Truck  |  Bus 

MAN Truck & Bus versterkt zijn beleidscommunicatie

Nieuwe directie voor de kantoren van de Münchense fabrikant van bedrijfswagens in Berlijn en Brussel

Met de benoeming van Birgit Bauer en Moises Mendes Costa tot kantoordirecteur staat MAN Truck & Bus zowel in de federale hoofdstad als in het zenuwcentrum van de EU weer op de voorgrond.

Sinds 1 oktober 2016 heeft Birgit Bauer de leiding over het kantoor van MAN Truck & Bus in Berlijn. De afgelopen jaren was mw. Bauer werkzaam als journaliste in de sector voor transport en logistiek. Als hoofdredactrice bij uitgeverij Springer Fachmedien München was ze onder andere verantwoordelijk voor de tijdschriften VerkehrsRundschau en Omnibusrevue. Sinds oktober 2016 behartigt ze in de Duitse hoofdstad de belangen van MAN Truck & Bus AG. In samenwerking met het hoofdkantoor van MAN in München is ze de contactpersoon voor alle beleidskwesties met betrekking tot bedrijfswagens of voertuigen voor goederen- en personenvervoer. Birgit Bauer volgt Dirk Höke op, die nu verantwoordelijk is voor de beleidsactiviteiten van Volkswagen Truck & Bus GmbH. Het kantoor in Berlijn bevindt zich midden in de stad, aan de Charlottenstraße 43 in het stadsdeel Mitte.

Moises Costa is sinds 1 november 2016 de nieuwe directeur van het kantoor van MAN in Brussel, waar hij in het hart van de Europese Unie de belangen behartigt van MAN Truck & Bus AG. Via dhr. Costa kan MAN duidelijk zijn stem laten horen in het doolhof van Europese instellingen, die een grote invloed hebben op de dagelijkse activiteiten van het bedrijf. Van 2009 tot 2013 was Moises Costa al werkzaam voor MAN Latijns-Amerika, en wel in zijn geboorteland. Destijds was hij verantwoordelijk voor de intergouvernementele betrekkingen. Na zijn dienstverband bij MAN Latin America vervulde hij een aantal wetenschappelijke functies aan beleidsinstituten van de Brown-universiteit, de universiteit van Illinois en de Brigham Young-universiteit.

"We zijn bijzonder blij zowel in Brussel als in Berlijn weer medewerkers te hebben die de beleidsontwikkelingen volgen en ter plaatse als contactpersoon optreden voor alle vragen over MAN Truck & Bus", legt Stefan Klatt uit, directeur van de afdeling Interne communicatie en openbare zaken van MAN Truck & Bus.