Truck 

MAN ontvangt eCarTec Award 2012 voor vrachtwagen met bijzonder lage uitstoot

Onderzoeksvoertuig MAN Metropolis bekroond met Beierse staatsprijs voor elektromobiliteit.

Het innovatieve MAN Metropolis onderzoeksvoertuig is uitgeroepen tot winnaar van de eCarTec Award 2012. Tijdens de 4. Internationale Messe für Elektromobilität in München werd de Beierse staatsprijs voor elektromobiliteit aan Bernd Maierhofer, directeur Research & Development van MAN Truck & Bus AG, uitgereikt door Katja Hassel, staatssecretaris van Economische Zaken, Infrastructuur, Transport en Technologie van Beieren.

De MAN Metropolis is een innovatieve truck die zware vervoerstaken in steden uiterst stil en zonder uitstoot kan vervullen. De MAN Metropolis, die groene stroom uit een normaal stopcontact gebruikt, rijdt en werkt zonder CO2 uit te stoten. Zijn energieopslag, een modulair gebouwde lithiumionaccu, bevindt zich onder de cabine, waardoor zo veel mogelijk ruimte voor de opbouw, een optimale gewichtsverdeling en de hoogste mate va veiligheid gegarandeerd zijn. Een stille en zuinige dieselmotor van de Volkswagen Group, die vermogen naar behoefte opwekt, dient om de actieradius van deze vrachtwagen voor zwaar gebruik te vergroten. Eind dit jaar begint de MAN Metropolis aan een twee jaar durende praktijktest als vuilniswagen.

Uit een reeks van meer dan zeventig deelnemers koos een gerenommeerde jury de winnaars van de eCarTec Award 2012 in acht verschillende categorieën. De MAN Metropolis werd bekroond in de categorie ‘Elektrisch aangedreven voertuigen: bedrijfswagens’.