Truck  |  Bus 

MAN opnieuw duidelijk bovenaan in TÜV-rapport 2013

MAN wordt in het bedrijfsvoertuigenrapport 2013 van de Duitse technische keuringsinstantie TÜV geprezen als de fabrikant die het hoogste percentage voertuigen heeft dat zonder gebreken door de jaarlijkse controle op de verkeerswaardigheid komt en die in alle leeftijdscategorieën hoger dan zijn concurrenten scoort.

Meest betrouwbare merk in alle leeftijdscategorieën

De leidende positie van MAN wordt hierdoor versterkt: 82 procent van de één jaar oude vrachtwagens had helemaal geen gebreken (78 procent in 2012). Een bovengemiddeld aantal oudere voertuigen kwam eveneens zonder gebreken door de algemene keuring. Volgens het TÜV-rapport is dat te danken aan MAN’s beproefde technologie. Het rapport zegt dat de “motoren, assen en chassis degelijk en goed gebouwd zijn.”

In alle leeftijdscategorieën samen komt 65 procent van de vrachtwagens zonder gebreken door de algemene keuring. Daarmee heeft MAN een voorsprong van ongeveer 3,5 procent op alle andere merken.

95 procent van de één jaar oude MAN-vrachtwagens komt zonder relevante gebreken door de verplichte keuring. Voor de vijf jaar oude vrachtwagens is dat 82 procent. Ook op dit gebied scoorde het merk MAN consequent beter dan de concurrentie.

Niet alleen betrouwbaar, maar ook goed onderhouden

De vrachtwagens in de categorie voor zwaar gebruik lieten zien dat ze bijzonder goed onderhouden waren. Dit toont duidelijk aan dat het voor vrachtwagenbedrijven loont om voertuigen in hun vloot te hebben die dankzij professioneel onderhoud elke dag inzetbaar zijn en niet onverwachts naar de werkplaats hoeven omdat het onderhoud is verwaarloosd. Uit de resultaten van het TÜV-rapport blijkt dat service- en onderhoudscontracten hun geld waard zijn.

Het TÜV-bedrijfsvoertuigenrapport wordt in samenwerking met het Duitse vakblad Verkehrsrundschau door het verbond van TÜV-keuringscentra gepubliceerd. In dit rapport zijn de resultaten van de jaarlijkse algemene keuring van bedrijfsvoertuigen van één tot vijf jaar oud geanalyseerd. Klik op de onderstaande link om het rapport te downloaden (alleen beschikbaar in het Duits): www.verkehrsrundschau.de/tuev-report

Het vervoersefficiëntieprogramma van MAN Truck & Bus

Op onze Europese wegen blijft de transport- en verkeersstroom onafgebroken stijgen. Tegelijk zal de toenemende schaarste aan energiehulpbronnen op lange termijn leiden tot duurder vervoer. Onder de internationaal actieve constructeurs van vrachtwagens en bussen levert MAN Truck & Bus een substantiële bijdrage om de vervoersefficiëntie te verhogen. Om deze uitdagingen aan te gaan zette MAN een grootschalig programma op om de totale exploitatiekosten (TCO) terug te dringen. Efficiënter vervoer, gekoppeld aan geavanceerde technologie, een uitstekende service, goed opgeleide chauffeurs en een expertise inzake de aandrijftechnieken van morgen sparen het milieu en leveren onze klanten een belangrijke meerwaarde op.