Events & tentoonstellingen 

MAN onderweg met Consistently Efficient Tour 2011

Op 16 mei 2011 ging MAN in München van start met de Consistently Efficient Tour 2011. Meer dan 300 gasten zagen het vertrek van de drie MAN TGX-vrachtwagens, die de komende vier weken meer dan twintig Europese steden zullen aandoen. Met de Consistently Efficient Tour 2011 wil MAN demonstreren hoeveel brandstof en CO2 bij het goederenvervoer over de weg bespaard kan worden door gebruik te maken van moderne technologie.

Op 16 mei loste dr. Frank Hiller, directeur Marketing, Sales & Services van MAN Truck & Bus, het startschot voor de deelnemende chauffeurs aan de Consistently Efficient Tour 2011. Tijdens deze roadshow leggen drie MAN TGX-trekkers met oplegger meer dan 10.000 kilometer door heel Europa af. Onderweg worden klanten en belangstellenden door MANfs efficiëntiedeskundigen geïnformeerd over het onderwerp vervoersefficiëntie en over de bijdrage die MAN op dat gebied levert.

Twee MAN TGX EfficientLine-vrachtwagens proberen tijdens de tournee aan te tonen dat bij langeafstandsvervoer wel drie liter brandstof per honderd kilometer bespaard kan worden. De TGX EfficientLine, die in september 2010 op de IAA werd gepresenteerd, is een vrachtwagen die voor een zo hoog mogelijke brandstofefficiëntie is ontworpen. En omdat het brandstofverbruik van de vrachtwagen voor een groot deel door de bestuurder wordt beïnvloed, is een trainingscursus zuinig rijden bij MAN ProfiDrive in de standaard leveringsomvang van de MAN TGX EfficientLine inbegrepen. Verder zijn ook de aandrijf- en ophangingscomponenten, oplegger, banden, brandstof en smeermiddelen allemaal van invloed op de efficiëntie van de vrachtwagen. Daarom doen MANfs partners Castrol, Kögel, Michelin en ZF ook mee aan de Consistently Efficient Tour 2011 van MAN.

De drie MAN TGX-vrachtwagens vervoeren een heel bijzondere lading, namelijk de boodschappen van de tournee – eConsistently Efficientf, eSave Fuelf en eLess CO2f – in de vorm van meer dan twee meter hoge letters. Een doorzichtig schuifzeil zorgt voor een onbelemmerd zicht op de opvallende letters.

Om de verbruikswaarden nauwkeurig te bepalen en controleren, hebben de drie vrachtwagens dezelfde route al volledig beladen en onder compleet realistische omstandigheden afgelegd. TÜV Süd (instelling voor technische controle) hield toezicht op deze meetrit, terwijl het MAN TeleMatics® systeem een duidelijk overzicht van de voertuiggegevens gaf. Het brandstofverbruik werd voortdurend gevolgd met behulp van brandstofverbruiksmeters en op het moment van bijvullen van de tanks gecontroleerd.

MAN TGX uitgeroepen tot 'Green Truck 2011'

Vlak voor de start van de tournee werd aan de MAN TGX 18.400 de eretitel eGreen Truck 2011f toegekend. Van de in totaal veertien vrachtwagens die de Professional-test van het Münchense weekblad VerkehrsRundschau of de Supertest van Trucker hadden ondergaan, kwam de MAN TGX 18.400 XLX als winnaar uit de bus, terwijl de MAN TGX 18.440 XLX op de derde plaats eindigde. Met een score van 96 van de 100 mogelijke punten stond de MAN TGX 18.400 XLX bovenaan in het zuinigheidsklassement. En omdat hij het laagste brandstofverbruik in combinatie met de laagste CO2-uitstoot per vervoerde ton had, liet hij al zijn concurrenten achter zich.