Truck  |  Events & tentoonstellingen  |  Bus 

MAN op MATEXPO. Krachtpatser op de bouwplaats.

MAN Truck & Bus presenteert op de vakbeurs Matexpo, die van 2 tot 6 september loopt in Kortrijk Xpo, een groot aantal innovatieve totaaloplossingen voor bouw- en aanverwante sectoren. MAN is niet voor niets al tientallen jaren toonaangevend in het bouwsegment en de meest recente MAN TG bouwvoertuigen zijn op verschillende vlakken doorontwikkeld en verder verbeterd.

Of het nu om de MAN TGL (7,5 – 12 Ton), TGM (12 – 26 Ton) of TGS en TGX (beiden 18 tot 41 Ton) gaat, steeds bieden zij de meest flexibele opbouwmogelijkheden en asconfiguraties. MAN heeft bovendien, in het kader van “100 jaar MAN Truck & Bus”, duidelijk iets te vieren tijdens Matexpo en kijkt vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Innovaties en nieuwigheden op Matexpo

De MAN Euro 6 motoren zijn intussen reeds toe aan de tweede generatie. Hoewel reeds uiterst zuinig in de eerste versie, slaagden de MAN ingenieurs er toch in om het verbruik met nog 1% verder terug te dringen. De specifieke TopTorque® technologie zorgt voor maar liefst 200 Nm meer koppel in de 11e en 12e versnelling.

Een functionele noviteit is de asfalteerrem, ontwikkeld voor beton- en asfalteerwerkzaamheden en te activeren via een eenvoudige schakelaar. Dit systeem, dat een goedkoop alternatief biedt voor een kruipversnelling, ondersteunt de chauffeur en vermijdt dat de trailer wegrolt in kritische omstandigheden.

Een stuurrem is beschikbaar op alle 3- en 4-assige voertuigen. Als deze is geactiveerd, worden de achterwielen in de binnenbocht, afhankelijk van de stuurwielinslag, ingeremd. Daardoor wordt de draaicirkel sterk verkleind.

De MAN TipMatic 2® versnellingsbak beschikt over off-road software en maakt nauwkeuriger manoeuvreren mogelijk. De chauffeur krijgt de keuze tussen manueel en automatisch schakelen en kan beroep doen op hulpmiddelen als een kickdown functie (versnelling vasthouden bij vol vermogen) en vrijschommelfunctie (voertuig rijdt zich automatisch vrij binnen eenzelfde versnelling).

Met Idle Speed Driving® is het mogelijk om met stationair toerental comfortabel te rijden.

Niet helemaal nieuw maar zeker het vermelden waard is en blijft de HydroDrive® functionaliteit op de MAN bouwvoertuigen. Een draai aan de sperschakelaar volstaat om de hydrostatische voorasaandrijving ook tijdens de rit bij te schakelen. De MAN HydroDrive® is zo de ideale aandrijving voor voertuigen waarmee af en toe offroad gereden wordt en voor situaties waarin extra tractie vereist is.

Ook biedt MAN zwaar transport trekkers in Euro 6 tot 250 ton, met homologatie en uitgerust met WSK versnellingsbak met tot 58% meer koppel. Eveneens in dit geval is de off-road software beschikbaar.

De MAN Agrar, recentelijk terug te vinden op de Foire de Libramont, is de oplossing van MAN voor de agrarische sector en speelt handig in op de strengere wetgeving bij het inzetten van landbouwtractoren. Zo wordt het des te interessanter om ook voor landbouwtoepassingen te investeren in vrachtwagens.

Tenslotte wordt ook het paradepaard, de MAN TGX D38, voorgesteld op de MAN stand, in een voor de gelegenheid speciale “100 years limited edition”.

MAN Solutions. Integrale dienstverlening binnen handbereik.

Een kwalitatief hoogstaande truck is één zaak, een optimale dienstverlening maakt echter pas echt hét verschil. MAN bundelt de verschillende dienstenmerken onder de noemer 'MAN Solutions'. Wat ook de behoeften zijn, MAN heeft steeds de gepaste oplossing klaar, van financieringen op maat over chauffeursopleidingen tot tailor made onderhoudscontracten.

Een overzicht:

MAN Service: onderhoudscontracten op maat, Mobile 24 pechverhelping, gecertificeerde MAN werkplaatsen en onderdelen, verkoopgaranties

MAN Support – ProfiDrive: gespecialiseerde chauffeursopleidingen, gecertificeerd voor de vakbekwaamheid

MAN Support – TeleMatics: telematicaoplossingen en fleetsoftware om in alle omstandigheden de situatie de baas te zijn

MAN Finance: flexibele financieringsoplossingen volgens noden en budgetmogelijkheden van de klant met speciale promotie voor Matexpo

MAN Rental: MAN huur- en demovloot om snel en tegen de beste voorwaarden voortgeholpen te worden

In een economisch uitdagend klimaat kan zo de total cost of ownership maximaal onder controle worden gehouden. MAN beschikt bovendien over een nationaal dealernetwerk van niet minder dan 28 concessies, waaronder 5 eigen filialen. Deze zijn telkens strategisch gunstig gelegen langs belangrijke invalswegen en beantwoorden aan de hoge kwalteitsstandaarden die het merk stelt. In vele gevallen wordt de dienstverlening uitgebreid naar keuringservice, onderhoud van de laadkleppen, trailerservice … zodat de klant op één plaats voor alles terechtkan.

MAN TopUsed. Tweedehandsvoertuigen met een missie.

Ook het MAN TopUsed gebeuren krijgt tijdens de Matexpo beurs de nodige aandacht. Met MAN TopUsed biedt MAN gecertificeerde occasievoertuigen aan mét kwaliteitsgarantie. In het kader van Matexpo wordt een specifiek voertuigaanbod samengesteld tegen interessante maandbedragen via MAN Finance, inclusief MAN Service Comfort onderhoudscontract, afsleepkosten en garantie van 1 jaar.

Demoparcour. De trucks live aan de tand gevoeld.

MAN is niet alleen terug te vinden met een binnenstand in Hall 5, maar bovendien ook op de interactieve demopiste waar de voertuigen getest kunnen worden. Zo heeft de klant de mogelijkheid om, in het bijzijn van ervaren testchauffeurs, de kwaliteiten van de voertuigen in reële omstandigheden te ondervinden.

Alle informatie in een notedop.

Bovenstaande en alle verdere praktische informatie is terug te vinden op www.manatmatexpo.be, een MAN microsite geheel in het teken van Matexpo. Bezoekers aan deze website kunnen zich bovendien meteen gratis registreren voor de beurs.