MAN SE 

Management wijzigt in GOS- en Oost-Europese verkoopregio’s van MAN

De CEO’s van de GOS- en Oost-Europese verkoopregio’s wisselen hun functie uit.

Met ingang van 1 november 2012 zal Lars Himmer (43) de functie van CEO in de Oost-Europese verkoopregio waarnemen. Tegelijkertijd zal de vorige CEO van de Oost-Europese regio, Jörg Mommertz (54), het management van de GOS-regio overnemen.

Lars Himmer was verantwoordelijk voor de GOS-verkoopregio sinds 2010. Onder zijn leiding heeft MAN zijn positie op de Russische markt uitgebreid en in 2011, voor het tweede opeenvolgende jaar, was MAN Nr. 1 van de Europese invoerders van commerciële voertuigen wat betreft trucks van meer dan 6 ton en touringcars.

Jörg Mommertz startte zijn loopbaan bij MAN in 1991 als Service Manager en oefende diverse managementfuncties uit in België, Zweden en Denemarken. In 2007 werd hij CEO van de Oost-Europese regio, waar hij de laatste vijf jaar het netwerk constant uitgebreid heeft. MAN handhaaft zich nu al acht jaar als marktleider in Polen.

"We zijn zeer verheugd over de functiewisseling op dit managementniveau tussen de heren Himmer en Mommertz. Beide managers hebben veel jaren ervaring in de sector van commerciële voertuigen en hebben belangrijke bijdragen geleverd tot het succes van MAN in de Oost-Europese en GOS-regio’s," zei Dr. Frank Hiller, Director of Marketing, Sales & Services bij MAN Truck & Bus AG.