Truck 

MAN. Meester in tailor-made transportoplossingen.

Voor het regionale waterbedrijf van Stuttgart is de MAN TGM 13.290 4x4 een multifunctioneel uitgerust voertuig.

"Een voertuig dat alles kan". Dat is een korte samenvatting van de uitgebreide uitrustingsmogelijkheden voor de nieuwe MAN TGM 13.290 4x4 BB die de Stuttgartse vestiging van MAN Truck & Bus Deutschland GmbH onlangs aan de medewerkers van het waterbedrijf presenteerde. De hydraulisch ingenieurs in standplaats Winterbach werken dagelijks aan het onderhoud van de waterwegen en hebben een betrouwbare mobiele partner nodig voor hun werk, zowel op de weg als op ruw terrein. Dankzij de behendige en speciaal uitgeruste truck van 14 ton en 290 pk kunnen ze nu onder alle omstandigheden werken.

Het compacte tweeassige voertuig heeft een wielbasis van 3600 mm in een uitvoering met aandrijving op alle wielen, een naar boven gericht uitlaatsysteem en kan water van 70 centimeter diep doorwaden. Met de speciale terreinbanden in de maat 445/65 R22,5, staat het voertuig zo hoog boven de grond dat het geen enkel probleem heeft met doorweekte velden, gladde hellingen, modderige paden of zware winterse omstandigheden. De MAN TGM is tevens uitgerust met een PTG-bandenspanningssysteem waarmee de bandendruk in elk wiel afzonderlijk naar behoefte kan worden geregeld. Beide aanpassingen werden uitgevoerd door de specialisten van Toni Maurer GmbH, partner van MAN, die ook de oranje zwaailichten met beschermende koplampgrille op het dak van de cabine van de MAN TGM hebben geplaatst.

De geavanceerde en intuïtieve tussenbakvergrendeling (VSM) zorgt tevens voor uitstekende offroadprestaties. De bestuurder kan eenvoudig alle schakel- en vergrendelingsfuncties uitvoeren met de draaischakelaar van MAN en heeft alles met één hand onder controle. Fouten maken is onmogelijk, want de draaischakelaar geeft de logische sequentie van de afzonderlijke differentieelsloten aan. Daarnaast is er nog een veiligheidsfunctie die ervoor zorgt dat er alleen tussen onroad- en offroad-overbrenging geschakeld kan worden wanneer het voertuig stil staat en de versnellingsbak in de stand neutraal staat.

De ingebouwde rem voor bergopwaarts rijden geeft extra hulp doordat de bestuurder uit stilstand bergopwaarts kan gaan rijden zonder dat het voertuig achteruit gaat rollen. Als de tuimelschakelaar in het instrumentenpaneel wordt ingedrukt, houden de remcilinders in de bedrijfsrem dezelfde remdruk en hoeft de bestuurder bij een bergopwaartse start geen parkeerrem te gebruiken. Dit verlicht de druk op de bestuurder tijdens moeilijke manoeuvres, vermindert het risico op ongevallen door het achteruit rollen van het voertuig en vermindert de slijtage van de koppeling en de versnellingsbak.

Het ABS-systeem van MAN voor offroadsituaties, de offroad versie van het antiblokkeersysteem, is vooral handig bij het rijden op onverharde wegen. Dit systeem stapelt los materiaal op en vormt vóór de banden een wig waardoor de remwerking op zachte ondergronden, zoals steenslag, zand, modder of natte sneeuw wordt verbeterd.

Hoewel het aantal afgelegde kilometers in hun MAN TGM voor de hydraulisch ingenieurs in Stuttgart minder belangrijk is dan het aantal werkuren, kunnen de bestuurder en de passagiers genieten van een comfortabele werkplek in de cabine. De MAN Media Truck Advanced Radio zorgt voor aangename muziek tijdens de rit en heeft een handsfreefunctie voor mobiele telefoons, inclusief Bluetooth. De bestuurder zit comfortabel in de bestuurdersstoel met luchtvering, lendensteun, aanpassing voor de schouders en stoelverwarming. Het bijrijdersgedeelte heeft twee afzonderlijke stoelen waarop twee extra collega's comfortabel kunnen meerijden.

De MAN TGM is het ideale gereedschap, niet alleen tijdens het rijden, maar ook als hij stilstaat, doordat het chassis van MAN is uitgerust met een driezijdige kipper van Meiller, type 6. Extra aluminium zijwanden geven, afhankelijk van de lading, meer flexibiliteit. Achter de cabine zit een PK12502 SH-laadkraan van 12,5 ton, geproduceerd door Palfinger, met grijpers die bij bijna alle bosbouwwerkzaamheden gebruikt kunnen worden. Tussen de kraan en de kipper bevindt zich over de gehele breedte van het voertuig een speciaal gemaakte metalen opbergruimte waar grote gereedschappen zoals een verlengde kettingzaag prima in passen.

De F-70.2/319H1 HW, een lier met een trekkracht van 5 ton, geproduceerd door Werner, is bevestigd aan de voorkant van de MAN TGM. Als de lier wordt gebruikt, wordt de MAN TGM op alle vier wielposities vastgezet door de pneumatische parkeerrem op de achteras èn de vooras. Wanneer de lier op de achterkant wordt gebruikt, een FW810 met een trekkracht van acht ton van Schlang & Reichart, graaft een hydraulisch ondersteuningssysteem zich in de grond en zorgt voor extra veiligheid.

De medewerker kan de kraan en de lier veilig op afstand bedienen en dat is een groot voordeel voor de veiligheid tijdens het werk. Op de achterkant bevindt zich ook een extra aansluiting voor een houtkliefmachine. Alle toevoegingen zijn ontworpen door Fahrzeugbau Wörner GmbH uit het nabijgelegen Reichenbach an der Fils die inmiddels ook partner van MAN is geworden.

Naast de verplichte voorlichtingsbijeenkomsten over de lieren en de kranen, kregen de twee bestuurders van het speciale voertuig nog een bijzonder cadeau: een offroadtraining met de instructeurs van MAN ProfiDrive.