Truck  |  Onderzoek 

MAN en HHLA lanceren "Hamburg TruckPilot" om geautomatiseerde en autonoom rijdende vrachtwagens te testen

In het kader van het transportpartnerschap tussen Volkswagen AG en de stad Hamburg, gaststad van het World Congress on Intelligent Transport and Transportation Systems (ITS) 2021, zullen MAN Truck & Bus en Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA) de volgende jaren geautomatiseerde en autonome vrachtwagens testen in reële omstandigheden. De projectpartners hebben daarvoor een samenwerkings-overeenkomst ondertekend. De Container Terminal Altenwerder (CTA) van HHLA en 70 kilometer van de autosnelweg A7 zullen fungeren als testomgeving voor de praktijkproeven.

  • Toekomstgericht projectpartnerschap tussen MAN Truck & Bus en Hamburger Hafen und Logistik AG
  • Praktijkproeven in containerterminal in Hamburg
  • Ontwikkeling van innoverende geautomatiseerde oplossingen voor klantspecifieke toepassingen

Met de "Hamburg TruckPilot"-praktijktests, die gepland zijn voor de volgende twee en een half jaar, starten MAN Truck & Bus en HHLA een zeer innoverend onderzoeks- en testproject rond de ontwikkeling van geautomatiseerde oplossingen voor het wegvervoer. Het partnerschap tussen MAN en HHLA heeft tot doel precies te bepalen wat nodig is om klantspecifieke toepassingen in reële omstandigheden uit te rollen en autonoom rijdende vrachtwagens te integreren in een volledig automatisch behandelingsproces voor containers. Tegelijk moeten toekomstgerichte normen voor methodologie en implementatie vastgelegd worden. "Het 'Hamburg TruckPilot'-project is voor MAN opnieuw een belangrijke ontwikkelingsstap naar geautomatiseerd rijden. Zoals bij andere projecten ligt de focus hier op de integratie van het systeem in concrete workflows voor een toekomstige gebruiker. Samen met HHLA zullen we belangrijke inzichten verwerven om de technologie verder te ontwikkelen naar een systeem dat klaar is voor de klant," benadrukt dr. Frederik Zohm, Member of the Board of Management for Research and Development van MAN Truck & Bus.

Het framework van het project voorziet in eerste instantie twee prototypevrachtwagens met de vereiste elektronische automatiseringssystemen. Ze zullen volledig automatisch de autosnelweg A7 oprijden via Soltau-Ost en daarna autonoom lossen en laden in de Container Terminal Altenwerder. Het project verloopt in drie fasen. Tijdens de voorbereidingsfase, die al opgestart werd en waarvan de voltooiing gepland is tegen eind 2018, worden de technische frameworkomstandigheden vastgelegd.

De testfase is gepland voor de periode van januari 2019 tot juni 2020. Tijdens de testfase wordt het systeem technisch ontwikkeld op de testterreinen van MAN in München, volgens de specifieke vereisten die tijdens de voorbereidingsfase bepaald werden. Op basis van de resultaten van de voorbereidings- en testfase zal vervolgens bepaald worden hoe de proeven tussen juli en december 2020 zullen verlopen. De proeven zullen plaatsvinden in een klantrelevante toepassingscontext. Tijdens deze fase zal altijd een opgeleide veiligheidschauffeur in de vrachtwagen aanwezig zijn om de geautomatiseerde systemen te monitoren. Indien nodig zal hij of zij tussenkomen en de vrachtwagen actief besturen.

In de toekomst zullen geautomatiseerde rijfuncties vrachtwagenchauffeurs tijdens hun werk ontlasten en ondersteunen. Zo zou de chauffeur, als de wettelijke omkadering daarvoor aanwezig is, tijdens een volledig geautomatiseerde rit op de autosnelweg vrachtdocumenten kunnen behandelen of gewoon even rusten. Tijdens autonoom laden en lossen zouden chauffeurs de vrachtwagen kunnen verlaten en die tijd gebruiken voor hun wettelijk verplichte rustperiodes. Nog andere mogelijke voordelen zijn een hogere efficiëntie als gevolg van geautomatiseerd defensief rijden. Dat verlaagt het brandstofverbruik aanzienlijk en kan ook een positieve invloed hebben op de algemene verkeersstroom. Last but not least verwachten de projectpartners in alle domeinen een hogere veiligheid.

Het "Hamburg TruckPilot"-project maakt deel uit van het strategische transportpartnerschap tussen de stad Hamburg en de Volkswagen Group. Dat partnerschap heeft als doel samen te werken om vorm te geven aan het vervoer van de toekomst in de stad, en Hamburg uit te bouwen tot modelstad voor futuristisch, duurzaam en geïntegreerd transport. "Hamburg TruckPilot" is voor de stad Hamburg een belangrijk project binnen de ITS-strategie in het domein "Geautomatiseerd en geconnecteerd rijden". Het zal voorgesteld worden op het 28ste ITS World Congress, dat zal plaatsvinden van 10 tot 15 oktober 2021 in Hamburg.