaarlijke goederen per tank/silo.

Langeafstandspakket voor MAN TGS

Bedrijven die ook bij het langeafstandsvervoer gebruik willen maken van voertuigen met smallere cabines, bestellen vaak MAN TGS-trucks met een LX-cabine, die volledige stahoogte, royale opbergruimte en optioneel twee comfortabele slaapplaatsen biedt. MAN Truck & Bus heeft rekening gehouden met deze ontwikkeling en de TGS nog aantrekkelijker gemaakt voor langeafstandsvervoer, zowel in eigen land als internationaal in grensregiofs. Het nieuwe langeafstandspakket bevat de volgende onderdelen: een combitank van 660 of 760 liter (alle varianten zijn mogelijk), differentieelslot, hulpverwarming, airconditioning, Aero-pakket met zijplaten, luchtgeveerde cabineophanging en 12V- en 24V-stopcontacten in de cabine. Dit pakket kan gecombineerd worden met het EfficientLine-pakket voor de TGS, waardoor oplossingen voor langeafstandsvervoer met de TGS ontstaan die economisch gezien zeer interessant zijn.

Verlengde garantie op aandrijflijn voor TGX en TGS

De Trucknology® serie is zeer betrouwbaar, wat het voor MAN mogelijk maakt om de garantie op zijn aandrijflijn van twee naar drie jaar te verlengen. Dit betekent dat bedrijven boven op de wettelijke fabrieksgarantie van twee jaar een jaar extra garantie krijgen op de belangrijkste onderdelen van de aandrijflijn, namelijk de motor inclusief turbocompressor, de verstuivers, bepaalde onderdelen van de inspuitpomp, de transmissie, de intarder en de aangedreven assen.

De garantie op de aandrijflijn van alle TGX- en TGS-modellen met 4x2 en 6x2 als asconfiguratie wordt vanaf juli 2011 standaard naar drie jaar verlengd. De garantie geeft dekking voor maximaal 450.000 kilometer en is van toepassing in alle landen van de Europese Unie plus Zwitserland en Noorwegen. MAN geeft bedrijven op die manier een hoge mate van kostenbeheersing, vooral als het om hun vrachtwagens voor langeafstandsvervoer gaat.