Events & tentoonstellingen 

MAN op Truck & Transport 2013 – Euro 6 in de spotlight

Van 11 tot en met 14 januari 2013 vindt opnieuw het professionele salon Truck & Transport plaats te Brussels Expo, dé vakbeurs bij uitstek voor de transport- en logistieke sector. MAN Truck & Bus is vanzelfsprekend van de partij en verwelkomt de bezoekers graag op zijn stand in Paleis 11 (stand 11.03). Op de MAN-stand worden niet minder dan zes voertuigen tentoongesteld waarvan vier beantwoorden aan de nieuwe Euro 6-emissienorm.

Voor MAN is deze vakbeurs immers dé gelegenheid om het splinternieuwe Euro 6-gamma voor te stellen aan het Belgische publiek, volledig in lijn met de Euro 6-emissienorm die van kracht wordt op 1 januari 2014. Het hele gamma is hierbij vertegenwoordigd, van de MAN TGL (12.250 4x2 BL) en TGM (18.340 4x2 LL) voor licht en middelzwaar distributieverkeer, over de MAN TGS (18.440 4x2 BLS-TS) voor zwaar distributieverkeer en de bouwwerf, tot de MAN TGX voor langeafstandsvervoer. Deze laatste categorie wordt vertegenwoordigd door MAN TGX 18.440 4x2 BLS EfficientLine trekker die het succesverhaal van de Euro 5-variant verder zet en op tal van brandstofbesparende maatregelen zoals een aeropakket en Air Pressure Management inzet.

De ingenieurs van MAN hebben bij dit nieuwe gamma werkelijk alles uit de kast gehaald om de veeleisende Euro 6-norm op “consequent efficiënte” wijze te halen. Zo heeft de Euro 6-motor hoogwaardige Common Rail-inspuiting, gekoelde en geregelde uitlaatgasrecirculatie en tweefasige turbo-oplading. Deze technologie staat garant voor een optimale verbranding wat maakt dat de motor erg zuinig en milieuvriendelijk is. Om aan de zeer strenge Euro 6-eisen te voldoen, worden de uitlaatgassen nabehandeld in een geavanceerd systeem dat is samengesteld uit een SCR-module met een geïntegreerde oxidatiekatalysator plus een CRTfilter. Deze uitgekiende MAN-oplossing resulteert in zuivere uitlaatgassen in combinatie met een laag brandstofverbruik en een hoog prestatieniveau. De werking van het complexe uitlaatsysteem wordt continu bewaakt door een elektronisch systeem en sensoren. Die elektronica zorgt tevens voor het tijdig regenereren van de roetfilter. Kort samengevat kan men stellen dat het gaat om een combinatie van twee beproefde technologieën die MAN al meer dan 10 jaar in de vingers heeft. Dit resulteert in een brandstofverbruik dat vergelijkbaar niet hoger ligt dan bij de Euro 5-varianten en een verbruik aan AdBlue dat maar liefst 50% lager is.

Daarnaast vallen de MAN Euro 6-trucks onmiddellijk op door hun nieuwe en moderne uiterlijk. De voertuigen hebben een nieuw front met een dynamisch gevormde grill en de “MAN” letters en herkenbare leeuw zijn prominenter geworden. In combinatie met de chromen sierlijst straalt het front volop kracht en elegantie uit. Het gaat bij de nieuwe vormgeving bovendien niet enkel om cosmetische verfraaiingen. De aanpassingen werden ook uitgevoerd om de luchtweerstand verder te verminderen en voor voldoende koellucht door de motorruimte te zorgen. Behalve het nieuwe familiegezicht hebben de MAN TGL en TGM ook een nieuw cabine-interieur gekregen volledig in lijn met dat van de MAN TGX en TGS. Voorbeelden daarvan zijn de elementen van geborsteld aluminium en de satijn verchroomde deurgrepen. Andere vernieuwingen zijn het functionelere instrumentenpaneel, de ergonomisch gevormde en logischer geplaatste bedieningselementen en het verbeterde, stillere ventilatiesysteem en klimaatregeling. Bovendien biedt het nieuwe cabine-interieur meer opbergruimte.

Omdat 2013 een schakeljaar wordt en de vraag naar Euro 5 dit jaar blijft bestaan, wordt ook het huidige MAN Euro-5 gamma verder gecommercialiseerd. MAN stelt twee types voor op het salon, een MAN TGX 18.440 4x2 BLS trekker met een EfficientLine pakket en een MAN TGS 35.440 8x4-4 BL tridem bakwagen. Ook zij komen met een nieuwe kalender en nieuw gestyleerde leeuw en opschrift.

MAN stelt tijdens Truck & Transport tenslotte de hybride aangedreven MAN Metropolis voor, dit op een afzonderlijke stand, eveneens in Paleis 11. Deze bijzondere vrachtwagen, op basis van een MAN TGS 6x2-4, is bedoeld voor intensieve stedelijke distributie. Zonder uitlaatemissies en zonder geluidsoverlast rijdt hij elektrisch en zonder CO2-uitstoot door de stad. De Metropolis beschikt over een 203 kW elektromotor die wordt gevoed door een Lithium-Ion batterij met een vermogen van 105 kWh. Om de auto voldoende reikwijdte te geven, wordt de accu opgeladen door een generator die wordt aangedreven door een stille V6 TDI-dieselmotor van Volkswagen. Om de Metropolis in de harde dagelijkse praktijk te testen, gaat hij twee jaar in de regio Antwerpen- Brussel rijden als huisvuilauto.

Te noteren valt ook nog dat de nodige service- en salesexperten permanent aanwezig zullen zijn op de MAN-stand om klanten met raad en daad bij te staan. Afspraak dus van 11 tot en met 14 januari aanstaande op de MAN-stand (Paleis 11, stand 11.03) te Brussels Expo, dagelijks van 10u00 tot 18u30 met nocturnes op vrijdag 11 januari en maandag 14 januari tot 22u00.