Truck  |  Events & tentoonstellingen 

MAN Trucknology® Days 2017: ‘connected’ prestaties

Tijdens de driedaagse MAN Trucknology Days lag de nadruk vooral op de innovaties die sinds begin dit jaar in de vrachtwagens van MAN worden toegepast. Dit eigen MAN event bood de gelegenheid om ongeveer 170 voertuigen uit allerlei sectoren te bekijken en aan de tand te voelen.

MAN toonde zijn deskundigheid in de sectoren langeafstandsvervoer, stedelijke distributie, bouw, zwaar transport, bos- en landbouw, gemeentelijke diensten en brandweer // Eerste aanwezigheid van de MAN TGE op de Trucknology Days // 91 exposanten // 7000 bezoekers in drie dagen

MAN organiseert de Trucknology Days sinds 2008 als een eigen tentoonstelling: een evenement waar informatie en fascinatie elkaar ontmoeten. Tussen 23 en 25 maart 2017 trok het evenement in München ongeveer 7000 internationale bezoekers. Vanouds bestaat het evenement uit twee delen: het MAN TruckForum en het testcircuit.

Op het TruckForum tonen MAN Services en zijn partners hun aanbod van diensten en individuele transportoplossingen, variërend van carrosseriebouw tot onderaanneming.

RIO, de nieuwe merknaam voor netwerklogistiek binnen de groep Volkswagen Truck & Bus, maakte ‘connected’ prestaties in de transportsector van de toekomst inzichtelijk. RIO bundelt digitale diensten voor het ecosysteem rond transport en logistiek. Voor het eerst kunnen alle betrokken partijen in de toeleveringsketen, zoals expediteurs, vervoerders, verladers, materiaalbehoefteplanners, chauffeurs en ontvangers, onderling verbonden worden in een netwerk via één informatie- en toepassingssysteem met voorspellende functionaliteit. Met zijn Connected CoDriver helpt MAN chauffeurs en bedrijven om een zuinige rijstijl te bereiken. Een trainer analyseert de rijstijl van de chauffeur en het kader waarbinnen hij opereert en brengt op basis daarvan advies uit.

Naast het MAN TruckForum trokken de tentoongestelde voertuigen de aandacht op de Trucknology Days. Zware opleggertrekkers en zware laadkranen op MAN-platforms gaven een voorproefje van de grote presentatie voor diverse sectoren op het testcircuit. De vrachtwagens, uitgevoerd in het wit, waren onderdeel van ‘Trucks to Go’, een reeks kant-en-klare, direct te gebruiken bedrijfsvoertuigen.

De nieuwe MAN TGE maakt van MAN een full-range leverancier. Deze bestelwagen met een toelaatbaar maximumgewicht van 3 tot 5,5 ton, een normaal, hoog of extra hoog dak, en een chassis met enkele of dubbele cabine is sinds kort aan het modellenprogramma van MAN toegevoegd. Op de Trucknology Days werd de MAN TGE als gewone bestelwagen aan de bezoekers gepresenteerd.

Op het testcircuit konden de bezoekers ongeveer 120 voertuigen aantreffen. Deskundigen van MAN en de carrosseriebouwers gaven uitleg over de specifieke producteigenschappen door middel van voordrachten, testritten en praatjes naast de voertuigen zelf. De bezoekers hadden de kans om met zo’n 30 voertuigen op het testcircuit te rijden. Er waren voorbeelden uit alle vrachtwagenseries te zien, zoals een compacte veegmachine op basis van de MAN TGL, kiepwagens, een brandweerwagen op basis van het MAN TGM-platform, een MAN TGS-opleggercombinatie, een vuilniswagen, een houttransporter en tal van MAN TGX-uitvoeringen voor langeafstandsvervoer of zwaar werk.

De tentoongestelde voertuigen hadden betrekking op de volgende sectoren: langeafstandsvervoer, stedelijke distributie, bouw, zwaar transport, bos- en landbouw, gemeentelijke diensten en brandweer.

MAN Trucknology® RoadShow

Sinds 2008 vormen de Trucknology Days het startschot voor de MAN Trucknology® Roadshow. Deze nieuwe demonstratietrucks zullen ook in 2017 weer op weg gaan. Bijna 52 voertuigen uit de TGL-, TGM-, TGS- en TGX-serie maken dit jaar een tournee door heel Europa. Deze trucks demonstreren de nieuwe voorzieningen die voor het modeljaar 2017 in het interieur en de aandrijflijn zijn geïntroduceerd. De complete voertuigen met opbouw of oplegger weerspiegelen MAN’s gevarieerde aanbod voor stedelijke distributie, langeafstandsvervoer, bouw, zwaar transport, landbouw, bosbouw en gemeentelijke diensten. De verkooporganisaties van MAN in Europa presenteren hun opvallende karmijnrode voertuigen op evenementen en demonstraties. Geïnteresseerde klanten kunnen een afspraak maken met hun MAN-verkoper om enkele dagen proef te rijden in deze voertuigen. Op deze manier kunnen ze MAN’s competentie in hun sector ervaren en met eigen ogen zien hoe efficiënt en voordelig transporttaken afgehandeld kunnen worden.

‘Trucks to Go’

De ‘Trucks to Go’-vloot was vóór het TruckForum te bewonderen tijdens de Trucknology Days. Dit zijn nieuwe voertuigen in de MAN TGL-, TGM-, TGS- en TGX-serie met een opbouw van een carrosseriebouwer die door MAN is erkend. Iedereen die geïnteresseerd is, kan informatie over het ‘Trucks to Go’- productaanbod downloaden via de website www.man-truckstogo.com. Het voordeel voor de klant is dat hij op korte termijn aan de vraag kan voldoen en op orders kan reageren zonder rekening te hoeven houden met de gebruikelijke levertijd voor voertuigen. Complete voertuigen, zoals containerafzetwagens, driezijdige kiepwagens en truckmixers, of voertuigen voor speciale toepassingen, zoals vuilniswagens en takelwagens, zijn allemaal leverbaar. Deze voertuigen, die in neutraal wit of – voor gemeentelijke toepassingen – oranje zijn uitgevoerd, zijn in heel Europa beschikbaar. Als u de vereiste voertuigconfiguratie invoert, wordt op de homepage van ‘Trucks to Go’ een lijst van geschikte voertuigen getoond. MAN heeft de laatste twee jaar meer dan 1200 trucks via dit marketingkanaal verkocht.