Events & tentoonstellingen 

MAN Truck & Bus organiseert “bedrijfsbezoekdag” voor CLW-VTI Aalst

In het kader van de visie “vandaag investeren in het talent van morgen” organiseerde MAN Truck & Bus 7 mei jongstleden in haar kantoren een bedrijfsbezoekdag voor het CLW – VTI Aalst (Centrum voor Leren en Werken – Vrij Technisch Instituut Aalst).

Een twintigtal studenten kon zo kennis maken met de leefwereld van en de mogelijkheden binnen MAN. Het startschot werd meteen goed gegeven toen de leerlingen aan de schoolpoort werden opgepikt door de MAN Lion’s Coach spelersbus van de Rode Duivels, een unieke en indrukwekkende ervaring.

Eens aangekomen bij de invoerder konden de studenten in de voormiddag kennismaken met de MAN organisatie wereldwijd en de multi-branch strategie van de moedermaatschappij MAN SE, dit tijdens een interessante presentatie. Ook werd ingezoomd op de verschillende voertuigtypes, met in het bijzondere aandacht voor de MAN bouwvoertuigen. De MAN Metropolis, een elektrisch aangedreven vuilniswagen, kon ook op heel wat bijval rekenen en maakte de leerlingen duidelijk dat de toekomst in geluidsarme stadszones ligt met zero-emissie voertuigen.

De afstuderende studenten werden echter niet enkel gesensibiliseerd maar kregen ook een voorstelling van de aftersales organisatie van de invoerder alsook van deze van eigen filiaal MAN Brabant, dat achter de invoerder gelegen is te Kobbegem (Asse). Een rondleiding aan beide organisaties behoorde vervolgens ook tot het dagprogramma.

Vervolgens stond HR Director Sofie De Saedeleer de studenten te woord met een praktische voorstelling “Werken bij MAN”. Met het oog op werkgelegenheid konden de studenten tijdens de lunch bij haar terecht voor verdere vragen. In de namiddag was het de beurt aan Technical Trainer Peter De Backer om de studenten onder te dompelen in een “Trucknology” training waarbij de state-of-the-art technologieën van MAN uit de doeken werden gedaan.

Afsluiten deed Managing Director Marc De Baerdemaeker die voor deze afspraak met plezier tijd vrijmaakte in zijn drukke agenda. Zijn speech kon dan ook op heel wat bijval rekenen. Na afloop werden de studenten opnieuw veilig en wel huiswaarts gebracht met Rode Duivels MAN Lion’s Coach.