Truck 

MAN eTGE  – “Zero emissie” voor de klant

MAN eTGE gaat in massaproductie vanaf juli // MAN eTGE voor gebruik in de stad MAN stelt nu eveneens een puur elektrische bestelwagen voor en komt zo een stap dichter bij het doel van de emissievrije metropool. De MAN eTGE komt met zijn elektromotor tegemoet aan de vraag naar distributie en vrachtvervoer in de stad van morgen. Met een autonomie tot 160 kilometer en een laadvermogen van 950 tot 1.700 kilogram is de elektrische MAN TGE daar perfect voor uitgerust, afhankelijk van de typegoedkeuring (3,5 of 4,25 ton).

Al zo'n tien jaar werkt MAN Truck & Bus aan innovatieve concepten voor het leveren en ophalen van goederen in een stedelijke omgeving. Steden worden steeds meer geconfronteerd met de uitdaging om een gezond klimaat en de eisen van hun inwoners inzake levenskwaliteit te verzoenen met goederenvervoer en leveringen in stadscentra. Als oplossing voor dit probleem worden ideeën ontwikkeld om het verkeer op bepaalde tijdstippen te beperken of volledig uit de stad te bannen, naast nieuwe aanpakken om gronden te benutten en nieuwe transport- en mobiliteitsconcepten. In het licht daarvan heeft MAN Truck & Bus de voorbije jaren een brede waaier aan ideeën en onderzoeken naar voren gebracht die in de vrachtwagen- en bussector zijn ontstaan. MAN blijft deze ideeën ontwikkelen en is intussen overgegaan tot de commercialisatie van zijn eerste volledig elektrisch aangedreven productievoertuig, de eTGE.

Ongeveer 70 procent van alle lichte bedrijfsvoertuigen die in steden worden gebruikt, leggen gemiddeld minder dan 100 kilometer per dag af, aan een lage gemiddelde snelheid. Het theoretische rijbereik van het voertuig is met zijn 160 kilometer dus ruim geschikt voor ongeveer driekwart van alle transport in stadskernen. Vroeg of laat wordt het net als bij de gsm doodnormaal om een puur elektrisch voertuig aan te sluiten op de netstroom en het op te laden voor de volgende dag – doorgaans 's nachts.

De oplaadtijd varieert. Een laadstation van 40 kW herlaadt de batterij in 45 minuten tot 80 procent. Aan een wallbox met wisselstroom is de MAN eTGE weer volledig operationeel na iets minder dan vijfenhalf uur en bij gewone netstroom (220 V AC) heeft hij ongeveer negen uur nodig voor een volledige lading. Met het juiste onderhoud verliest de oplaadbare batterij van 36 kWh slechts 15 procent van zijn capaciteit na tien jaar, of ongeveer 2.000 oplaadcycli. Met name het feit dat afzonderlijke modules van zes of twaalf cellen apart kunnen worden vervangen, draagt daartoe bij. De modules bevinden zich onder een iets hogere laadvloer, die ook wordt gebruikt bij dieselversies met achterwielaandrijving.

In de elektrische TGE met voorwielaandrijving werd gekozen voor een permanent bekrachtigde synchrone motor met een maximaal beschikbaar vermogen van 100 kW. Die heeft een koppel van 290 Nm, dat onmiddellijk beschikbaar is over het hele toerentalbereik en zo een uitstekende wendbaarheid garandeert. In combinatie met de maximumsnelheid van 90 km/u levert dat een verbruik op van ongeveer 20 kWh per 100 kilometer.

Naast het laadvermogen liet de invoering van elektrische technologie ook de rijhulpsystemen intact. De eTGE wordt geleverd met een uitgebreid gamma ingebouwde standaarduitrusting, waaronder een navigatiesysteem, een verwarmde voorruit en andere kenmerken waardoor het rijden eenvoudiger en veiliger wordt. Net als alle TGE’s is hij standaard nog steeds voorzien van een noodremhulp (EBA).

Tijdens de initiële uitrolfase kan de MAN eTGE besteld worden met een standaardwielbasis en een hoog dak. De productlijn is in de eerste plaats bedoeld voor klanten met een wagenpark en krijgt een serviceconcept op maat om in hun behoeften te voorzien. In Duitsland werden de eerste klantenaanvragen voor de MAN eTGE reeds geregistreerd alsook de eerste verkoopcontracten ondertekend. De eerste elektrisch aangedreven bestelwagens van MAN zullen hun debuut maken in Duitse, Oostenrijkse, Belgische, Franse, Noorse en Nederlandse steden.