Truck 

MAN presteert sterk op IAA 2018

Met talrijke hoogtepunten op het vlak van elektrische mobiliteit, automatisering en digitale innovatie, en bovendien een bijzonder sterke vraag naar vrachtwagens, bussen en bestelwagens, kan MAN Truck & Bus terugkijken op een van de beste edities van de IAA Commercial Vehicles-beurs ooit. Aansluitend bij het motto van MAN, "Simplifying business", was het centrale thema het vereenvoudigen van het werk van zijn klanten.

  • Hoogtepunten bij MAN waren onder meer de wereldpremière van de volledig elektrische vrachtwagen voor stadsdistributie, de MAN CitE, en de overhandiging van de eerste exemplaren van de elektrische bestelwagen eTGE aan klanten.
  • In het bussegment beleefden de elektrische versie van de MAN Lion's City en de nieuwe E18-gasmotor hun première, net als de MAN TGE-minibus.
  • De jury van International Truck of the Year kende MAN de Truck Innovation Award 2018 toe voor de aFAS, een autonoom veiligheidsvoertuig voor wegwerkzaamheden op snelwegen.
  • Tijdens de tiendaagse IAA realiseerde MAN een recordbeursverkoop van in totaal meer dan 9.000 vrachtwagens, bussen en bestelwagens.

Tijdens de IAA 2018 brulde de MAN-leeuw spreekwoordelijk het luidst. Met de wereldpremière van de volledig elektrische MAN CitE 15-tonner, die ontwikkeld werd voor leveringen in de stad, definieert MAN nieuwe normen inzake veiligheid, ergonomie en milieuvriendelijk transport. Het nieuwe model dicht de kloof tussen de grote eTGM, die ontwikkeld werd voor een MTM van 26 ton en sinds begin september in gebruik is bij negen Oostenrijkse bedrijven uit de Council for Sustainable Logistics, en de eTGE, die op de IAA 2018 zijn verkoopstart vierde met de overhandiging van de eerste vier voertuigen aan transportbedrijven uit Berlijn. In het bussegment gaf MAN een vooruitblik op volledig elektrisch personenvervoer in de stad met de Lion’s City, en stelde het in wereldpremière zijn eerste E18-aardgasmotor voor, een volgende stap vooruit in de decennia van knowhow op het vlak van stadsbussen op aardgas. De nieuwe MAN TGE-minibus met 15 tot 19 zitplaatsen maakt van MAN bovendien een leverancier in het bussegment die een volledig gamma kan aanbieden. Met de nieuwe MAN DigitalServices liet MAN ook zien hoe digitale services met toegevoegde waarde voor vrachtwagens en vrachtwagenparken het werk van wagenparkuitbaters in de toekomst zullen vereenvoudigen, en stelde het zijn praktijkprojecten op het vlak van autonoom rijden voor in de vorm van de samenwerking voor platooning met DB Schenker, en de aFAS, een autonoom veiligheidsvoertuig voor wegwerkzaamheden op snelwegen. Die laatste werd ontwikkeld in samenwerking met Hessen Mobil en andere O&O-partners, en maakte met zijn hogere veiligheid voor wegenwerkers dermate indruk op de jury van International Truck of the Year dat hij de Truck Innovation Award kreeg, die dit jaar op de IAA voor het eerst werd uitgereikt.

Ook de standaardproducten met de Büssing-leeuw en het NEOPLAN-logo presteerden sterk op de beurs dankzij hun beproefde kracht, robuustheid en resolute klantgerichtheid. Tijdens de tien bezoekersdagen van de IAA konden de hardwerkende verkoopteams voor bussen en bestelwagens het orderboek vullen met 9.000 bestellingen – een nieuw record – in de meeste gevallen gekoppeld aan een financiering en aftersalesservices uit de uitgebreide servicesportefeuille van MAN. En dat altijd met als doel om het werk van de gebruiker te vergemakkelijken, kortom trouw aan het motto: "Simplifying business".