Truck 

MAN Truck & Bus start met de verkoop van de TGE - Vooruitbestellingen overtreffen verwachtingen

Zes maanden na de lancering op de IAA vakbeurs in Hannover is het eindelijk zo ver: vanaf begin maart start MAN Truck & Bus officieel met de verkoop van de nieuwe TGE in de eerste focuslanden (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland). In België daarentegen gaat de verkoop van start in de maand mei waarbij de eerste voertuigleveringen verwacht worden vanaf september. Met een brede waaier aan afgeleide producten is de MAN TGE bedoeld voor al wie voor zijn dagelijks werk een busje of bestelwagen nodig heeft met een toelaatbaar totaalgewicht van 3 à 5,5 ton.

Met de nieuwe TGE voorziet MAN in alle behoeften: MAN heeft nu immers de geknipte oplossing voor elk transport. Naast de gesloten bestelwagen en het busje met ramen biedt de MAN TGE nu nog meer carrosserietypes, waaronder nieuwe chassis met enkele en dubbele cabines. “De reacties op de nieuwe TGE voldeden volledig aan onze verwachtingen en overtroffen ze zelfs. Niet lang na IAA hadden we al meer dan 1000 verkoopinlichtingen geregistreerd. Vooral langetermijnklanten van MAN zijn enthousiast over het voertuig en kijken ernaar uit om alles voortaan bij een enkele betrouwbare bron te kunnen kopen,” aldus Dennis Affeld, Senior Vicepresident Sales Van bij MAN Truck & Bus.

In de toekomst zullen de klanten ook kunnen kiezen uit twee wielbases, drie dakhoogten en drie lengten voor hun voertuig. Afhankelijk van de bestelwagenconfiguratie krijg je zo een laadcapaciteit van maximaal 18,4 kubieke meter. Het interieur van de laadruimte is standaard uitgerust met heldere ledverlichting. Naargelang van het toelaatbare totaalgewicht heb je de keuze tussen voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving, naar keuze te combineren met een manuele transmissie met zes versnellingen of een volautomatische transmissie met acht versnellingen. Met een capaciteit van 1968 cm3 staan de dieselmotoren garant voor optimale efficiëntie; ze zijn verkrijgbaar in vier versies: 75 kW/102 pk, 90 kW/122 pk, 103 kW/140 pk en 130 kW/177 pk.

Diverse nieuwe veiligheids- en comfortfuncties van de nieuwe MAN TGE beschermen de inzittenden en ondersteunen de bestuurder. Zo zijn er speciaal een groot aantal rijhulpsystemen geïntroduceerd die ongeëvenaard zijn in het C- of D-segment: EBA (Emergency Brake Assist) wordt bijvoorbeeld standaard voorzien, Adaptive Cruise Control is een optie. Met een lage cW-waarde van 0,33, een zuinig brandstofverbruik en lage onderhouds- en herstelkosten zet de nieuwe MAN TGE een indrukwekkende total cost of ownership (TCO) neer. Bovendien bieden wij een service die alles dekt, variërend van flexibele herstel- en onderhoudscontracten over uitgebreide garanties tot een 24/24 pechdienst, en dat alles met onze gebruikelijke aandacht voor de zakelijke klant, m.a.w. flexibele afspraken in de werkplaats en langere openingstijden.