Truck  |  Collectief 

MAN Truck & Bus haalt een grote bestelling van 500 voertuigen binnen

Vrachtwagenverhuurder PEMA tekent raamovereenkomst/levering in de loop van dit jaar

MAN Truck & Bus levert dit jaar in totaal 500 voertuigen aan PEMA, een Duitse verhuurder van bedrijfsvoertuigen. Een raamovereenkomst tussen de twee bedrijven voorziet de levering in 2011. Er zijn vaste orders voor de helft van de voertuigen en de levering is reeds begonnen.

PEMA bestelde vooral zware MAN TGX semitrailer trekkers en voertuigen met verwijderbare opbouw, uitgerust met eco-vriendelijke 440-pk Euro 5 motoren, automatische transmissie en elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP). Daarenboven houdt de levering ook moderne MAN TGL distributievoertuigen in.

"De efficiëntie en de rentabiliteit van de vrachtwagens, net als de goede dienstverlening speelde in het voordeel van MAN,h zei Peter Ström, Managing Director van PEMA, bij het verdedigen van hun beslissing. Hij ging verder: gWe werken reeds talrijke jaren samen met MAN en zijn uitermate tevreden over de prestaties van de voertuigen.h Het wagenpark van PEMA bestaat uit ongeveer 1,400 MAN vrachtwagens.

PEMA Gmbh is gevestigd in Herzberg am Harz en stelt één van de leidende onafhankelijke verhuurders van bedrijfsvoertuigen in Europa te zijn. De onderneming bezit een vloot van ongeveer 15,000 voertuigen en heeft 580 werknemers in dienst op 21 sites in negen Europese landen. Sinds juli 2008 maakt de onderneming deel uit van de Franse bankgroep Société Générale, waar het behoort tot de SG Equipment Finance eenheid.