Collectief 

MAN Truck & Bus richt competentiecentrum op voor hybride overbrengingen

MAN drijft de ontwikkeling van efficiënte en zuinige hybride overbrengingen voor vrachtwagens en bussen op.

MAN Truck & Bus verricht baanbrekend werk op het vlak van hybride overbrengingen voor bedrijfsvoertuigen. Onze ingenieurs zetten hun tanden al sinds de jaren 70' in verschillende technologieën om remenergie te herwinnen en zo het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Vandaag zet MAN Truck & Bus al zijn R&D-activiteiten rond de hybride technologie kracht bij in een nieuw competentiecentrum, wat ook nog gepaard gaat met een personeelsverhoging. "We zijn ervan overtuigd dat de hybride technologie in de toekomst een belangrijke rol zal spelen voor alle bedrijfsvoertuigen, van stadsbussen tot langeafstandsvrachtwagens. Deze technologie moet leiden tot meer efficiëntie en een lager gebruik van grondstoffen, en zo de weg effenen voor E-mobiliteit. Het nieuwe competentiecentrum zal zijn inspanningen richten op de hybride technologie, en dat van onderzoek tot serieproductie in de verschillende productsegmenten", verklaart Bernd Maierhofer, R&D- en aankoopdirecteur bij MAN Truck & Bus AG.

In september van vorig jaar lanceerde MAN Truck & Bus het eerste in serie geproduceerde bedrijfsvoertuig met seriële hybride overbrenging, de MAN Lion's City Hybrid. Die verbruikt tot 30 procent minder brandstof dan een conventionele dieselstadsbus, wat overeenkomt met een CO2-verlaging van ongeveer 30 procent. Nog een aantrekkelijk kenmerk; de MAN Lion's City Hybrid rijdt haast geluidloos weg van verkeerslichten en bushaltes. Hij werd al bekroond met verschillende internationale prijzen en wordt dan ook felbegeerd bij gemeentelijke transportdiensten.

Door de uiteenlopende gebruikersprofielen vormt de introductie van hybride overbrengingen voor bedrijfsvoertuigen een grote uitdaging voor producenten. Lijnbussen in steden moeten voortdurend versnellen en vertragen, terwijl zware vrachtwagens grotendeels met een constante snelheid over lange afstanden op de autosnelweg rijden. Distributievrachtwagens - met hun variabele lading – verplaatsen zich dan weer zowel in als tussen steden, en vrachtwagens in de bouwsector hebben veel vermogen en trekkracht nodig, waarbij die laatste ook nog eens aftakassen moeten aandrijven. "Als we in de hybride ontwikkeling rekening willen houden met al die verschillende vereisten, moeten experts in hybride overbrengingen uit alle productsegmenten nauw met elkaar samenwerken. Dit zullen we nu bereiken met het nieuwe competentiecentrum, dat hooggekwalificeerd personeel uit de verschillende domeinen tewerkstelt", vervolgt Roland Ehniss, hoofd innovatiebeheer bij MAN Truck & Bus.

Tegelijkertijd vormt het nieuwe competentiecentrum een verbindingspunt tussen samenwerkingspartners, leveranciers en experts met knowhow, bijvoorbeeld van universiteiten.