Verantwoord ondernemersschap 

MAN onderscheiden voor duurzaamheid

Sterk verbeterde resultaten en opnieuw opgenomen in Dow Jones Sustainability Indices (World en Europe)

MAN is in 2015 opnieuw als een van de meest duurzame ondernemingen opgenomen in de belangrijkste duurzaamheidsranglijst ter wereld. RobecoSAM, het bureau dat ondernemingen op hun duurzaamheid beoordeelt, heeft MAN ook dit jaar een plaats gegeven in de Dow Jones Sustainability World Index en de Dow Jones Sustainability Europe Index.

MAN heeft zich in alle drie de hoofdcategorieën verbeterd: economische (+4 punten), milieu- (+5 punten) en sociale aangelegenheden (+8 punten). Vergeleken met vorig jaar scoorde de onderneming 5 punten meer, waarmee een totaal van 85 op 100 werd bereikt. Dit betekent dat MAN nog steeds als enige Duitse onderneming in de sector ‘Machinery and Electrical Equipment’ in de indices is vertegenwoordigd. De groep toonde de meest opmerkelijke verbeteringen in de categorieën ‘Talent Attraction’ (+20), ‘Human Resources Development’ (+17), ‘Customer Relationship Management’ (+16) en ‘Supply Chain Management’ (+12).

Meer dan 100 werktuigbouwkundige ondernemingen werden beoordeeld op hun prestaties ten aanzien van economische, ecologische en maatschappelijke duurzaamheid. De DJSI is de belangrijkste prestatie-indicator voor financiële investeerders in de meest duurzaamheidsgerichte bedrijven ter wereld.

“Onze MVO-strategie voor een duurzame toekomst begint vruchten af te werpen”, zei Josef Schelchshorn, Chief Human Resources Officer van MAN SE. “De onderscheiding die we vandaag hebben gekregen, is in de allereerste plaats te danken aan onze werknemers wereldwijd, die MAN tot een van de meest duurzame ondernemingen maken.”