Bus 

MAN Truck & Bus België wint de “Best Bus Market of the Year 2016” award

In 2014 voerde MAN Duitsland voor de eerste maal de “Market of the Year Awards” in, een klassement gebaseerd op de regionale en landelijke resultaten en dit in verschillende categorieën, telkens met eigen parameters en doelstellingen. Categorieën als onder meer Best Truck/Bus market en Parts Market worden hierbij in kaart gebracht.

Na het behalen van de “Best Customer Proximity Market” Award in 2015 (gebaseerd op diverse sales- en aftersales criteria zoals gemeten in de Heavy Truck Study) viel MAN Truck & Bus België ook dit jaar in de prijzen en kaapte het de “Best Bus Market of the Year 2016” Award weg, tijdens de “International Sales Conference”, georganiseerd in Budapest.

Met de nodige fierheid kregen Managing Director Marc De Baerdemaeker en Sales Director Bus & Coach Geert Van Impe deze prestigieuze award overhandigd van Dhr. Rudi Kuchta, Senior Vice President Product & Sales Bus bij MAN Truck & Bus AG. Over de motivatie van het toekennen van deze award was hij erg duidelijk daar het Belgische busteam, hoewel klein qua omvang, grootse resultaten wist te realiseren.

Zo slaagde het er in om in nauwelijks 3 jaar tijd het marktaandeel met maar liefst 13,5% te verhogen, een prestatie die kan tellen en die onmogelijk was geweest zonder de inspanningen van iedere betrokkene.