Collectief  |  MAN SE  |  Verantwoord ondernemersschap 

MAN bevordert duurzame mobiliteitsconcepten

Elektromobiliteit en lokaal openbaar vervoer moeten met elkaar gecombineerd worden

Vrachtwagens die uitsluitend op elektriciteit rijden, zijn op dit moment geen realistisch alternatief. Die boodschap werd door dr. Pachta-Reyhofen, CEO van MAN SE, benadrukt op het bedrijfswagensymposium van de VDA (Duitse branchevereniging van de automobielindustrie) in Berlijn. Alleen de batterij zou op zijn minst al rond de € 300.000 kosten en zo’n 6 ton aan gewicht toevoegen. "Dit betekent dat klanten aanzienlijk minder zouden kunnen vervoeren met een elektrische truck. Het verkeer op onze wegen zou toenemen", zei Pachta-Reyhofen.

De batterij van zo’n vrachtwagen zou ook telkens 26 uur opgeladen moeten worden na een rit van 10 uur. Het aantal vrachtwagens zou daardoor moeten verdubbelen om dezelfde vervoersprestatie te leveren. Hybride aandrijvingen bieden echter wel veel voordelen en combineren het beste van twee werelden: de geperfectioneerde technologie van de dieselmotor met de nuluitstoot en geruisloze werking van de elektromotor. "Voertuigen met een hybride aandrijving hoeven bovendien niet stil te staan om opgeladen te worden, terwijl het risico van een explosieve kostenstijging voor de koper uitgesloten is", legde Pachta-Reyhofen uit.

De CEO van MAN benadrukte verder de mogelijkheden die elektromobiliteit biedt om de CO2-uitstoot en het geluid van binnenstadsverkeer terug te dringen. "De echte problemen van binnensteden lossen we echter alleen op wanneer we elektromotoren met efficiënt lokaal openbaar vervoer combineren om een duurzaam, allesomvattend mobiliteitsconcept te ontwikkelen." Vervoersconcepten voor binnensteden zouden de efficiënte, voordelige en milieu- en klimaatvriendelijke mobiliteit van goederen en mensen moeten bevorderen. "En alleen de grote spelers, namelijk bus en trein, zijn hiertoe in staat", zei Pachta-Reyhofen.

In het langeafstandsvervoer daarentegen speelt geoptimaliseerde aerodynamica een sleutelrol. Pachta-Reyhofen legde uit dat verdere verbeteringen op het gebied van motoren, hulpsystemen en uiterlijke vormgeving het brandstofverbruik van voertuigen slechts in geringe mate zouden verlagen. De echt grote besparingen als het gaat om brandstof en dus ook CO2 zijn met aerodynamische verbeteringen te bereiken. "Het Concept S-onderzoek van MAN toont aan dat met een aerodynamische vormgeving tot 25 procent brandstof bespaard kan worden. Maar als we dit werkelijk in praktijk willen brengen, moeten beleidsmakers op internationaal niveau ons groen licht voor nieuwe voertuigafmetingen geven."