Collectief  |  MAN SE 

MAN breidt Raad van Bestuur uit

De Raad van toezicht van MAN SE stelde Ulf Berkenhagen (51) aan in de Raad van Bestuur vanaf 1 september 2012, en Jochen Schumm (64) vanaf 1 juli 2012.

Berkenhagen, die op dit moment in de raad van bestuur van Audi AG zetelt, neemt de onlangs in het leven geroepen functie van Chief Purchasing Officer op bij MAN SE en het filiaal MAN Truck & Bus AG. Jochen Schumm, eerder Algemeen Vertegenwoordiger voor Human Resources bij Volkswagen Commercial Vehicles, wordt nu verantwoordelijk voor Human Resources in de Raad van Bestuur van MAN SE en de Raad van Bestuur van MAN Truck & Bus AG. Chief Human Resources Officer Jörg Schwitalla (51) verlaat de Raad van Bestuur van MAN SE en krijgt een adviserende rol binnen de Volkswagen Groep. De Raad van Toezicht van MAN SE had het contract van Chief Financial Officer Frank H. Lutz (43) op 20 april 2012 al verlengd met vijf jaar, tot 31 december 2017.

Dr. Georg Pachta-Reyhofen (56), Chief Executive Officer van MAN SE, neemt bijkomende taken op als lid van het management van de Volkswagen Groep, in een coördinatiefunctie voor alle activiteiten die gelinkt zijn aan de motoren binnen de groep. Pachta-Reyhofen gaat vanaf 1 september 2012 over naar de Raad van Toezicht van het MAN-filiaal MAN Truck & Bus AG, en draagt zijn functie binnen de Raad van Bestuur dan ook over.

De Raad van Toezicht stelde Anders Nielsen aan als opvolger voor de functie Chief Executive Officer bij MAN Truck & Bus AG vanaf 1 september 2012. De 49 jaar oude Zweed maakt op dit moment deel uit van de Raad van Bestuur van Scania AB, waar hij verantwoordelijk is voor productie en logistiek. Onder het voorzitterschap van Rupert Stadler (49), Chief Executive Officer van Audi AG, zal Leif Östling (66) – toekomstig lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG en verantwoordelijk voor commerciële voertuigen – toetreden tot de Raad van Toezicht van MAN Truck & Bus AG.