Truck  |  Carrière  |  Bus 

MAN Truck & Bus AG uitgeroepen tot een van de beste werkgevers in de automobielindustrie

Het gerenommeerde CRF Institute heeft naast andere criteria de carrièrekansen, de loontransparantie, de pensioenregeling en het innovatiemanagement beoordeeld.

Op 15 september 2011 is MAN Truck & Bus AG door het CRF Institute in Düsseldorf tot 'Top Arbeitgeber Automotive 2011/12' uitgeroepen en daarmee als een van de beste werkgevers in de automobielindustrie erkend. De jury heeft de in München gevestigde fabrikant van bedrijfswagens op zes criteria beoordeeld: innovatiemanagement, carrièrekansen, beloningsbeleid, voordelen in natura en arbeidsvoorwaarden, training en beroepsontwikkeling, en bedrijfscultuur.

MAN Truck & Bus heeft voor het eerst ook de hoogste individuele score in de categorie 'beloningsbeleid' behaald. Daarnaast heeft het bedrijf ten minste vier van de vijf mogelijke sterren in de categorieën 'innovatiemanagement', 'voordelen in natura en arbeidsvoorwaarden' en 'bedrijfscultuur' gekregen.

Dr. Bernhard Frey, die bij MAN Truck & Bus voor de personeelsmarketing en -werving verantwoordelijk is, zei hierover het volgende: "Voor ons geeft het zeer veel voldoening dat MAN de eerste plaats in de categorie 'beloningsbeleid' heeft behaald. Hieronder vallen bijvoorbeeld de transparantie van de lonen, de duidelijkheid waarmee de prestatiebeloningselementen op alle hiërarchische niveaus zijn omschreven en de pensioenregeling die het bedrijf aan al zijn werknemers biedt. De invoering van het MAN Ergebnis- und Vorsorgeplan (MEV) heeft de oudedagsvoorziening van alle medewerkers van het bedrijf aanzienlijk verbeterd."

Het is voor de tiende keer op rij dat het internationaal opererende CRF Institute deze onderscheiding heeft toegekend. Dit jaar waren 24 bedrijven uit heel Duitsland voor de titel 'Top Arbeitgeber Automotive 2011/12' genomineerd.

De bekroonde bedrijven onderscheiden zich als werkgevers in de automobielindustrie door hun bijzondere aanbod en hebben om die reden een hogere score dan het Duitse gemiddelde in de beoordeelde categorieën behaald. Alle bekroonde ondernemingen lopen voorop in hun bedrijfstak, met name wat betreft de relaties met hun werknemers en de diensten waarvan hun werknemers gebruik kunnen maken.

Ga voor meer informatie naar:

www.toparbeitgeber.com

www.mantruckandbus.com/presse