Events & tentoonstellingen  |  Bus 

MAN met verve vertegenwoordigd op European Coach & Bus Week (ECW)

Voorafgaand aan Busworld Kortrijk, dé referentie vakbeurs inzake bus & coach, wordt vanuit de organisatie een wedstrijd ingericht onder de deelnemende merken, genaamd “European Coach and Bus Week” of kortweg ECW.

Hierbij wordt één praktijkdag georganiseerd, meerbepaald op 10 oktober aanstaande, tijdens dewelke de bussen en coaches op verschillende vlakken op de rooster zullen worden gelegd: ecologie, veiligheid, comfort & ergonomie en tenslotte ook styling & design. Evenals bij voorgaande edities worden er opnieuw een “Grand Award Coach 2015” en “Grand Award Bus 2015” voorzien, net omdat bussen en coaches zo verschillend zijn op het gebied van functionaliteiten en opzet.

MAN dingt mee in de categorie “Grand Award Coach 2015” met de MAN Lion’s Coach EfficientLine in een exclusieve Belgische uitvoering, geheel in het teken van het 100-jarig bestaan van MAN Truck & Bus dat dit jaar gevierd mag worden. Een geoptimaliseerd brandstofverbruik staat centraal bij deze coach die hiervoor onder meer beroep doet op satelliet gestuurde cruise controle (MAN EfficientCruise), ook terug te vinden in het vrachtwagengamma van de constructeur. Aan boord zijn tevens de modernste communicatietechnologieën als Wifi net als uitzonderlijke veiligheidsvoorzieningen met onder andere EBA (Emergency Brake Assist), LGS (Lane Guard System) en Xenon koplampen. De MAN Lion’s Coach, met een totale lengte van 13,26 m, beschikt tenslotte over 53 + 1 + 1 zitplaatsen en bezit alle troeven om een gedegen concurrent te zijn tijdens de ECW.