Collectief  |  MAN SE 

MAN verzekert zich van toppositie in imagoranglijst

Grootste verbetering in de Dax 30

In het reputatieonderzoek dat dit jaar door het Reputation Institute is uitgevoerd, heeft MAN de derde plaats in de Dax 30 in de wacht gesleept. MAN behaalde in 2012 consequent goede scores op alle onderzochte gebieden, waardoor het bedrijf elf plaatsen steeg en in totaal 77,60 punten behaalde. Over het geheel genomen wisten slechts vijf bedrijven zich dit jaar te verbeteren. Gemiddeld daalden de scores met 2,5 punten tot 68 punten.

Het reputatieonderzoek ‘Dax30 Companies in German RepTrak’, dat al vijftien jaar wordt uitgevoerd door het in New York gevestigde Reputation Institute, meet de reputatie van Duitse en internationale ondernemingen. Meer dan 2.300 bedrijven werden beoordeeld door 117.000 mensen over de hele wereld, onder wie 2.500 consumenten in Duitsland die over de Dax30-bedrijven werden ondervraagd. De representatief gekozen deelnemers werd gevraagd om de desbetreffende bedrijven te beoordelen op zaken als producten, innovatie, werkgelegenheid en prestaties. Van de 100 mogelijke punten moesten er 80 gehaald worden om als bedrijf met een ‘uitstekende’ reputatie te worden beschouwd.

Het Reputation Institute werd in 1997 opgericht en is in meer dan dertig landen actief. Het Duitse hoofdkantoor bevindt zich in Berlijn. Het instituut adviseert toonaangevende bedrijven over de hele wereld over systematisch reputatiemanagement. Delen van het onderzoek kunnen via de website van het Reputation Institute (www.reputationinstitute.com) gedownload worden.