Truck  |  Events & tentoonstellingen 

MAN en MATEXPO. Krachtpatsers op gekend terrein.

Wie denkt aan robuuste bedrijfsvoertuigen, uitgerust voor de meest veeleisende toepassingen in de bouw- en aanverwante sectoren, komt quasi automatisch uit bij MAN. Sedert jaren geldt MAN immers als een referentie in deze branche en het is dan ook niet toevallig dat je het “merk met de leeuw” zo vaak tegen- komt in de bouw.

Met de introductie van de MAN TGE Van biedt MAN nu ook oplossingen vanaf 3 Ton wat deze positie alleen maar verder heeft versterkt. Logisch dus dat MAN opnieuw aanwezig is op de MATEXPO vakbeurs te Kortrijk Xpo, dé internationale beurs bij uitstek voor bouwmaterieel. Zoals de bezoeker van MAN mag verwachten, wordt er uitgepakt met een indruk- wekkende standoppervlakte van meer dan 600 m² met, uiteraard, een representatieve selectie aan (bouw)voertuigen uit het uitgebreide MAN gamma.

MAN XLION. EXtremer wordt het niet.

Centraal staan de MAN voertuigen in XLION uitvoering, een uitrustingspak- ket waarbij de extreme prestaties nog verder in de verf kunnen worden gezet. Dankzij het opvallende, maar niet schreeuwerige MAN XLION design zijn deze versies werkelijk uniek. Op de portieren prijkt het “XLION” logo, waarbij de “X” staat voor “eXtreme”. Beschikbaar op het gehele truck- gamma (TGL/TGM/TGS/TGX) en op de MAN TGE Van combineert MAN hiermee een in de fabriek geïnstalleerde premium uitrusting met extra’s en servicepakketten.

MAN TGS. Krachtpatser op de bouwwerf.

Specifiek voor de bouw biedt MAN het TGS gamma met motoren van 330 tot 510 pk. Naast het bouwpakket genieten deze versies van het MAN sound system, LED daglichten en off-road functies voor ABS. Opvallende items voor deze uitvoering zijn het vuilwerende interieur, de grondplaat onder de motor om stofvorming tegen te houden, de opstap aan de chauf- feurszijde met handrail op het dak om de lading te kunnen inspecteren en de extra bescherming van de radiator. De MAN TGS is in meerdere confi- guraties te bewonderen op Matexpo, van een “Tridem” variant in middelhoge bouwuitvoering, over een TGS 6x4 met de nieuwe krachtige D15 motor tot een spectaculaire TGS 8x8.

MAN TGE. De truck onder de bestelwagens.

Sinds de introductie van de MAN TGE in 2017 speelt MAN ook mee in de liga vanaf 3 Ton, een segment dat almaar aan belang wint gezien gewijzig- de transportbehoeften en emissienormen in de steden. Dankzij een combi- natie van state-of-the-art voertuigtechniek en de knowhow alsook flexibiliteit van het MAN dealer netwerk, wist de MAN TGE in “no time” zijn plaats te bestendigen in de markt. Het MAN XLION pakket voor de MAN TGE bestaat uit de combinatie van het comfortpakket, MAN DigitalServices fleetsoftware, Airco Climatic en navigatiepakket, aan te vullen met bijko- mende opties. Tijdens Matexpo presenteert MAN de TGE in maar liefst drie uitvoeringen, van een 4X4 versie voor de bouwwerf (met Sortimo uitrusting) tot een chassis versie met driezijdige kipper en een gesloten bestelwagen, ingericht als mobiel kantoor door Bru Systems.

(Her)beleef de MAN Truck Trial.

Met de eerste Belgische editie van de Truck Trial dit jaar wist MAN werkelijk iedereen te overdonderen. In het decor van de zandgroeve van Mont-Saint-Guibert namen meerdere internationale teams het tegen elkaar op in de meest extreme behendigheidsproeven. Het resultaat? Meer dan 3000 bezoekers gedurende één weekend, een unicum voor een eerste editie van dergelijk event. Tijdens Matexpo herbeleeft de bezoeker de Truck Trial in aanwezigheid van een unieke MAN Truck Trial truck en kan hij zich alvast inschrijven voor editie 2020.

MAN DigitalServices. Simplifying your Business.

Met MAN DigitalServices is MAN 100% klaar voor de toekomst van het vloot management. Zo beheert de klant zijn vloot vanop afstand, krijgt hij inzicht in verbruik en prestaties en kan hij zijn transporten optimaal inplannen. Dankzij MAN ServiceCare proactief onderhoudsmanagement besteedt hij zijn onderhoudsplanning uit en heeft hij toegang tot een snelle voertuigdiagnose met de MAN DriverApp. De MAN DigitalServices expert vertelt er alles over tijdens Matexpo aan de hand van interactieve demo’s.

Het transportbudget steeds onder controle dankzij MAN Financial Services.

MAN Financial Services biedt leaseformules op maat, in alle flexibiliteit met oog voor de persoonlijke situatie van de klant. Verhuur op lange termijn of eerder een financiële leasing of renting? De MAN Financial Services experts lichten op Matexpo graag alle mogelijkheden toe.